Blockbusters

The Dark Knight Rises + Trailer

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Ο Christopher Nolan κλείνει το κεφάλαιο 'Σκοτεινός Ιππότης' με ένα σίκουελ που πολλοί περιμένουν σαν την Δευτέρα Παρουσία. Πολλά και εκλεκτά τα νέα πρόσωπα στο cast, ενώ η πλοκή, ως συνήθως, κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, αν και με τις διαρροές φωτογραφιών και βίντεο από τα γυρίσματα στο διαδίκτυο, είναι ζήτημα χρόνου να μάθουμε τα πάντα. Προς το παρόν πάντως αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάποιο ρόλο παίζει ο Bane, τον οποίο υποδύεται ο Tom Hardy («Bronson», «Inception») και η Catwoman, την οποία υποδύεται η Anne Hathaway («The Devil Wears Prada», «Rachel Getting Married»).

Οι λεπτομέρειες...

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 + Trailer

Σκηνοθεσία: Bill Condon

Οι περιπέτειες του ζεύγους, που έκανε το νεαρό σινεφίλ κοινό να παραληρεί και τα κορίτσια να βγάζουν μικρές, ηδονικές κραυγούλες στη θέα του Robert Pattinson, φτάνουν στο τέλος τους με ένα φινάλε που θα ολοκληρωθεί σε 2 μέρη, με το πρώτο να βγαίνει τον προσεχή Νοέμβριο και το δεύτερο το Νοέμβριο του 2012. Πολλά βαριά ονόματα είχαν ακουστεί για τη σκηνοθεσία του επιλόγου (από την Sofia Coppola μέχρι τον Gus Van Sant), τελικά όμως τη δουλειά πήρε ο Bill Condon του εξαιρετικού «Gods and Monsters» και του «Dreamgirls».

Οι λεπτομέρειες...

The Adventures Of Tintin : Secrets Of The Unicorn + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Spielberg

O Τεν-Τεν κι ο καπετάνιος Χάντοκ ανακαλύπτουν χάρτη που οδηγεί σε πλοίο με θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας, που βύθισε ένας πρόγονος του δεύτερου, και μπαρκάρουν για να τον ανασύρουν στην επιφάνεια. Οι περιπέτειες του γνωστού ήρωα του Herge μεταφέρονται στο πανί για πρώτη φορά με αξιώσεις (είχαν προηγηθεί δύο γραφικές live action μεταφορές στα 60's) καθώς ετούτη η παραγωγή φέρει την υπογραφή δύο εκλεκτών παραμυθάδων: του Steven Spielberg και του Peter Jackson.

Οι λεπτομέρειες...

Wrath Of The Titans + Trailer

Σκηνοθεσία: Jonathan Liebesmann

10 χρόνια αφού νίκησε το... Kraken, ο Περσέας έρχεται αντιμέτωπος με τον Κρόνο και τους Τιτάνες του, που με σύμμαχό τους τον Αδη σφετερίζονται το θρόνο του Δία. Παρά τις κακές κριτικές και το φριχτό 3D, το «Clash of the Titans» τα έφερε στα ταμεία και με το παραπάνω, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office. Το πράσινο φως για το sequel ήταν το φυσικό επακόλουθο.

Οι λεπτομέρειες...

The Amazing Spider-Man + Trailer

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Ολοκληρωτικό reboot στις περιπέτειες του φοιτητή φυσικής/φωτορεπόρτερ Peter Parker που τα βράδια φορά κόκκινο-μπλε ολόσωμο κολάν και προστατεύει τη Νέα Υόρκη από τις δυνάμεις του εγκλήματος. Στο ρόλο του Ανθρώπου- Αράχνη ο ταλαντούχος Andrew Garfield, που πρωτοθαυμάσαμε στο «Boy A» (ένα εξαίρετο δράμα ενοχής και εξιλέωσης) κι έγινε ευρύτερα γνωστός με το «The Social Network», ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Sam Raimi διαδέχεται ο Marc Webb του πολυαγαπημένου «500 Days of Summer».

Οι λεπτομέρειες...

Battleship + Trailer

Σκηνοθεσία: Peter Berg

O χορός των κινηματογραφικών μεταφορών επιτραπέζιων παιχνιδιών ανοίγει με τη Ναυμαχία, ένα παιχνίδι που στην Ελλάδα ποτέ δεν στέριωσε. Με ένα budget 200 εκατομμυρίων δολαρίων και μόνο αναγνωρίσιμο όνομα αυτό του Liam Neeson (άντε και της Rihanna), το «Battleship» από όλα τα επίδοξα blockbuster της σεζόν είναι εκείνο που κινδυνεύει πιότερο να παραμείνει επίδοξο. Σκηνοθετεί ο Peter Berg του «Hancock» και του «The Kingdom».

Οι λεπτομέρειες...

Prometheus + Trailer

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Το project που ακούει στο όνομα «Prometheus» ξεκίνησε σαν prequel του «Alien», που θα εξιστορούσε τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Στην πορεία όμως κι αφού ο Ridley Scott ανέλαβε τα σκηνοθετικά ηνία, αντικαθιστώντας τον... γαμπρό του, το concept αυτό εγκαταλείφθηκε και τη θέση του πήρε μια εξ' ολοκλήρου original ιστορία, που απλώς θα λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν. Ως εκ τούτου η Sigourney Weaver δεν επιστρέφει στο ρόλο που την έκανε είδωλο. Πρώτο βιολί αναλαμβάνει η Noomi Rapace της σουηδικής τριλογίας «Millennium» και την σιγοντάρουν οι Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce και Idris Elba.

Οι λεπτομέρειες...

Mission: Impossible - Ghost Protocol + Trailer

Σκηνοθεσία: Brad Bird

Με τις τελευταίες του ταινίες να κάνουν στο box-office συμπαθητικά νούμερα, πλην όμως όχι εφάμιλλα του ένδοξου εισπρακτικού του παρελθόντος, ο Tom Cruise επιστρέφει στα σίγουρα, υποδυόμενος για τέταρτη φορά τον ελκυστικό πράκτορα Ethan Hunt. Τον πλαισιώνουν οι Jeremy Renner (για τον οποίο ακούστηκε ότι θα αναλάβει το franchise από δω και πέρα), Simon Pegg και Paula Patton. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει αυτός που κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, που δεν είναι άλλος από τον Brad Bird της Pixar, σκηνοθέτη του «Ratatouille» και των «Incredibles»!

Οι λεπτομέρειες...

Immortals + Trailer

Σκηνοθεσία: Tarsem Singh

Ο φιλόδοξος και σατανικός βασιλιάς Υπερίων εξαπολύει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα και στέλνει τις 'μοβόρες' λεγεώνες του να συλλέξουν το Τόξο της Ηπείρου, ένα αντικείμενο που μπορεί να ελευθερώσει τους φυλακισμένους Τιτάνες. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο ηρωικός Θησέας. Μετά την εισπρακτική επιτυχία των «300» και του «Clash of the Titans» τα στούντιο δείχνουν ολοένα και πιο θετικά στην χρηματοδότηση υπερπαραγωγών που αντλούν την θεματολογία τους από την ελληνική μυθολογία. Τον Θησέα υποδύεται ο Henry Cavill ο άνθρωπος που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους για να ενσαρκώσει τον Superman στο «Man of Steel» του Zack Snyder που θα δούμε το 2013.

Οι λεπτομέρειες...

Green Lantern + Trailer

Σκηνοθεσία: Martin Cambell

Σε αντίθεση με την Marvel που τα τελευταία χρόνια το έχει βάλει σκοπό να μεταφέρει όλους τους υπερήρωες της στο πανί, η DC κινείται συντηρητικά στο παιχνίδι. Μετά τον Batman και τον Superman το χάος. Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης λοιπόν και σε συνεργασία όπως πάντα με το studio της Warner συγκέντρωσαν περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια για την κινηματογραφική μεταφορά του υπεργαλαξιακού φρουρού που ακούει στο όνομα 'Πράσινος Φανός'. Μεγάλο και ριψοκίνδυνο άνοιγμα για έναν ήρωα με κατά πολύ μικρότερο fanbase σε σχέση με τη διάσημη διανδρία υπερηρώων που έκαναν την DC πρώτο όνομα, ωστόσο στα χαρτιά το φιλμ συνδύαζε δύο κινηματογραφικά trends της εποχής: το comic και την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται σε άγνωστο πλανήτη. Στην πράξη όμως οι εισπράξεις ήταν χαμηλές για ένα τόσο πολυδάπανο project. Όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε καιρό να δούμε τις περιπέτειες του Flash και της Wonder Woman στη μεγάλη οθόνη - για τον Aquaman ούτε λόγος.

Οι λεπτομέρειες...

Captain America: The First Avenger + Trailer

Σκηνοθεσία: Joe Johnston

Ακόμα ένας υπερήρωας της Marvel μας συστήνεται κινηματογραφικά με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους στο «The Avengers» (βλ. επόμενη ταινία στην κατηγορία). Την μπλε στολή με την αστερόεσσα θα φορά ο Chris Evans, ενώ τον κακό της υπόθεσης υποδύεται ο Hugo Weaving, που ενώνει τις δυνάμεις του με τον σκηνοθέτη Joe Johnston για δεύτερη φορά μετά το περσινό «The Wolfman». Το cast συμπληρώνουν οι Hayley Atwell, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper και Stanley Tucci.

Οι λεπτομέρειες...

The Avengers + Trailer

Σκηνοθεσία: Josh Whedon

Οι σημαντικότεροι υπερήρωες του πλανήτη, δηλαδή ο Iron Man, o Thor, o Hulk, o Captain America, ο Hawkeye και η Black Widow συνεργάζονται υπό τη διεύθυνση του Nick Fury, για να πολεμήσουν ενάντια στον Loki που εξαπολύει μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας με τη βοήθεια της εξωγήινης φυλής των Scrull. Το φιλμ που οι φίλοι των κόμικ περιμένουν πως και πως, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται ένα πάντρεμα επί της οθόνης διαφορετικών υπερηρώων, ανάλογο με αυτά που γίνονται στα κόμικ εδώ και δεκαετίες. Το σενάριο και την σκηνοθεσία ενός από τα σιγουρότερα εισπρακτικά χαρτιά της σεζόν υπογράφει ο Josh Whedon

Οι λεπτομέρειες...

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows + Trailer

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Ο Sherlock Holmes κι ο βοηθός του, ο Dr. Watson, έρχονται αντιμέτωποι με τον πιο πολυμήχανο εχθρό τους, τον διαβόητο καθηγητή Moriarty. Σίκουελ στη μεταμοντέρνα διασκευή του δημοφιλούς ήρωα του Arthur Conan Doyle που έσπασε τα ταμεία τα Χριστούγεννα του 2009. Αν και είχαν ακουστεί ονόματα όπως αυτά των Brad Pitt και Daniel Day Lewis, τον αβανταδόρικο ρόλο του καθηγητή Moriarty ανέλαβε ο Jared Harris («The Curious Case of Benjamin Button», «The Ward»), γιος του χαρισματικού καρατερίστα Richard Harris.

Οι λεπτομέρειες...

Cowboys And Aliens + Trailer

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Καουμπόι με απώλεια μνήμης επισκέπτεται πόλη, όπου κρίνεται ανεπιθύμητος από τους κατοίκους. Όταν όμως η πόλη δέχεται επίθεση από εξωγήινους, οι κάτοικοι θα στραφούν σ' αυτόν, καθώς είναι ο μόνος που δείχνει να γνωρίζει πώς θα τους αντιμετωπίσουν. Υπερπαραγωγή βασισμένη σε graphic novel που υπόσχεται μπόλικο χαβαλέ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon Favreau («Iron Man», «Swingers») και πρωταγωνιστούν οι εκλεκτοί κύριοι Daniel Craig και Harrison Ford και η ωραιότατη Olivia Wilde.

Οι λεπτομέρειες...

Men In Black III + Trailer

Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfeld

Ο Agent J επιστρέφει στο παρελθόν για να αποτρέψει τη δολοφονία του νεαρού Agent K. Μια από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του εμπορικού σινεμά των 90's γνωρίζει και δεύτερο σίκουελ, παρά την καλλιτεχνική αποτυχία του προηγούμενου. Το φιλμ είναι η πρώτη ταινία του Will Smith εδώ και 3μισι χρόνια και του Barry Sonnenfeld εδώ και μια δεκαετία. Οι φήμες θέλουν το budget του να αγγίζει τα 250 εκατομμύρια δολάρια! Αραγε θα αποκτήσει επιτέλους το «Men in Black» το σίκουελ που πάντα του άξιζε;

Οι λεπτομέρειες...

John Carter + Trailer

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου μεταφέρεται από την Γη στον Αρη, όπου μπλέκεται στην εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους κατοίκους του πλανήτη. Βασισμένο σε μια σειρά από νουβέλες του Edgar Rice Burroughs, δημιουργού του 'Ταρζάν', το «John Carter» είναι μια δαπανηρή συμπαραγωγή της Disney και της Pixar, που σηματοδοτεί την πρώτη live-action ταινία στην οποία εμπλέκεται η δεύτερη. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι οι απρόσφορες προσπάθειες για να μεταφερθεί ο ήρωας του Burroughs στο πανί είχαν ξεκινήσει από το 1931! Ελπίζουμε η αναμονή να άξιζε τον κόπο.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.