Thriller/Horror

Intruders + Trailer

Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo

Ένα οχτάχρονο αγόρι στην Μαδρίτη και ένα εντεκάχρονο κορίτσι στο Λονδίνο βιώνουν τον τρόμο, όταν οι εφιάλτες που βλέπουν το βράδυ αποκτούν σάρκα και οστά στο πρόσωπο ενός δαίμονα δίχως... πρόσωπο! Ο Juan Carlos Fresnadillo, ένας από τους σκηνοθέτες που συνιστούν το βαρύ πυροβολικό του ισπανικού horror, επιστρέφει 4 χρόνια μετά το «28 Weeks Later», φιλοδοξώντας να μας κάνει να ελέγχουμε δύο και τρεις φορές αν έχει κλείσει καλά η ντουλάπα, προτού ξαπλώσουμε να κοιμηθούμε.

Οι λεπτομέρειες...

Paranormal Activity 3 + Trailer

Σκηνοθεσία: Henry Joost,Ariel Schulman

Δεύτερο σίκουελ της ανέλπιστης επιτυχίας του 2009, στην οποία ο Oren Peli με πενιχρά μέσα και μπόλικο μεράκι έστησε ατμόσφαιρα ζηλευτή από παραγωγές με θεαματικά πολλαπλάσιο κόστος παραγωγής. Με το περσινό δεύτερο μέρος να σημειώνει εισπράξεις ανάλογες του πρώτου (περί τα 180 εκατ. δολάρια παγκοσμίως) και το budget να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (γύρω στα 3-4 εκατομ. δολάρια) η εισπρακτική επιτυχία είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το τέταρτο μέρος - όπως και το πέμπτο, και το έκτο και το νιοστό, ώσπου να κοπάσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Οι λεπτομέρειες...

In Time + Trailer

Σκηνοθεσία: Andrew Niccol

Σε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι σταματούν να γερνούν στα 25, ο χρόνος έχει μετατραπεί στο κυριότερο συναλλακτικό μέσο. Οι πλούσιοι ζουν ζωή χαρισάμενη εις τους αιώνας των αιώνων, ενώ οι φτωχοί πρέπει να διαπραγματευτούν την αιωνιότητά τους. Ένας φτωχός νεαρός που αποκτά εν μια νυκτί μια περιουσία από... χρόνο, βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου αστυνομικού σώματος. Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας από τον Andrew Nicole με πρωταγωνιστές τον Justin Timberlake, του οποίου οι μετοχές έχουν ανέβει κατακόρυφα μετά το «The Social Network», την Amanda Seyfried και την Olivia Wilde («Tron Legacy»), που υποδύεται την μάνα (!) του πρώτου.

Οι λεπτομέρειες...

Dream House + Trailer

Σκηνοθεσία: Jim Sheridan

Ένας άντρας παραιτείται από τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη και μετακομίζει με τη σύζυγό του και τα δυο τους κορίτσια σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Ενώ όλα φαντάζουν ειδυλλιακά, μαθαίνουν ότι στο σπίτι που κατοικούν είχε λάβει χώρα μια σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες, με τον δράστη να παραμένει ελεύθερο. Οι φήμες από τις δοκιμαστικές προβολές θέλουν το φιλμ να έχει και μεταφυσικά στοιχεία, κάτι που δεν γίνεται εμφανές από τη σύνοψη της υπόθεσης. Σκηνοθετεί ο Jim Sheridan που πασχίζει να αποκαταστήσει το όνομά του μετά το φιάσκο του «Get Rich or Die Tryin'».

Οι λεπτομέρειες...

Don't Be Afraid Of The Dark + Trailer

Σκηνοθεσία: Troy Nixey

Νεαρή κοπέλα μετακομίζει στο σπίτι του πατέρα της και τη νέας του φιλενάδας και ανακαλύπτει ότι το οίκημα κατοικείται από μοχθηρά, κακομούτσουνα πλάσματα σε τούτο το remake μιας βρετανικής τηλεοπτικής ταινίας τρόμου με ισχυρό cult status. Ο Guillermo Del Toro υπογράφει την παραγωγή και συνυπογράφει το σενάριο με τον Mathew Robbins, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο ταλαίπωρο «Mimic». Το φιλμ επρόκειτο να βγει πέρυσι στις αίθουσες, αλλά έπεσε πάνω στην αγοραπωλησία της παραγωγού εταιρείας Miramax και αναβλήθηκε.

Οι λεπτομέρειες...

The Woman In Black + Trailer

Σκηνοθεσία: James Watkins

Νεαρός δικηγόρος αποστέλλεται σε απομονωμένο επαρχιακό χωριουδάκι για να βάλει σε τάξη τα χαρτιά ενός προσφάτως αποθανόντος πελάτη του γραφείου που εργάζεται. Εκεί στοιχειώνεται από το φάντασμα μιας μαυροφορεμένης γηραιάς γυναίκας. Στο πρώτο του βήμα μετά το τέλος των περιπετειών του «Harry Potter» ο Daniel Radcliffe συνεργάζεται με την θρυλική εταιρεία Hammer, που επαναδραστηριοποιήθηκε πρόσφατα στα κινηματογραφικά δρώμενα με το εξαίρετο «Let Me» In και το απογοητευτικό «The Resident». Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο ελπιδοφόρος James Watkins («Eden Lake»), ενώ το σενάριο βασίζεται σε μια δημοφιλή στη Γηραιά Αλβιόνα νουβέλα της Susan Hill.

Οι λεπτομέρειες...

Contagion + Trailer

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Φονικός ιός που εξαπλώνεται εύκολα και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς πλήττει σε ελάχιστο χρόνο τις 4 γωνιές του πλανήτη. Ένα από τα πέντε εναπομείναντα project του Stephen Soderbergh, προτού αποσυρθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του πάντα, το σπονδυλωτό horror «Contagion» αναμένεται να κάνει τους απανταχού υποχόνδριους να χάσουν τον ύπνο τους. Αιχμή του ερμηνευτικού δόρατος ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο ταλαντούχος κύριος Matt Damon, πλαισιωμένος από έναν γαλαξία αστέρων.

Οι λεπτομέρειες...

Red Lights + Trailer

Σκηνοθεσία: Rodrigo Cortes

Μια ψυχολόγος και ο βοηθός της ξεκινούν μια έρευνα που σχετίζεται με την μεταφυσική και ξεψαχνίζουν το παρελθόν και το παρόν ενός διάσημου μέντιουμ. Έχοντας εντυπωσιάσει με το κλειστοφοβικό «Buried», ο Rodrigo Cortes στρέφεται στο μεταφυσικό θρίλερ, προσελκύοντας την Sigourney Weaver, τον Cillian Murphy και τον πολυαγαπημένο μας Robert De Niro, σε ένα ρόλο που ακούγεται ότι έχει ζουμί. Υπογράφει επίσης όχι μόνο το σενάριο, αλλά και την μουσική επένδυση! Πού να πληρώνουμε τέτοια εποχή γραφιάδες και μουσικάντηδες...

Οι λεπτομέρειες...

The Raven + Trailer

Σκηνοθεσία: James McTeigue

Ο Edgar Allan Poe συνεργάζεται με έναν ντετέκτιβ στην έρευνα σειράς φόνων κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση μ' εκείνους που περιγράφει ο αμερικανός συγγραφέας στα διηγήματά του. Από το «Kafka» του Stephen Soderbergh είχαμε να δούμε ταινία μυθοπλασίας, όπου ένας υπαρκτός λογοτέχνης εμπλέκεται σε περιπέτεια που παραπέμπει στα γραπτά του, ωστόσο είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που επιχειρείται ένα τέτοιο εγχείρημα με εμπορικές προδιαγραφές. Ο άνθρωπος, που καλείται να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις συμβάσεις ενός φιλμ προορισμένου για μαζική κατανάλωση και στην αντισυμβατική πένα του Πόε, είναι το πουλέν των αδερφών Wachowski, ο James McTeigue.

Οι λεπτομέρειες...

The Thing + Trailer

Σκηνοθεσία: Matthijs van Heijningen Jr.

Η ανακάλυψη ενός εξωγήινου σκάφους κοντά σε ερευνητικές εγκαταστάσεις στην παγωμένη Ανταρκτική προκαλεί συγκρούσεις στα μέλη ομάδας ερευνητών που διαμένουν εκεί. Με μοναδικά (σχετικά) αναγνωρίσιμα ονόματα στο cast αυτό της Mary Elizabeth Winstead κι εκείνο του Ulrich Thomsen, ο πρωτοεμφανιζόμενος Matthjis Van Heijningen Jr. γύρισε ένα prequel στο εμβληματικό horror του John Carpenter που με τη σειρά του ήταν remake ενός εξαίρετου b-movie του Howard Hawks.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.