The Dark Knight Rises + Trailer

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Ο Christopher Nolan κλείνει το κεφάλαιο 'Σκοτεινός Ιππότης' με ένα σίκουελ που πολλοί περιμένουν σαν την Δευτέρα Παρουσία. Πολλά και εκλεκτά τα νέα πρόσωπα στο cast, ενώ η πλοκή, ως συνήθως, κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, αν και με τις διαρροές φωτογραφιών και βίντεο από τα γυρίσματα στο διαδίκτυο, είναι ζήτημα χρόνου να μάθουμε τα πάντα. Προς το παρόν πάντως αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάποιο ρόλο παίζει ο Bane, τον οποίο υποδύεται ο Tom Hardy («Bronson», «Inception») και η Catwoman, την οποία υποδύεται η Anne Hathaway («The Devil Wears Prada», «Rachel Getting Married»).

Οι λεπτομέρειες...

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 + Trailer

Σκηνοθεσία: Bill Condon

Οι περιπέτειες του ζεύγους, που έκανε το νεαρό σινεφίλ κοινό να παραληρεί και τα κορίτσια να βγάζουν μικρές, ηδονικές κραυγούλες στη θέα του Robert Pattinson, φτάνουν στο τέλος τους με ένα φινάλε που θα ολοκληρωθεί σε 2 μέρη, με το πρώτο να βγαίνει τον προσεχή Νοέμβριο και το δεύτερο το Νοέμβριο του 2012. Πολλά βαριά ονόματα είχαν ακουστεί για τη σκηνοθεσία του επιλόγου (από την Sofia Coppola μέχρι τον Gus Van Sant), τελικά όμως τη δουλειά πήρε ο Bill Condon του εξαιρετικού «Gods and Monsters» και του «Dreamgirls».

Οι λεπτομέρειες...

The Adventures Of Tintin : Secrets Of The Unicorn + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Spielberg

O Τεν-Τεν κι ο καπετάνιος Χάντοκ ανακαλύπτουν χάρτη που οδηγεί σε πλοίο με θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας, που βύθισε ένας πρόγονος του δεύτερου, και μπαρκάρουν για να τον ανασύρουν στην επιφάνεια. Οι περιπέτειες του γνωστού ήρωα του Herge μεταφέρονται στο πανί για πρώτη φορά με αξιώσεις (είχαν προηγηθεί δύο γραφικές live action μεταφορές στα 60's) καθώς ετούτη η παραγωγή φέρει την υπογραφή δύο εκλεκτών παραμυθάδων: του Steven Spielberg και του Peter Jackson.

Οι λεπτομέρειες...

Wrath Of The Titans + Trailer

Σκηνοθεσία: Jonathan Liebesmann

10 χρόνια αφού νίκησε το... Kraken, ο Περσέας έρχεται αντιμέτωπος με τον Κρόνο και τους Τιτάνες του, που με σύμμαχό τους τον Αδη σφετερίζονται το θρόνο του Δία. Παρά τις κακές κριτικές και το φριχτό 3D, το «Clash of the Titans» τα έφερε στα ταμεία και με το παραπάνω, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office. Το πράσινο φως για το sequel ήταν το φυσικό επακόλουθο.

Οι λεπτομέρειες...

The Amazing Spider-Man + Trailer

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Ολοκληρωτικό reboot στις περιπέτειες του φοιτητή φυσικής/φωτορεπόρτερ Peter Parker που τα βράδια φορά κόκκινο-μπλε ολόσωμο κολάν και προστατεύει τη Νέα Υόρκη από τις δυνάμεις του εγκλήματος. Στο ρόλο του Ανθρώπου- Αράχνη ο ταλαντούχος Andrew Garfield, που πρωτοθαυμάσαμε στο «Boy A» (ένα εξαίρετο δράμα ενοχής και εξιλέωσης) κι έγινε ευρύτερα γνωστός με το «The Social Network», ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Sam Raimi διαδέχεται ο Marc Webb του πολυαγαπημένου «500 Days of Summer».

Οι λεπτομέρειες...

Battleship + Trailer

Σκηνοθεσία: Peter Berg

O χορός των κινηματογραφικών μεταφορών επιτραπέζιων παιχνιδιών ανοίγει με τη Ναυμαχία, ένα παιχνίδι που στην Ελλάδα ποτέ δεν στέριωσε. Με ένα budget 200 εκατομμυρίων δολαρίων και μόνο αναγνωρίσιμο όνομα αυτό του Liam Neeson (άντε και της Rihanna), το «Battleship» από όλα τα επίδοξα blockbuster της σεζόν είναι εκείνο που κινδυνεύει πιότερο να παραμείνει επίδοξο. Σκηνοθετεί ο Peter Berg του «Hancock» και του «The Kingdom».

Οι λεπτομέρειες...

Prometheus + Trailer

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Το project που ακούει στο όνομα «Prometheus» ξεκίνησε σαν prequel του «Alien», που θα εξιστορούσε τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Στην πορεία όμως κι αφού ο Ridley Scott ανέλαβε τα σκηνοθετικά ηνία, αντικαθιστώντας τον... γαμπρό του, το concept αυτό εγκαταλείφθηκε και τη θέση του πήρε μια εξ' ολοκλήρου original ιστορία, που απλώς θα λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν. Ως εκ τούτου η Sigourney Weaver δεν επιστρέφει στο ρόλο που την έκανε είδωλο. Πρώτο βιολί αναλαμβάνει η Noomi Rapace της σουηδικής τριλογίας «Millennium» και την σιγοντάρουν οι Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce και Idris Elba.

Οι λεπτομέρειες...

Mission: Impossible - Ghost Protocol + Trailer

Σκηνοθεσία: Brad Bird

Με τις τελευταίες του ταινίες να κάνουν στο box-office συμπαθητικά νούμερα, πλην όμως όχι εφάμιλλα του ένδοξου εισπρακτικού του παρελθόντος, ο Tom Cruise επιστρέφει στα σίγουρα, υποδυόμενος για τέταρτη φορά τον ελκυστικό πράκτορα Ethan Hunt. Τον πλαισιώνουν οι Jeremy Renner (για τον οποίο ακούστηκε ότι θα αναλάβει το franchise από δω και πέρα), Simon Pegg και Paula Patton. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει αυτός που κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, που δεν είναι άλλος από τον Brad Bird της Pixar, σκηνοθέτη του «Ratatouille» και των «Incredibles»!

Οι λεπτομέρειες...

Immortals + Trailer

Σκηνοθεσία: Tarsem Singh

Ο φιλόδοξος και σατανικός βασιλιάς Υπερίων εξαπολύει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα και στέλνει τις 'μοβόρες' λεγεώνες του να συλλέξουν το Τόξο της Ηπείρου, ένα αντικείμενο που μπορεί να ελευθερώσει τους φυλακισμένους Τιτάνες. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο ηρωικός Θησέας. Μετά την εισπρακτική επιτυχία των «300» και του «Clash of the Titans» τα στούντιο δείχνουν ολοένα και πιο θετικά στην χρηματοδότηση υπερπαραγωγών που αντλούν την θεματολογία τους από την ελληνική μυθολογία. Τον Θησέα υποδύεται ο Henry Cavill ο άνθρωπος που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους για να ενσαρκώσει τον Superman στο «Man of Steel» του Zack Snyder που θα δούμε το 2013.

Οι λεπτομέρειες...

Green Lantern + Trailer

Σκηνοθεσία: Martin Cambell

Σε αντίθεση με την Marvel που τα τελευταία χρόνια το έχει βάλει σκοπό να μεταφέρει όλους τους υπερήρωες της στο πανί, η DC κινείται συντηρητικά στο παιχνίδι. Μετά τον Batman και τον Superman το χάος. Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης λοιπόν και σε συνεργασία όπως πάντα με το studio της Warner συγκέντρωσαν περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια για την κινηματογραφική μεταφορά του υπεργαλαξιακού φρουρού που ακούει στο όνομα 'Πράσινος Φανός'. Μεγάλο και ριψοκίνδυνο άνοιγμα για έναν ήρωα με κατά πολύ μικρότερο fanbase σε σχέση με τη διάσημη διανδρία υπερηρώων που έκαναν την DC πρώτο όνομα, ωστόσο στα χαρτιά το φιλμ συνδύαζε δύο κινηματογραφικά trends της εποχής: το comic και την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται σε άγνωστο πλανήτη. Στην πράξη όμως οι εισπράξεις ήταν χαμηλές για ένα τόσο πολυδάπανο project. Όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε καιρό να δούμε τις περιπέτειες του Flash και της Wonder Woman στη μεγάλη οθόνη - για τον Aquaman ούτε λόγος.

Οι λεπτομέρειες...

Captain America: The First Avenger + Trailer

Σκηνοθεσία: Joe Johnston

Ακόμα ένας υπερήρωας της Marvel μας συστήνεται κινηματογραφικά με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους στο «The Avengers» (βλ. επόμενη ταινία στην κατηγορία). Την μπλε στολή με την αστερόεσσα θα φορά ο Chris Evans, ενώ τον κακό της υπόθεσης υποδύεται ο Hugo Weaving, που ενώνει τις δυνάμεις του με τον σκηνοθέτη Joe Johnston για δεύτερη φορά μετά το περσινό «The Wolfman». Το cast συμπληρώνουν οι Hayley Atwell, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper και Stanley Tucci.

Οι λεπτομέρειες...

The Avengers + Trailer

Σκηνοθεσία: Josh Whedon

Οι σημαντικότεροι υπερήρωες του πλανήτη, δηλαδή ο Iron Man, o Thor, o Hulk, o Captain America, ο Hawkeye και η Black Widow συνεργάζονται υπό τη διεύθυνση του Nick Fury, για να πολεμήσουν ενάντια στον Loki που εξαπολύει μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας με τη βοήθεια της εξωγήινης φυλής των Scrull. Το φιλμ που οι φίλοι των κόμικ περιμένουν πως και πως, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται ένα πάντρεμα επί της οθόνης διαφορετικών υπερηρώων, ανάλογο με αυτά που γίνονται στα κόμικ εδώ και δεκαετίες. Το σενάριο και την σκηνοθεσία ενός από τα σιγουρότερα εισπρακτικά χαρτιά της σεζόν υπογράφει ο Josh Whedon

Οι λεπτομέρειες...

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows + Trailer

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Ο Sherlock Holmes κι ο βοηθός του, ο Dr. Watson, έρχονται αντιμέτωποι με τον πιο πολυμήχανο εχθρό τους, τον διαβόητο καθηγητή Moriarty. Σίκουελ στη μεταμοντέρνα διασκευή του δημοφιλούς ήρωα του Arthur Conan Doyle που έσπασε τα ταμεία τα Χριστούγεννα του 2009. Αν και είχαν ακουστεί ονόματα όπως αυτά των Brad Pitt και Daniel Day Lewis, τον αβανταδόρικο ρόλο του καθηγητή Moriarty ανέλαβε ο Jared Harris («The Curious Case of Benjamin Button», «The Ward»), γιος του χαρισματικού καρατερίστα Richard Harris.

Οι λεπτομέρειες...

Cowboys And Aliens + Trailer

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Καουμπόι με απώλεια μνήμης επισκέπτεται πόλη, όπου κρίνεται ανεπιθύμητος από τους κατοίκους. Όταν όμως η πόλη δέχεται επίθεση από εξωγήινους, οι κάτοικοι θα στραφούν σ' αυτόν, καθώς είναι ο μόνος που δείχνει να γνωρίζει πώς θα τους αντιμετωπίσουν. Υπερπαραγωγή βασισμένη σε graphic novel που υπόσχεται μπόλικο χαβαλέ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon Favreau («Iron Man», «Swingers») και πρωταγωνιστούν οι εκλεκτοί κύριοι Daniel Craig και Harrison Ford και η ωραιότατη Olivia Wilde.

Οι λεπτομέρειες...

Men In Black III + Trailer

Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfeld

Ο Agent J επιστρέφει στο παρελθόν για να αποτρέψει τη δολοφονία του νεαρού Agent K. Μια από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του εμπορικού σινεμά των 90's γνωρίζει και δεύτερο σίκουελ, παρά την καλλιτεχνική αποτυχία του προηγούμενου. Το φιλμ είναι η πρώτη ταινία του Will Smith εδώ και 3μισι χρόνια και του Barry Sonnenfeld εδώ και μια δεκαετία. Οι φήμες θέλουν το budget του να αγγίζει τα 250 εκατομμύρια δολάρια! Αραγε θα αποκτήσει επιτέλους το «Men in Black» το σίκουελ που πάντα του άξιζε;

Οι λεπτομέρειες...

John Carter + Trailer

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου μεταφέρεται από την Γη στον Αρη, όπου μπλέκεται στην εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους κατοίκους του πλανήτη. Βασισμένο σε μια σειρά από νουβέλες του Edgar Rice Burroughs, δημιουργού του 'Ταρζάν', το «John Carter» είναι μια δαπανηρή συμπαραγωγή της Disney και της Pixar, που σηματοδοτεί την πρώτη live-action ταινία στην οποία εμπλέκεται η δεύτερη. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι οι απρόσφορες προσπάθειες για να μεταφερθεί ο ήρωας του Burroughs στο πανί είχαν ξεκινήσει από το 1931! Ελπίζουμε η αναμονή να άξιζε τον κόπο.

Οι λεπτομέρειες...

J. Edgar + Trailer

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Βιογραφία του διαβόητου διευθυντή του FBI J.Edgar Hoover, που ρίχνει φως γύρω από την σκανδαλώδη καριέρα του αλλά και τη φημολογούμενη ομοφυλοφιλία του. Ειλικρινά χαιρόμαστε αφάνταστα που κάθε σεζόν έχουμε να περιμένουμε μια ταινία του Eastwood και ευχόμαστε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς αυτή του η παραγωγικότητα να συνεπάγεται και εκπτώσεις στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Εδώ συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος βλέπει τις μετοχές του σήμερα να είναι πιο ανεβασμένες κι από τότε που τα έβαζε με παγόβουνα και περουκοφόρους Billy Zane.

Οι λεπτομέρειες...

Carnage + Trailer

Σκηνοθεσία: Roman Polanski

Όταν τα παιδιά τους εμπλέκονται σε άγριο καυγά στο προαύλιο του σχολείου, δυο ζευγάρια γονέων αποφασίζουν να συναντηθούν και να λύσουν τις διαφορές τους πολιτισμένα. Βασισμένη σε θεατρικό της Yasmine Reza, που σύμφωνα με τις κριτικές πρόκειται για ένα συναρπαστικό πάντρεμα μαύρου χιούμορ και κοινωνικής κριτικής, η νέα δουλειά του Roman Polanski κλείνει σε ένα δωμάτιο τους Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz και John C. Reilly και τους αφήνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να δώσουν ερμηνείες οσκαρικών προδιαγραφών!

Οι λεπτομέρειες...

The Descendants + Trailer

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Όταν η γυναίκα του παθαίνει ατύχημα που την αφήνει σε κώμα, ένας μεσίτης παίρνει τις δυο κόρες του και ξεκινά ένα road trip, για να συναντήσει τον άνθρωπο που διατηρούσε παράνομο δεσμό μαζί της. Σε σκηνοθεσία Alexander Payne, με τον George Clooney στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα trailer σκέτο πειρασμό, ετούτη η δραματική κομεντί είναι ένα από τα σίγουρα στοιχήματα για τα φετινά Oscar. Στις ελληνικές αίθουσες βγαίνει στις 12 Ιανουαρίου του 2012.

Οι λεπτομέρειες...

The Ides Of March + Trailer

Σκηνοθεσία: George Clooney

Νεαρός επικοινωνιολόγος πιάνει δουλειά στο γραφείο ενός υποψηφίου προέδρου και γνωρίζει από πρώτο χέρι το βρώμικο κόσμο της πολιτικής. Βασισμένη στο βραβευμένο θεατρικό του Beau Willmon 'Farragut North', με πιο φιλικό τίτλο προς το κοινό και δυνατό cast, η τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του George Clooney είναι ένα από τα φαβορί για τα προσεχή Oscar και σίγουρα μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το όνομα που έπαιζε περισσότερο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν εκείνο του Leonardo DiCaprio, αλλά τελικά τον πήρε ο συμπαθέστατος και φιλότιμος Ryan Gosling.

Οι λεπτομέρειες...

War Horse + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Spielberg

Νεαρό αγόρι κατατάσσεται στο στρατό και βουτά στη δίνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για να ξανασυναντήσει το πολυαγαπημένο του άλογο. Η δεύτερη ταινία του Spielberg που θα δούμε μέσα στη σεζόν εξελίσσεται σε έναν πόλεμο που έχει απασχολήσει πολύ λίγες παραγωγές, ειδικά σε σύγκριση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο. Μην περιμένετε πάντως σκηνές ανάλογης αγριότητας με την εισαγωγή του «Saving Private Ryan», καθώς πρόκειται για μια παραγωγή οικογενειακού προσανατολισμού. Αίσθηση προκαλεί η παρουσία του Richard Curtis στα σεναριακά credits. Ναι, του Richard Curtis του «Black Adder» και του «Notting Hill»!

Οι λεπτομέρειες...

A Dangerous Method + Trailer

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Βασισμένο σε ένα θεατρικό του Christopher Hampton που με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα βιβλίο του John Kerr, το φιλμ περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στις εμβληματικές φυσιογνωμίες της ψυχιατρικής Sigmund Froyd και Carl Young για τα μάτια μιας ασθενούς τους. Η σάρκα, το σεξ και οι ψυχαναλυτικές συνιστώσες τους απασχόλησαν τον David Cronenberg στο σύνολο της φιλμογραφίας του. Επόμενο ήταν το συγκεκριμένο project να κεντρίσει το ενδιαφέρον του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παραδώσει μία από τις ωριμότερες δημιουργίες της καριέρας του.

Οι λεπτομέρειες...

Tinker, Tailor, Soldier, Spy + Trailer

Σκηνοθεσία: Thomas Alfredson

Συνταξιούχος πράκτορας της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επανέρχεται στην ενεργό δράση για να ξεσκεπάσει τον σοβιετικό κατάσκοπο που φέρεται να δρα στο εσωτερικό της υπηρεσίας. Παρά το γεγονός ότι ο John LeCarre είναι ένας πολυγραφότατος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας, ελάχιστες είναι οι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων του, με πιο χαρακτηριστική (και πιο επιτυχημένη) το «The Constant Gardener» του Fernando Meirelles. Εκείνο για το οποίο είμαστε περισσότερο περίεργοι είναι αν θα καταφέρει ο δανός Thomas Alfredson του «Let the Right One In» να δώσει στον Gary Oldman την πρώτη του υποψηφιότητα για Oscar.

Οι λεπτομέρειες...

The Iron Lady + Trailer

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Βίος και πολιτεία της 'σιδηράς κυρίας' Margaret Thatcher, μιας πολιτικής προσωπικότητας συνώνυμης της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, που πολύ φοβόμαστε ότι θα παρουσιαστεί μέσω του φιλμ σαν εμβληματική φυσιογνωμία του φεμινιστικού κινήματος. Την υποδύεται η σαρωτική Meryl Streep, την οποία πλαισιώνουν οι πάντα αξιολάτρευτοι Jim Broadbent και Richard E. Grant. Παραδόξως το σενάριο δε φέρει την υπογραφή του Peter Morgan, που έχει πάρει το κολάι σε ανάλογα projects.

Οι λεπτομέρειες...

My Week With Marilyn + Trailer

Σκηνοθεσία: Simon Curtis

Ένας υπάλληλος που εργάζεται για λογαριασμό του Laurence Olivier καταγράφει τις ταραχώδεις σχέσεις του με τη Marilyn Monroe κατά τη συνεργασία τους στην ταινία «The Prince and the Showgirl». Σε σκηνοθεσία του τηλεοπτικού Simon Curtis το φιλμ έχει μια σειρά από καλούς ηθοποιούς που υποδύονται πραγματικά πρόσωπα, γεγονός που καθιστά από πιθανή έως βέβαιη την παρουσία του στις υποψηφιότητες των Oscar, κυρίως στις ερμηνευτικές κατηγορίες. H Michelle Williams παίζει την Marilyn Monroe, η Julia Ormond την τότε σύζυγο του Olivier, Vivian Leigh και τον θρύλο της βρετανικής υποκριτικής σκηνής καλείται να υποδυθεί ο Kenneth Brannagh, σε μια προφανή αλλά μάλλον ταιριαστή επιλογή του casting director.

Οι λεπτομέρειες...

Extremely Loud and Incredibly Close + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Daldry

Εννιάχρονος με ταλέντο στις εφευρέσεις, στην αστροφυσική και στα... κύμβαλα, 'χτενίζει΄ τη Νέα Υόρκη για να βρει την κλειδαριά, που αντιστοιχεί στο κλειδί, που άφησε ο πατέρας του, προτού σκοτωθεί στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11/09/01. O Stephen Daldry («The Hours», «The Reader») προσλαμβάνει τους αγαπημένους σταρ της Αμερικής Tom Hanks και Sandra Bullock και με την αρωγή του πολύπειρου Eric Roth στο σενάριο 'σαλπάρει' ολοταχώς για το Kodak Theater. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Jonathan Safran Foer.

Οι λεπτομέρειες...

Intruders + Trailer

Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo

Ένα οχτάχρονο αγόρι στην Μαδρίτη και ένα εντεκάχρονο κορίτσι στο Λονδίνο βιώνουν τον τρόμο, όταν οι εφιάλτες που βλέπουν το βράδυ αποκτούν σάρκα και οστά στο πρόσωπο ενός δαίμονα δίχως... πρόσωπο! Ο Juan Carlos Fresnadillo, ένας από τους σκηνοθέτες που συνιστούν το βαρύ πυροβολικό του ισπανικού horror, επιστρέφει 4 χρόνια μετά το «28 Weeks Later», φιλοδοξώντας να μας κάνει να ελέγχουμε δύο και τρεις φορές αν έχει κλείσει καλά η ντουλάπα, προτού ξαπλώσουμε να κοιμηθούμε.

Οι λεπτομέρειες...

Paranormal Activity 3 + Trailer

Σκηνοθεσία: Henry Joost,Ariel Schulman

Δεύτερο σίκουελ της ανέλπιστης επιτυχίας του 2009, στην οποία ο Oren Peli με πενιχρά μέσα και μπόλικο μεράκι έστησε ατμόσφαιρα ζηλευτή από παραγωγές με θεαματικά πολλαπλάσιο κόστος παραγωγής. Με το περσινό δεύτερο μέρος να σημειώνει εισπράξεις ανάλογες του πρώτου (περί τα 180 εκατ. δολάρια παγκοσμίως) και το budget να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (γύρω στα 3-4 εκατομ. δολάρια) η εισπρακτική επιτυχία είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το τέταρτο μέρος - όπως και το πέμπτο, και το έκτο και το νιοστό, ώσπου να κοπάσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Οι λεπτομέρειες...

In Time + Trailer

Σκηνοθεσία: Andrew Niccol

Σε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι σταματούν να γερνούν στα 25, ο χρόνος έχει μετατραπεί στο κυριότερο συναλλακτικό μέσο. Οι πλούσιοι ζουν ζωή χαρισάμενη εις τους αιώνας των αιώνων, ενώ οι φτωχοί πρέπει να διαπραγματευτούν την αιωνιότητά τους. Ένας φτωχός νεαρός που αποκτά εν μια νυκτί μια περιουσία από... χρόνο, βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου αστυνομικού σώματος. Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας από τον Andrew Nicole με πρωταγωνιστές τον Justin Timberlake, του οποίου οι μετοχές έχουν ανέβει κατακόρυφα μετά το «The Social Network», την Amanda Seyfried και την Olivia Wilde («Tron Legacy»), που υποδύεται την μάνα (!) του πρώτου.

Οι λεπτομέρειες...

Dream House + Trailer

Σκηνοθεσία: Jim Sheridan

Ένας άντρας παραιτείται από τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη και μετακομίζει με τη σύζυγό του και τα δυο τους κορίτσια σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Ενώ όλα φαντάζουν ειδυλλιακά, μαθαίνουν ότι στο σπίτι που κατοικούν είχε λάβει χώρα μια σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες, με τον δράστη να παραμένει ελεύθερο. Οι φήμες από τις δοκιμαστικές προβολές θέλουν το φιλμ να έχει και μεταφυσικά στοιχεία, κάτι που δεν γίνεται εμφανές από τη σύνοψη της υπόθεσης. Σκηνοθετεί ο Jim Sheridan που πασχίζει να αποκαταστήσει το όνομά του μετά το φιάσκο του «Get Rich or Die Tryin'».

Οι λεπτομέρειες...

Don't Be Afraid Of The Dark + Trailer

Σκηνοθεσία: Troy Nixey

Νεαρή κοπέλα μετακομίζει στο σπίτι του πατέρα της και τη νέας του φιλενάδας και ανακαλύπτει ότι το οίκημα κατοικείται από μοχθηρά, κακομούτσουνα πλάσματα σε τούτο το remake μιας βρετανικής τηλεοπτικής ταινίας τρόμου με ισχυρό cult status. Ο Guillermo Del Toro υπογράφει την παραγωγή και συνυπογράφει το σενάριο με τον Mathew Robbins, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο ταλαίπωρο «Mimic». Το φιλμ επρόκειτο να βγει πέρυσι στις αίθουσες, αλλά έπεσε πάνω στην αγοραπωλησία της παραγωγού εταιρείας Miramax και αναβλήθηκε.

Οι λεπτομέρειες...

The Woman In Black + Trailer

Σκηνοθεσία: James Watkins

Νεαρός δικηγόρος αποστέλλεται σε απομονωμένο επαρχιακό χωριουδάκι για να βάλει σε τάξη τα χαρτιά ενός προσφάτως αποθανόντος πελάτη του γραφείου που εργάζεται. Εκεί στοιχειώνεται από το φάντασμα μιας μαυροφορεμένης γηραιάς γυναίκας. Στο πρώτο του βήμα μετά το τέλος των περιπετειών του «Harry Potter» ο Daniel Radcliffe συνεργάζεται με την θρυλική εταιρεία Hammer, που επαναδραστηριοποιήθηκε πρόσφατα στα κινηματογραφικά δρώμενα με το εξαίρετο «Let Me» In και το απογοητευτικό «The Resident». Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο ελπιδοφόρος James Watkins («Eden Lake»), ενώ το σενάριο βασίζεται σε μια δημοφιλή στη Γηραιά Αλβιόνα νουβέλα της Susan Hill.

Οι λεπτομέρειες...

Contagion + Trailer

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Φονικός ιός που εξαπλώνεται εύκολα και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς πλήττει σε ελάχιστο χρόνο τις 4 γωνιές του πλανήτη. Ένα από τα πέντε εναπομείναντα project του Stephen Soderbergh, προτού αποσυρθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του πάντα, το σπονδυλωτό horror «Contagion» αναμένεται να κάνει τους απανταχού υποχόνδριους να χάσουν τον ύπνο τους. Αιχμή του ερμηνευτικού δόρατος ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο ταλαντούχος κύριος Matt Damon, πλαισιωμένος από έναν γαλαξία αστέρων.

Οι λεπτομέρειες...

Red Lights + Trailer

Σκηνοθεσία: Rodrigo Cortes

Μια ψυχολόγος και ο βοηθός της ξεκινούν μια έρευνα που σχετίζεται με την μεταφυσική και ξεψαχνίζουν το παρελθόν και το παρόν ενός διάσημου μέντιουμ. Έχοντας εντυπωσιάσει με το κλειστοφοβικό «Buried», ο Rodrigo Cortes στρέφεται στο μεταφυσικό θρίλερ, προσελκύοντας την Sigourney Weaver, τον Cillian Murphy και τον πολυαγαπημένο μας Robert De Niro, σε ένα ρόλο που ακούγεται ότι έχει ζουμί. Υπογράφει επίσης όχι μόνο το σενάριο, αλλά και την μουσική επένδυση! Πού να πληρώνουμε τέτοια εποχή γραφιάδες και μουσικάντηδες...

Οι λεπτομέρειες...

The Raven + Trailer

Σκηνοθεσία: James McTeigue

Ο Edgar Allan Poe συνεργάζεται με έναν ντετέκτιβ στην έρευνα σειράς φόνων κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση μ' εκείνους που περιγράφει ο αμερικανός συγγραφέας στα διηγήματά του. Από το «Kafka» του Stephen Soderbergh είχαμε να δούμε ταινία μυθοπλασίας, όπου ένας υπαρκτός λογοτέχνης εμπλέκεται σε περιπέτεια που παραπέμπει στα γραπτά του, ωστόσο είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που επιχειρείται ένα τέτοιο εγχείρημα με εμπορικές προδιαγραφές. Ο άνθρωπος, που καλείται να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις συμβάσεις ενός φιλμ προορισμένου για μαζική κατανάλωση και στην αντισυμβατική πένα του Πόε, είναι το πουλέν των αδερφών Wachowski, ο James McTeigue.

Οι λεπτομέρειες...

The Thing + Trailer

Σκηνοθεσία: Matthijs van Heijningen Jr.

Η ανακάλυψη ενός εξωγήινου σκάφους κοντά σε ερευνητικές εγκαταστάσεις στην παγωμένη Ανταρκτική προκαλεί συγκρούσεις στα μέλη ομάδας ερευνητών που διαμένουν εκεί. Με μοναδικά (σχετικά) αναγνωρίσιμα ονόματα στο cast αυτό της Mary Elizabeth Winstead κι εκείνο του Ulrich Thomsen, ο πρωτοεμφανιζόμενος Matthjis Van Heijningen Jr. γύρισε ένα prequel στο εμβληματικό horror του John Carpenter που με τη σειρά του ήταν remake ενός εξαίρετου b-movie του Howard Hawks.

Οι λεπτομέρειες...

Jack And Jill + Trailer

Σκηνοθεσία: Dennis Dugan

Ένας άντρας αναγκάζεται να υπομείνει την παρουσία της ενοχλητικής αδερφής του, που έρχεται για μια μικρή επίσκεψη στο σπίτι και 'μπαστακώνεται' για μέρες. O Adam Sandler στο διπλό ρόλο του τίτλου σε ένα project που ακούγεται απωθητικό, αλλά λογικά θα βγάλει ένα κάρο λεφτά στο αμερικανικό box-office. Εδώ έσπασαν το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων οι δύο τελευταίες του ταινίες, που όχι μόνο δεν άρεσαν στους κριτικούς (κάτι που δεν αποτελεί είδηση), αλλά απογοήτευσαν και τους οπαδούς του. Ο λόγος για το ανυπόφορο ανθυπο-Hangover που ακούει στο όνομα «Grown Ups» και την ισχνή παραλλαγή του Cactus Flower, που λέγεται «Just Go With It».

Οι λεπτομέρειες...

American Reunion + Trailer

Σκηνοθεσία: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Η παλιοπαρέα του «American Pie» ξανασυγκεντρώνεται δέκα χρόνια μετά σε ένα high school reunion. Τρίτο σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης teen comedy του 1999, που αγνοεί επιμελημένα τα 4 ανυπόφορα sequel που κυκλοφόρησαν απευθείας στην αγορά του dvd. Κι επειδή ξέρουμε ότι είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε, ναι, επιστρέφει και η Shannon Elizabeth στο ρόλο της εξωτικής, αλλοδαπής υπερμ***αρας Nadia.

Οι λεπτομέρειες...

The Dictator + Trailer

Σκηνοθεσία: Larry Charles

Η ιστορία ενός δικτάτορα που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει τον ερχομό της δημοκρατίας στην χώρα που τόσο λάτρευε να καταπιέζει. Γελάμε ήδη από το premise με τη νέα κωμωδία του Sacha Baron Cohen, όπου ξανασυνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Larry Charles. Οι δύο τους μας έδωσαν τον «Borat» και τον «Bruno». Να σημειώσουμε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν το «The Dictator» ακολουθεί την mockumanderίστικη οδό, στην παράδοση των προαναφερθέντων φιλμ.

Οι λεπτομέρειες...

Casa De Mi Padre + Trailer

Σκηνοθεσία: Matt Piedmont

Δύο αδέρφια που προσπαθούν να σώσουν το ράντσο τους στο Μέχικο έρχονται αντιμέτωποι με έναν πανίσχυρο ναρκέμπορα της περιοχής. Φαρσοκωμωδία με τον Will Ferrell με μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα. Είναι γυρισμένη εξ' ολοκλήρου στα Ισπανικά. To δελτίο τύπου ήθελε τον Ferrell να συμμετέχει στο project παρά τη θέληση του, στα πλαίσια ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Gary Sanchez Productions, που είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του. Σημαντική λεπτομέρεια: η Gary Sanchez Productions είναι εταιρεία του Will Ferrell!

Οι λεπτομέρειες...

Johnny English:Reborn + Trailer

Σκηνοθεσία: Oliver Parker

O διαβόητος πράκτορας Johnny English, που έχει αποσυρθεί σε θιβετιανό μοναστήρι, επιστρέφει στην ενεργό δράση για λογαριασμό της MI-7, προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία ενός κινέζου ηγέτη. Ο Rowan Atkinson ξαναφορά το κουστούμι του πράκτορα Johnny English, 8 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, σε μια απόπειρα επανάληψης της τότε εισπρακτικής επιτυχίας. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Oliver Parker, που απέδειξε τις ικανότητες του στη φαρσοκωμωδία με το... «Dorian Gray»!

Οι λεπτομέρειες...

Tower Heist + Trailer

Σκηνοθεσία: Brett Ratner

Μισθωτοί που πέφτουν θύματα απάτης με τη γνωστή τεχνική της πυραμίδας, αποφασίζουν να ληστέψουν την πολυτελή κατοικία του υπευθύνου, για να πάρουν το αίμα τους πίσω. Το «Ocean's 11» στην εποχή της κρίσης και του οικονομικού εγκλήματος. Το ετερόκλητο cast σίγουρα είναι λιγότερο λαμπρό σε σχέση με εκείνο της τριλογίας του Soderbergh, αλλά και πάλι αρκετά ενδιαφέρον, με τον Ben Stiller να αντικαθιστά τον αποχωρήσαντα Chris Rock.

Οι λεπτομέρειες...

The Sitter + Trailer

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Φοιτητής αναγκάζεται να κάνει την baby sitter στα παιδιά της διπλανής πόρτας, δίχως να φαντάζεται τι τον περιμένει. Ακούγεται σαν παιδική κωμωδία της σειράς, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμα μία αθυρόστομη R-rated comedy σε σκηνοθεσία David Gordon Green, ο οποίος φαίνεται να έχει εγκαταλείψει για τα καλά το ανεξάρτητο παρελθόν του («All the Real Girls», «Undertow»). Πρωταγωνιστεί ο Jonah Hill του «Superbad» και του «Get Him to the Greek».

Οι λεπτομέρειες...

The Guard + Trailer

Σκηνοθεσία: John Michael McDonagh

Πράκτορας του FBI που τηρεί τους κανόνες του επαγγέλματος ευλαβικά αναλαμβάνει να εξαρθρώσει κύκλωμα ναρκέμπορων και ταξιδεύει στην Ιρλανδία, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με ωχαδερφιστή μπάτσο που γράφει τους κανόνες εκεί που δεν κάνει να πούμε, γιατί θα το λογοκρίνει ο 'Θείος Θανάσης'. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του αδερφού του Martin McDonagh, δημιουργού του «In Bruges», που μοιάζει (και ελπίζουμε) να έχει βγει από την ίδια πρέσα. Το αταίριαστο ζευγάρι υποδύονται οι Don Cheadle και Brendan Gleeson.

Οι λεπτομέρειες...

Rock Of Ages + Trailer

Σκηνοθεσία: Adam Shankman

Νεαρή επαρχιωτοπούλα καταφτάνει στο Hollywood την εποχή που η rock σκηνή των 80's βρισκόταν στα ντουζένια της. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου, υποψήφιου για 5 βραβεία Tony musical με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, που αν και δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ του κάτι αντίστοιχο, διαθέτει την λάμψη και το εκτόπισμα για να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν superstar της rock. Oι Malin Ackerman, Russel Brand, Paul Giamatti και Alec Baldwine συμπληρώνουν το cast.

Οι λεπτομέρειες...

One Day + Trailer

Σκηνοθεσία: Lone Scherfig

Στη νέα ταινία της Lone Scherfig παρακολουθούμε στιγμιότυπα μιας μέρας ανά έτος επί μια εικοσαετία από τη ζωή ενός άντρα και μιας γυναίκας, που έκαναν one night stand στο πανεπιστήμιο. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου, ομώνυμου βιβλίου του David Nichols σε βιβλίο του οποίου βασιζόταν και η συμπαθέστατη κομεντί «Starter for 10» με τον James McAvoy, που εδώ κυκλοφόρησε απευθείας στο dvd. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Anne Hathaway και Jim Sturgess. Ελπίζουμε το απλό σε σύλληψη, πλην υπέροχο poster, να προοικονομεί μια εξίσου απλή σε σύλληψη, πλην υπέροχη ταινία!

Οι λεπτομέρειες...

Crazy, Stupid Love + Trailer

Σκηνοθεσία: Glenn Ficarra, John Requa

Προσφάτως διαζευγμένος μεσήλικας μαθαίνει εκ νέου πώς παίζεται το παιχνίδι του φλερτ από έναν νεαρό ερωτύλο. Οι Steve Carell και Ryan Gosling συνθέτουν ένα ελκυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο για μια ρομαντική κομεντί που λογικά διαθέτει και μερικές δόσης... 'καφρίλας', αν αναλογιστούμε ότι τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Glen Ficarra και John Requa, σεναριογράφοι μιας από τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες προβολές: του «Bad Santa»!

Οι λεπτομέρειες...

New Year’s Eve + Trailer

Σκηνοθεσία: Garry Marshall

Μπορεί το «Valentine's Day» να ήταν μια δυσβάσταχτη κινηματογραφική εμπειρία για αρκετούς σινεφίλ, ωστόσο στη σύντομη καριέρα του στις αίθουσες του πλανήτη πρόλαβε και μάζεψε 216 εκατομμύρια δολάρια. Επόμενο ήταν να ακολουθήσει ένα σίκουελ στημένο στην ίδια λογική, που αφορά όμως μια διαφορετική γιορτή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει και πάλι ο Gary Marshall, που κάποτε είχε δώσει το «Pretty Woman» στις ονειροπόλες δεσποινίδες και το «Frankie and Johnny» σε μας τα νταλκαδιασμένα παλικάρια.

Οι λεπτομέρειες...

Friends With Benefits + Trailer

Σκηνοθεσία: Will Gluck

O Dylan και η Jamie είναι δυο φίλοι που αποφασίζουν να προβιβαστούν σε fuck buddies, για να διαπιστώσουν σύντομα ότι το σεξ σε μια φιλία έχει αναπόφευκτες επιπλοκές. Φρέσκοι από το «The Social Network» και το «Black Swan» αντίστοιχα και τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβαν για τις ερμηνείες τους σε αυτές τις ταινίες, οι Justin Timberlake και Mila Kunis συναντιούνται σε μια ρομαντική κομεντί που τα πήγε συμπαθητικά στο αμερικανικό box-office.

Οι λεπτομέρειες...

Midnight In Paris + Trailer

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα όταν χτυπά η καμπάνα, ένας αμερικανός τουρίστας μεταφέρεται στο Παρίσι των 20's και πιάνει συνομιλίες με τον Hemmingway, τον Cole Porter, τον Pablo Picasso και τον Luis Bunuel. Γυρισμένη στο Παρίσι η νέα ταινία του Woody Allen διαθέτει, ως συνήθως, ένα εκλεκτό cast με επικεφαλής τον Owen Wilson. Αυτό που δεν είναι σύνηθες όμως είναι οι εισπρακτικές της επιδόσεις, που στην Αμερική είναι οι καλύτερες στην καριέρα του σκηνοθέτη. Το «Midnight in Paris» σε μεσαίο κύκλωμα διανομής έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής γύρω στα 49 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει ακάθεκτο!

Οι λεπτομέρειες...

Playing The Field

Σκηνοθεσία: Gabriele Muccino

Πρώην ποδοσφαιριστής με αμαρτωλό παρελθόν αναλαμβάνει να προπονήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του γιου του και πολιορκείται από τις γοητευτικές μαμάδες των πιτσιρικάδων. Ποδοσφαιρική κομεντί από τον Gabriel Muccino, που, μετά την εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία του «Seven Pounds», επιστρατεύει τον Gerard Butler, τον Dennis Quaid και μερικές καλοστεκούμενες σαραντάρες, όπως την Uma Thurman και την Catherine Zeta Jones, προκειμένου να ρεφάρει.

Οι λεπτομέρειες...

Bel Ami + Trailer

Σκηνοθεσία: Declan Donnellan, Nick Ormerod

Πρώην καραβανάς και νυν δημοσιογραφίσκος ερωτοτροπεί με αριστοκρατικές κυρίες και σιγά σιγά ανεβαίνει την κλίμακα της κοινωνικής ιεραρχίας. Όλα αυτά στη Γαλλία του 19ου αιώνα. Κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Guy de Maupassant, με τον (κορίτσια ο) Robert Pattinson στον πρωταγωνιστικό ρόλο να ασελγεί στα (πρόθυμα) κορμιά των Uma Thurman, Christina Ricci και Christine Scott Thomas. Σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφονται από πρωτοεμφανιζόμενους. Αντε, κι επειδή ξέρουμε ότι το σκεφτήκατε βλέποντας τον τίτλο, θα σας κάνουμε στην χάρη. Πάμε όλοι μαζί σε ρε μινόρε: Στου Μπελαμή το ουζερί, τα ούζα έεεπινε σερί, το παλικάρι το χλωμό, το πικραμέεεεενο...

Οι λεπτομέρειες...

The Wettest Country In The World

Σκηνοθεσία: John Hillcoat

Τρία αδέρφια διακινούν λαθραίο αλκοόλ και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο στον αμερικανικό Νότο της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης. Νέα ταινία για τον Αυστραλό John Hillcoat βασισμένη σε νουβέλα του Matt Bondurant, την διασκευή της οποίας υπογράφει ο Nick Cave (ο γνωστός Nick Cave). Ο τελευταίος αναλαμβάνει και τη μουσική υπόκρουση του φιλμ, πάντα σε συνεργασία με τον συνήθη ύποπτο Warren Ellis. Τα τρία αδέρφια υποδύονται οι Shia LeBeouf, Tom Hardy και Jason Clarke, ενώ τον άνθρωπο που τους κάνει τη ζωή δύσκολη ο Gary Oldman

Οι λεπτομέρειες...

Moneyball + Trailer

Σκηνοθεσία: Bennett Miller

Η αληθινή ιστορία ενός προπονητή baseball που έχτισε μια πολύ καλή ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, επιλέγοντας τους παίχτες του μέσω ενός software ανάλυσης στατιστικών. Πολύπαθο project που ήταν έτοιμο να ξεκινήσει γυρίσματα το 2009 με σκηνοθέτη τον Stephen Soderbergh, όταν η Columbia αποφάσισε να ανάψει κόκκινο στην παραγωγή. Στη συνέχεια αυτή αναστήθηκε με τον Brad Pitt να παραμένει στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Bennett Miller να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. O τελευταίος έκανε περιέργως έξι χρόνια μέχρι να ξαναπεράσει πίσω από τις κάμερες, παρά την επιτυχία του «Capote».

Οι λεπτομέρειες...

Young Adult + Trailer

Σκηνοθεσία: Jason Reitman

Προσφάτως διαζευγμένη συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά της και επιχειρεί να σαγηνεύσει έναν παλιό της γκόμενο, που πλέον είναι παντρεμένος με παιδιά. Νέα δουλειά για τον Jason Reitman που συνεχίζει σταθερά με παραγωγές με αέρα 'ανεξάρτητου' αμερικανικού σινεμά. Εδώ συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Diablo Cody, μαζί με την οποία σκάρωσαν το Juno, ενώ κρατά για τον ηθοποιό φετίχ του, τον J.K. Simmons, το ρόλο του αφηγητή. Το δύσκολο έργο του να κάνει συμπαθή έναν, σύμφωνα με τις φήμες, ιδιαίτερα αρνητικό χαρακτήρα, αναλαμβάνει η Charlize Theron.

Οι λεπτομέρειες...

On The Road

Σκηνοθεσία: Walter Salles

Δύο φίλοι διασχίζουν την Αμερική με αυτοκίνητο και βιώνουν εμπειρίες που τους κάνουν ωριμότερους. Κινηματογραφική μεταφορά ενός εμβληματικού βιβλίου για την αμερικανική κουλτούρα, που έβαλε τoν σπόρο για το κίνημα των χίπηδων και κατά κάποιο τρόπο γέννησε το road movie. H λεγόμενη Beat Generation φαίνεται ξαφνικά να απασχολεί το αμερικανικό σινεμά, καθώς πρόσφατα είδαμε το «The Howl», ένα ιδιόρρυθμο biopic του Ginsberg, που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά δεν βρήκε διανομή.

Οι λεπτομέρειες...

Take Shelter + Trailer

Σκηνοθεσία: Jeff Nichols

Φιλήσυχος οικογενειάρχης αρχίζει ξαφνικά να βλέπει οράματα φυσικών καταστροφών και αποφασίζει να φτιάξει ένα υπόγειο καταφύγιο σε πείσμα των γύρω του. Εμφανώς επηρεασμένος από το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιβλήθηκε στην αμερικανική κοινωνία μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο σκηνοθέτης του «Shotgun Stories» υπόσχεται με το Take Shelter μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εμπειρία. Πρωταγωνιστεί ο Michael Shannon, ένας έξοχος καρατερίστας που ελπίζουμε με την συμμετοχή του στο επερχόμενο «Superman: Man of Steel» να γίνει επιτέλους γνωστός σε ένα ευρύτερο κοινό. Του αξίζει.

Οι λεπτομέρειες...

We Need To Talk About Kevin + Trailer

Σκηνοθεσία: Lynne Ramsay

Η προσπάθεια μιας μάνας να προσεγγίσει τον αντικοινωνικό υιό της δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα, όταν αυτός συμμετέχει σε μια αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια. Βασισμένο σε ένα, όπως μας πληροφορούν, συναρπαστικό βιβλίο, το «We Need to Talk about Kevin» είναι η νέα δουλεία της Lynne Ramsey, που έχασε 4 χρόνια από τη ζωή της ετοιμάζοντας το «The Lovely Bones», για να απομακρυνθεί τελικά από το project. Πρωταγωνιστεί η συστηματικά άψογη Tilda Swindon και ο σύμφωνα με τα λεγόμενα των γραφιάδων αποκαλυπτικός Ezra Miller.

Οι λεπτομέρειες...

The Lucky One + Trailer

Σκηνοθεσία: Scott Hicks

Πεζοναύτης επιστρέφει από το Ιρακ στη Νότια Καρολίνα και αναζητά την άγνωστη γυναίκα της φωτογραφίας που κρατούσε στην τσέπη του σαν φυλαχτό. Ακόμα ένα βιβλίο του μετρ του λογοτεχνικού μελό Nicholas Sparks («The Notebook», «Dear John») μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους νεαρούς άρρενες όλου του κόσμου που θα συρθούν με το στανιό στην αίθουσα από τις συντρόφους τους για να δουν ένα θέαμα, που θα τους κάνει δυο κιλά λιγότερο σερνικούς.

Οι λεπτομέρειες...

Shame + Trailer

Σκηνοθεσία: Steve McQueen

30χρονος σεξομανής βλέπει τη ζωή του να διαταράσσεται όταν η νεότερη αδερφή του μετακομίζει στο διαμέρισμα του. Ακούγεται σαν ταινία του Adam Sandler, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την επόμενη κίνηση του Steve McQueen. Όχι του συγχωρεμένου σταρ, αλλά του σκωτσέζου σκηνοθέτη που εντυπωσίασε με το «Hunger». Εδώ συνεργάζεται εκ νέου με τον Michael Fassbender, που υποδύεται τον κεντρικό χαρακτήρα.

Οι λεπτομέρειες...

Cogan's Trade

Σκηνοθεσία: Andrew Dominik

Μπράβος προσλαμβάνεται από μαφιόζους για να ερευνήσει την ληστεία ενός παιχνιδιού πόκερ και να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Ο Andrew Dominik («Choper», «The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford») επανενώνει τις δυνάμεις του με τον Brad Pitt, συγκεντρώνει ένα εκλεκτό cast δευτεραγωνιστών κι αν όλα πάνε καλά, μπορεί να σκαρώσει ένα αληθινό crime classic!

Οι λεπτομέρειες...

The Girl With The Dragon Tattoo + Trailer

Σκηνοθεσία: David Fincher

Ένας δημοσιογράφος και μια νεαρή 'γκοθού' hacker αναζητούν κοπέλα που εξαφανίστηκε πριν 40 χρόνια. Αμερικανικό remake της κινηματογραφικής μεταφοράς του best-seller του Stieg Larsson, που γνώρισε ανέλπιστη επιτυχία στις 4 γωνιές του πλανήτη και άνοιξε το δρόμο για το Hollywood στη λεπτεπίλεπτη Noomi Rapace. Με ένα προκλητικό poster και tagline 'The feel bad movie of Christmas', είμαστε βέβαιοι ότι ο πολυαγαπημένος μας David Fincher δεν θα 'μαλακώσει' το σκληρό πρωτογενές υλικό.

Οι λεπτομέρειες...

Drive + Trailer

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn

Κασκαντέρ, που τις νύχτες δουλεύει σαν οδηγός για λογαριασμό της μαφίας, ανακαλύπτει ότι τον έχουν επικηρύξει. Φόρος τιμής στο σινεμά του Michael Mann από τον Δανό Nicholas Winding Refn, που δοκιμάζει για δεύτερη φορά τις δυνάμεις του επί αμερικανικού εδάφους, ελπίζοντας αυτή του η προσπάθεια να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη (το «Fear X»). Αν κρίνουμε πάντως από το βραβείο σκηνοθεσίας που απέσπασε το φιλμ στο πρόσφατο φεστιβάλ Καννών, ο Refn μάλλον τα κατάφερε.

Οι λεπτομέρειες...

The Son Of No One + Trailer

Σκηνοθεσία: Dito Montiel

Νεαρός μπάτσος διορίζεται στο τμήμα της γειτονιάς που μεγάλωσε. Ένα μυστικό από το παρελθόν απειλεί να καταστρέψει τη ζωή και την οικογένειά του. Ο εκφραστικός σαν μπατανόβουρτσα Channing Tatum ηγείται ενός εξαιρετικού cast που απαρτίζεται από τους Al Pacino, Juliette Binoche, Katie Holmes και Ray Liotta. Τον ρόλο του Al Pacino αρχικά είχε αναλάβει ο Robert De Niro, που αποχώρησε από το project λόγω φόρτου εργασίας. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Dito Montiel.

Οι λεπτομέρειες...

Texas Killing Fields + Trailer

Σκηνοθεσία: Ami Canaan Mann

Τεξανός αστυνόμος του τμήματος ανθρωποκτονιών συνεργάζεται με Νεοϋρκέζο ντετέκτιβ για να επιλύσουν μια σειρά μυστηριωδών φόνων. Σε παραγωγή Michael Mann το φιλμ αποτελεί το ντεμπούτο της κόρης του, Ami Canaan Mann και βασίζεται σε μια σειρά άλυτων φόνων που συγκλόνισαν την κοινωνία του Τέξας στα 70's. Πρωταγωνιστούν οι Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Chloe Moretz και Jessica Chastain, με την τελευταία να βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατακόρυφα μετά τη συμμετοχή της στο «Tree of Life».

Οι λεπτομέρειες...

Contraband + Trailer

Σκηνοθεσία: Baltasar Kormakur

Σεκιουριτάς με βεβαρημένο ποινικό μητρώο επιστρέφει στην παρανομία προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη του αδερφού του στη μαφία. Remake του ισλανδικού θρίλερ «Reykjavik-Rotterdam», επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για το ξενόγλωσσο Oscar του έτους 2008. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τη σκηνοθεσία του αμερικανικού remake έχει αναλάβει ο πρωταγωνιστής του ισλανδικού πρωτότυπου, ο Baltasar Kormakur. Πρωταγωνιστεί ο πάντα αξιοπρεπής σε ανάλογους ρόλους Mark Wahlberg.

Οι λεπτομέρειες...

The Cold Light Of Day

Σκηνοθεσία: Mabrouk El Mechri

Νεαρός αμερικάνος επιχειρηματίας ξεσκεπάζει μια συνομωσία, καθώς πασχίζει να σώσει τους γονείς του, που έπεσαν θύματα απαγωγής στην Ισπανία. Με τίτλο που παραπέμπει σε pulp ανάγνωσμα (που θα θέλαμε πολύ να διαβάσουμε), το φιλμ είναι μια περιπέτεια με τον Henry Cavill, ο οποίος με τα επερχόμενα «Immortals» και «Man of Steel» μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχει αναδειχθεί σε star πρώτου μεγέθους. Σε μικρότερους ρόλους εμφανίζονται οι Bruce Willis και Sigourney Weaver.

Οι λεπτομέρειες...

Killer Elite + Trailer

Σκηνοθεσία: Gary McKendry

Όταν ο μέντορας του πέφτει θύμα απαγωγής, ένας πεζοναύτης τα βάζει με τρεις δολοφόνους και τον αρχηγό τους, που κινεί τα νήματα, για να τον ελευθερώσει. Ο Jason Statham κάνει για ακόμα μια φορά αυτό που ξέρει καλύτερα: μοιράζει μπάτσες δεξιά κι αριστερά. Αυτή τη φορά τα βάζει με τον Clive Owen, που επειδή είναι κακός έχει αφήσει μουστάκι. Κάθε κακός που σέβεται τον εαυτό του, αφήνει μουστάκι. Να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για remake της ομώνυμης ταινίας του Sam Peckinpah.

Οι λεπτομέρειες...

Haywire + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Soderbergh

Μια μισθοφόρος που αναλαμβάνει μυστικές αποστολές, αναζητά εκδίκηση από εκείνους που την πρόδωσαν. Ακούγεται συνηθισμένο, ωστόσο πρόκειται για το δεύτερο φιλμ που μας έχει ετοιμάσει ο Stephen Soderbergh για τούτη τη σεζόν. Από αυτόν περιμένουμε ένα διαφορετικό action movie και ελπίζουμε ότι θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται η Gina Carano, μια αθλήτρια του kickboxing δίχως σοβαρή προϋπηρεσία στον χώρο.

Οι λεπτομέρειες...

Safe House + Trailer

Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa

Όταν ένα σπίτι, όπου η CIA τοποθετεί τους μάρτυρες που τελούν υπό την προστασία της, δέχεται επίθεση, ένας πράκτορας αναλαμβάνει να μεταφέρει τον μάρτυρα σώο και αβλαβή σε διαφορετική τοποθεσία. Περιπέτεια από τον Σουηδό Daniel Espinosa που κάνει το αμερικανικό ντεμπούτο του. Οι Σκανδιναβοί 'φοριούνται' πολύ στο Hollywood τελευταία. Πρωταγωνιστoύν οι Denzel Washington, Ryan Reynolds και Vera Farmiga.

Οι λεπτομέρειες...

The Hunger Games + Trailer

Σκηνοθεσία: Gary Ross

Σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική ένα αγόρι κι ένα κορίτσι επιλέγονται κάθε χρόνο για να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι θανάτου που μεταδίδεται τηλεοπτικά. Κινηματογραφική μεταφορά μιας best-seller σειράς βιβλίων, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το κενό που σύντομα θα αφήσει το «Twilight», καθώς μαθαίνουμε ότι η ηρωίδα καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο αγόρια που την πολιορκούν. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης Gary Ross επιστράτευσε τον Stephen Soderbergh για μερικά συμπληρωματικά γυρίσματα.

Οι λεπτομέρειες...

Ghost Rider: Spirit Of Vengeance + Trailer

Σκηνοθεσία: Mark Neveldine, Brian Taylor

Ο Johnny Blaze έχει αποσυρθεί στην Ανατολική Ευρώπη, σύντομα όμως καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου τον Σατανά, που πασχίζει να πάρει ανθρώπινη μορφή. Παρά τις άσχημες κριτικές, το πρώτο «Ghost Rider» συγκέντρωσε 228 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box-office. Επειδή όμως και η γνώμη του κοινού ήταν αρνητική για το φιλμ, οι παραγωγοί της Sony αποφάσισαν να κάνουν reboot στις περιπέτειες του, με διαφορετικό σκηνοθέτη και διαφορετική φιλοσοφία. Μένει να δούμε αν το υπερκινητικό, άναρχο σινεμά των Neveldine και Taylor θα προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό.

Οι λεπτομέρειες...

Lockout + Trailer

Σκηνοθεσία: James Mather, Stephen St. Leger

Αντρας που καταδικάζεται άδικα για προδοσία, έχει την ευκαιρία να κερδίσει την ελευθερία του, αν σώσει την κόρη του προέδρου από ένα σωφρονιστικό κατάστημα του διαστήματος που έχει καταληφθεί από βίαιους τροφίμους. Η καθιερωμένη ετήσια action movie σε παραγωγή Luc Besson φέτος είναι μια παραλλαγή της θρυλικής 'Απόδρασης της Νέας Υόρκης' του John Carpenter. Τα φιλμ αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2012.

Οι λεπτομέρειες...

Snow White And The Huntsman + Trailer

Σκηνοθεσία: Rupert Sanders

Παραλλαγή του μύθου της Χιονάτης, όπου ο κυνηγός που ανέλαβε να την παρασύρει στο δάσος και να την σκοτώσει, γίνεται ο μέντοράς της και την εκπαιδεύει για να ανατρέψουν τα σατανικά σχέδια της Κακιάς Βασίλισσας. Η μία από τις δυο φετινές παραγωγές που διασκευάζουν το γνωστό παραμύθι των αδερφών Γκριμ, είναι μια νοσηρή, βίαιη ταινία, μακριά από την κατά τα άλλα αγαπημένη εκδοχή των studio της Disney. Νοσηρές και βίαιες άλλωστε είναι και οι ιστορίες των γερμανών παραμυθάδων, ασχέτως αν στην πορεία εξευγενίστηκαν, προκειμένου να γίνουν πιο κατάλληλες για το προεφηβικό κοινό.

Οι λεπτομέρειες...

Melancholia + Trailer

Σκηνοθεσία: Lars Von Trier

Οι τελευταίες ώρες δύο αδερφών προτού ο πλανήτης Melancholia συγκρουστεί με τον πλανήτη Γη και αφανίσει κάθε ζωντανό οργανισμό. Μαζί και τον δημιουργό της ταινίας, τον προβοκάτορα Lars Von Trier που για ακόμα μια φορά προκάλεσε σούσουρο στη συνέντευξη τύπου εκτοξεύοντας ασυναρτησίες. Μπορεί οι μέθοδοι που προμοτάρει το προϊόν του να μας είναι απεχθείς, ωστόσο εξίσου απεχθής είναι και η πρωτοφανής απόφαση του φεστιβάλ να του απαγορεύσει την είσοδο στους χώρους που διεξάγεται από δω και στο εξής - ένα φεστιβάλ που υποτίθεται πως φημίζεται για τις τολμηρές επιλογές του και την ανοχή του στις διαφορετικές 'φωνές'.

Οι λεπτομέρειες...

Sleeping Beauty + Trailer

Σκηνοθεσία: Julia Leigh

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Emily Browning υποδύεται μια νεαρή κοπέλα που γίνεται αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από μεγαλύτερους της. Εδώ από ματσωμένους 'πορνόγερους', που πληρώνουν για να ασελγήσουν στο ναρκωμένο σώμα της. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Julia Leigh, που τα παπαγαλάκια είχαν χρίσει πριν την προβολή φαβορί για την κατάκτηση κάποιου βραβείου στις Κάννες, από όπου όμως έφυγε με άδεια χέρια κι ανάμεικτες εντυπώσεις.

Οι λεπτομέρειες...

The Skin I Live + Trailer

Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar

Ημίτρελος πλαστικός χειρούργος εφευρίσκει ένα τύπο συνθετικού δέρματος ανθεκτικό σε κάθε είδους κακομεταχείριση. Για πειραματόζωο χρησιμοποιεί μια μυστηριώδη γυναίκα που σχετίζεται με το σκοτεινό παρελθόν του. Ο αγαπητικός μεγάλης μερίδας της ελληνικής Κριτικής Pedro Almodovar, που ξανασυνεργάζεται μετά από πολλά χρόνια με τον πάλαι πότε αγαπημένο του πρωταγωνιστή Antonio Banderas, παίρνει ένα νοσηρό μυθιστόρημα τρόμου και το μπολιάζει με εκκεντρικό χιούμορ και μελοδραματικούς τόνους.

Οι λεπτομέρειες...

Le Havre + Trailer

Σκηνοθεσία: Aki Kaurism?ki

Μποέμ εκ Παρισίων που έχει εγκατασταθεί στη Χάβρη και δουλεύει σαν λούστρος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν παίρνει υπό την προστασία του έναν νεαρό λαθρομετανάστη. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει απασχολήσει και με το παραπάνω το ευρωπαϊκό σινεμά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο Aki Kaurismaki υπόσχεται μια χιουμοριστική κι ανθρώπινη ματιά, που κάνει το φιλμ να ξεχωρίζει από ανάλογα του είδους

Οι λεπτομέρειες...

The Artist + Trailer

Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicius

Μέγας σταρ του βωβού σινεμά βλέπει την καριέρα του να κατρακυλά με τον ερχομό του ομιλούντος κινηματογράφου, την ίδια ώρα που μια πανέμορφη, νεαρή κομπάρσος βλέπει την εξέλιξη αυτή σαν μια ευκαιρία για να γίνει πρώτο όνομα. Σχεδόν από το πουθενά η νέα ταινία του Michel Hazanavicius («OSS 117») έκλεψε τις εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών, προξένησε το ενδιαφέρον των αδερφών Weinstein που έσπευσαν να αγοράσουν τα δικαιώματα της για διανομή επί αμερικανικού εδάφους και χάρισε στον ταλαντούχο Jean Dujardin το βραβείο αντρικής ερμηνείας.

Οι λεπτομέρειες...

Coriolanus + Trailer

Σκηνοθεσία: Ralph Fiennes

Εξόριστος από την Ρώμη ο Κοριολανός συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο εχθρό του, προκειμένου να πάρει την αιματηρή εκδίκησή του. Σύγχρονη διασκευή ενός από τα λιγότερο δημοφιλή έργα του William Shakespeare, το «Coriolanus» σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός από τους ελάχιστους εναπομείναντες gentlemen της μεγάλης οθόνης: του Ralph Fiennes. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Gerard Butler, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε μια θεατρική παράσταση του 'Κοριολανού'.

Οι λεπτομέρειες...

Once Upon A Time In Anatolia + Trailer

Σκηνοθεσία: Nuri Bilge Ceylan

Ένας μπάτσος, ένας εισαγγελέας κι ένας ιατροδικαστής σέρνουν σιδηροδέσμιους δύο κατηγορούμενους για φόνο στην εξοχή, προκειμένου να βρουν το σημείο, όπου οι δράστες έθαψαν το πτώμα του θύματός τους. Μη σας ξεγελά η αστυνομική χροιά του premise. Σε μια ταινία του Nuri Bilge Ceylan («Uzak», «Three Monkeys») η πλοκή παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Προβλήθηκε στις Κάννες την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ, άρεσε, αν και χλευάστηκε από κάποιους λιγότερο υπομονετικούς θεατές στην αίθουσα, κι απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής εξ ημισείας με τους αδερφούς Dardenne.

Οι λεπτομέρειες...

The Future + Trailer

Σκηνοθεσία: Miranda July

Ζευγάρι που υιοθετεί μια γάτα του δρόμου βλέπει τη ζωή του να αλλάζει και την εμπιστοσύνη του να δοκιμάζεται. Έξι χρόνια μετά το ενδιαφέρον ντεμπούτο της, το σπονδυλωτό «Me and you and everyone we know», η Miranda July επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Μένει να δούμε αν η αναμονή άξιζε τον κόπο. Αυτό που μας κεντρίζει την περιέργεια πάντως είναι ότι χρέη αφηγητή αναλαμβάνει η... γάτα! Το φιλμ προβλήθηκε στο περασμένο φεστιβάλ Βερολίνου.

Οι λεπτομέρειες...

The Rum Diary + Trailer

Σκηνοθεσία: Bruce Robinson

Νεοϋορκέζος δημοσιογράφος πιάνει δουλειά σε εφημερίδα στο Πουέρτο Ρίκο, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής, τα οποία πνίγει στο ρούμι. Είναι η δεύτερη φορά που ο Johnny Depp υποδύεται ένα alter egο του Hunter S. Thompson, και πάλι σε μια διασκευή νουβέλας του τελευταίου. Η συγκεκριμένη μολονότι γράφτηκε στις αρχές των 60's, παρέμενε ακυκλοφόρητη έως το 1998. Αυτή τη φορά ο Depp ανέλαβε και την παραγωγή, μέσω της νεοσύστατης εταιρείας του, την Infinitum Nihil.

Οι λεπτομέρειες...

Twixt + Trailer

Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola

Συγγραφέας ιστοριών τρόμου μπλέκεται στο μυστήριο του φόνου ενός νεαρού κοριτσιού κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και ενθουσιάζεται με την προοπτική μιας νέας ιστορίας, για να ανακαλύψει ότι τον αφορά πολύ περισσότερο από ότι νόμιζε. Θα μπορούσε να 'ναι μεταφορά κάποιας νουβέλας του Stephen King από τον τηλεοπτικό Mick Garris. Κι όμως πρόκειται για τη νέα ταινία του πολυαγαπημένου μας Francis Ford Coppola την οποία οι πρώτες εντυπώσεις περιγράφουν σαν μια ιστορία του Edgar Alan Poe σκηνοθετημένη από τον David Lynch και τον... Roger Corman! Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το φιλμ δεν είναι γυρισμένο εξ'ολοκλήρου σε τρισδιάστατο format, αλλά μόνο κατά τμήματα, όπου ο σκηνοθέτης του έκρινε ότι το απαιτούσαν οι ανάγκες της αφήγησης.

Οι λεπτομέρειες...

Hugo + Trailer

Σκηνοθεσία: Martin Scorsese

Ορφανό πιτσιρίκι, που ζει στους δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός σταθμού τρένου, μπλέκει σε μια μαγική περιπέτεια, όταν συναντά τον ξεχασμένο από όλους πρωτοπόρο του σινεμά Ζορζ Μελιέ. Έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο το τεχνικό του επιτελείο, ένα αξιοζήλευτο cast και μπόλικα φράγκα για ξόδεμα, ο Martin Scorsese προσπαθεί να γίνει Spielberg στη θέση του Spielberg και να αλλάξει την αρνητική άποψη που δείχνουν να σχηματίζουν κοινό και θεωρητικοί για τις αρετές του 3D. Θα τα καταφέρει;

Οι λεπτομέρειες...

Brave + Trailer

Σκηνοθεσία: Mark Andrews, Brenda Chapman

Στη μεσαιωνική Σκωτία μια νεαρή πριγκίπισσα αψηφά τις προκαταλήψεις και εξασκεί το ταλέντο της στην τοξοβολία. Όταν μια σειρά από γεγονότα, που εκείνη έθεσε σε κίνηση, θα βάλουν σε κίνδυνο το βασίλειο του πατέρα της, θα κληθεί να αποδείξει ότι η γενναιότητα δεν έχει φύλο. Κάθε νέα ταινία της Pixar συγκαταλέγεται αυτομάτως στους πιο πολυαναμενόμενους τίτλους της σεζόν και όχι άδικα καθώς η πρωτοπόρος εταιρεία παίρνει δημιουργικά ρίσκα, κατορθώνει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στο παιδικό και το ενήλικο θέαμα και παραδίδει το ένα αριστούργημα μετά το άλλο.

Οι λεπτομέρειες...

We Bought A Zoo + Trailer

Σκηνοθεσία: Cameron Crowe

Χήρος αποφασίζει να ικανοποιήσει την επιθυμία της πρόσφατα εκλιπούσας συζύγου του και αγοράζει ένα ζωολογικό κήπο για να μείνει μαζί με τα παιδιά του. Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η Fox έχει προγραμματίσει το φιλμ για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, περίοδο που έκανε χρυσές δουλειές πριν 3 χρόνια με το «Marley and Me». Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Cameron Crowe, ενώ το μουσικό score της ταινίας επιμελείται ο Jonsi των Sigur Ros.

Οι λεπτομέρειες...

Arthur Christmas + Trailer

Σκηνοθεσία: Barry Cook

Ο γιος του Αι- Βασίλη, ο Arthur, αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που πρέπει να διεκπεραιώσει πριν έρθει το πρωινό των Χριστουγέννων. Συμπαραγωγή της Aardman με την Sony, το «Arthur Christmas» είναι ο καθιερωμένος ετήσιος χριστουγεννιάτικος μποναμάς για την πιτσιρικαρία και θα προβληθεί σε τρισδιάστατο format, που είναι και οικονομικό για τις μαμάδες (not!). Το εξ'ολοκλήρου βρετανικό φωνητικό cast περιλαμβάνει από νέο αίμα όπως ο James McAvoy, έως βετεράνους της οθόνης και του σανιδιού, όπως ο Jim Broadbent.

Οι λεπτομέρειες...

Real Steel + Trailer

Σκηνοθεσία: Shawn Levy

Σε μια μελλοντική κοινωνία όπου οι αγώνες μποξ μεταξύ ρομπότ είναι το δημοφιλέστερο σπορ, ένας μικρομεσαίος προπονητής βρίσκει ρομπότ με στόφα πρωταθλητή. Με την τριλογία των Transformers να έχει συγκεντρώσει πάνω από 2, 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office, ήταν θέμα χρόνου να ξεπηδήσουν και οι κλώνοι τους. Το «Real Steel» λοιπόν είναι ένα Transformers προσανατολισμένο προς το παιδικό κοινό. Τώρα που το σκεφτόμαστε βέβαια και το Transformers είναι προσανατολισμένο προς το παιδικό κοινό. Χμ...

Οι λεπτομέρειες...

The Three Musketeers + Trailer

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson

Το δημοφιλές μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά μεταφέρεται για ακόμα μια φορά στην μεγάλη οθόνη. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πόσο ευεργετική (από εκπαιδευτική άποψη) είναι η συνήθεια που έχουμε να εξελληνίζουμε τα ονόματα ξένων προσωπικοτήτων. Μέχρι να κλείσω τα 15, πίστευα ότι ο Alexandre Dumas είναι Έλληνας λογοτέχνης διεθνούς φήμης. Personal favourite πάντως παραμένει ο Roger Bacon που στο βιβλίο της ιστορίας της Δευτέρας Λυκείου αναφερόταν ως Ρογήρος Βάκων. Και ποιος ξεχνά τον Θωμά τον Ακινάτη...

Οι λεπτομέρειες...

Puss In Boots + Trailer

Σκηνοθεσία: Chris Miller

Δεξιοτέχνης του ξίφους και μετρ του πάθους, ο Παπουτσωμένος Γάτος καλείται να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια δύο παρανόμων που ανακαλύπτουν αρχαία δύναμη, ικανή να καταστρέψει τον κόσμο. Spin-off του «Shrek», που αφηγείται τις περιπέτειες του μπερμπάντη Γάτου, προτού γνωρίσει το πράσινο ogre. Ο Antonio Banderas δανείζει την φωνή του στον ήρωα, η Salma Hayek και Zach Galifianakis στους συνεργάτες του και οι Billy Bob Thornton και Amy Sedaris στους αντιπάλους του. Για όλους εσάς που ανησυχούσατε, μην φοβάστε, εννοείται ότι το «Puss in Boots» θα προβληθεί και σε 3D. Γιατί άλλωστε να πληρώσεις 8,5 ευρώ για να δεις μια ταινία, όταν μπορείς να πληρώσεις 13,5;

Οι λεπτομέρειες...

The Smurfs + Trailer

Σκηνοθεσία: Raja Gosnell

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τον μοχθηρό Δρακουμέλ, τα στρουμφάκια ανακαλύπτουν μια μαγική πύλη, που οδηγεί από τον παραμυθένιο κόσμο τους στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Πάρτε το «Enchanted», αντικαταστήστε την πριγκίπισσα της Disney και τους παρατρεχάμενούς της με τα μπλε ασεξουαλικά ανθρωπάκια, που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε σε ποιο είδος του ζωϊκού βασιλείου ανήκουν και γιατί τα κυνηγά ο Δρακουμέλ, και έχετε το «The Smurfs». Τον ρόλο της γλάστρας απέναντι στα animated στρουμφ αναλαμβάνει ο Neil Patrick Harris.

Οι λεπτομέρειες...

Mirror Mirror + Trailer

Σκηνοθεσία: Tarsem Singh

Παραλλαγή του μύθου της Χιονάτης, όπου οι επτά νάνοι την βοηθούν να πάρει πίσω τα ηνία του βασιλείου της από την κακιά μητριά της. Η δεύτερη ταινία της σεζόν που βασίζεται στο κλασσικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ είναι πιο φιλική προς το ανήλικο κοινό. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Tarsem Singh, που ακολουθεί το παράδειγμα των Spielberg και Soderbergh και χτυπά με δύο ταινίες μέσα στη σεζόν, ενώ την κακιά βασίλισσα υποδύεται η Julia Roberts. Υποψιαζόμαστε ότι το 'The Brothers Grimm' θα φύγει από τον τίτλο, για να μην νομίσει ο κόσμος ότι πρόκειται για σίκουελ της ομώνυμης, άνισης (και ταλαιπωρημένης) υπερπαραγωγής του Terry Gilliam (τελικά ο τίτλος της ταινίας άλλαξε σε Mirror Mirror).

Οι λεπτομέρειες...

Man At Sea + Trailer

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Καπετάνιος σε τάνκερ σαλπάρει για τον Περσικό Κόλπο παρέα με τη σύζυγό του, σε μια προσπάθεια να σώσει τον γάμο του. Επειδή όμως βρισκόμαστε σε μια ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στον δρόμο συναντά ναυαγούς λαθρομετανάστες, στους οποίους επιτρέπει την επιβίβαση, παρά την αντίθετη άποψη της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το φιλμ προβλήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη στο Βερολίνο στα πλαίσια του Πανοράματος του διάσημου ντόπιου κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Οι λεπτομέρειες...

Το Γάλα + Trailer

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας

Όταν ο Αντώνης επισκέπτεται τη μάνα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του, θα φέρει στην επιφάνεια προβλήματα που ΄στοιχειώνουν' και τους τρεις τους. Κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο της ταινίας. Σκηνοθετεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Σιούγας. Το «Γάλα»' θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβρη στις Νύχτες Πρεμιέρας και θα κυκλοφορήσει κανονικά στις αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου.

Οι λεπτομέρειες...

Άλπεις + Trailer

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Μια ομάδα ανθρώπων έχει στήσει επιχείρηση που αναλαμβάνει να υποδυθεί νεκρά αγαπημένα πρόσωπα των πελατών της, προκειμένου να βοηθήσει τους τελευταίους να συμβιβαστούν με την απώλεια. Έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Βενετίας και στο τμήμα 'Βλέμματα' του φεστιβάλ του Τορόντο, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ξεκινά με φόρα την φεστιβαλική της πορεία. Πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια, η Ariane Labed του «Attenberg» και ο Αρης Σερβετάλης, που είχε συνεργαστεί ξανά με το σκηνοθέτη στο ντεμπούτο του.

Οι λεπτομέρειες...

Λούφα Και Παραλλαγή: Σειρήνες Στη Στεριά + Trailer

Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης

Όταν η θετή κόρη του Σταυρομαθιακάκη εξαφανίζεται, εκείνος καλεί την παλιοπαρέα από τον στρατό για να τον βοηθήσουν στην ανεύρεση της. Σίκουελ στο reboot της Λούφας και Παραλλαγής, που μεταφέρει την δράση στην πρωτεύουσα, μακριά από το σουρεαλιστικό σύμπαν ενός ελληνικού στρατοπέδου. Το ερμηνευτικό επιτελείο του πρώτου φιλμ επιστρέφει, οι θετικές εισπρακτικές επιδόσεις είναι δεδομένες και το μόνο που μένει είναι να δούμε εάν ο Νίκος Περάκης θα βρεθεί σε καλή ή σε κακή μέρα.

Οι λεπτομέρειες...

Larisa Εμπιστευτικό + Trailer

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτη δυο χωριά, η Πεζούλα και η Βρυσούλα, ενώνονται και "οι άνθρωποι της νύχτας ενοχλούνται, ατομικά και τοπικά συμφέροντα μπλέκονται, ενώ οι εκπλήξεις και οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη", σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας. Το ελληνικό σινεμά επιστρέφει σε εποχές Μυλωνά, όταν ένας σκωπτικός τίτλος αρκούσε για να σωρεύσει ο κόσμος στις αίθουσες. Σκηνοθέτης του φιλμ, όχι τυχαία, ο Στράτος Μαρκίδης, ο άνθρωπος πίσω από το «I Love Karditsa».

Οι λεπτομέρειες...

Άδικος Κόσμος + Trailer

Σκηνοθεσία: Φίλλιπος Τσίτος

Ανακριτικός υπάλληλος της Αστυνομίας αποφασίζει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους οδηγήθηκαν στο έγκλημα, επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Τρίτη μεγάλου μήκους ταινία για τον Φίλιππο Τσίτο, η οποία το Σεπτέμβρη θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί ο Τσίτος θα αντιμετωπίσει τον Terence Davies, την Julie Delpy και τον Arturo Ripstein. O τελευταίος έρχεται στο φεστιβάλ με μια ταινία που, όπως ισχυρίζονται αυτοί που έχουν δει και τις δύο ταινίες, θυμίζει ύποπτα τις «Αλπεις» του Λάνθιμου, επειδή αφηγείται μια ιστορία με πλάνα, τα οποία μάλιστα εναλλάσσει!

Οι λεπτομέρειες...

Το Τανγκό Των Χριστουγέννων + Trailer

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης

Σε ένα στρατόπεδο του Έβρου την εποχή της δικτατορίας υπολοχαγός που χει κρυφό πόθο και μαράζι να ζητήσει σε χορό τη σύζυγο του συνταγματάρχη, ζητά από νεαρό φαντάρο να του μάθει να χορεύει. Κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γιάννη Ξανθούλη με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου, τον οποίο θα δούμε σε αρκετές ελληνικές παραγωγές τη φετινή σεζόν. Προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας η 1η Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους (για σας που διαβάζετε το κείμενο τον Μάρτιο του 2014, να σημειώσουμε ότι γράφτηκε τον Ιούλιο του 2011).

Οι λεπτομέρειες...

Poker Face + Trailer

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Θηλυκό αστέρι της τσόχας, χάνει το mojo της, όταν χάνει το γούρι της, ένα λούτρινο αρκουδάκι που της είχε χαρίσει ο πατέρας της. Όταν θα έρθει αντιμέτωπη με έναν παίχτη που ξεφύτρωσε από πουθενά και σαρώνει τα πάντα, θα βρεθεί μπροστά σε μία έκπληξη. Ρομαντική κομεντί από τον Χρήστο Δήμα, που εγκατέλειψε τα ηνία του σίκουελ της 'Νήσου' (το οποίο θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2012), για να σκηνοθετήσει μια ιστορία που εξελίσσεται στον ελκυστικό κόσμο του poker. Το stack του Αλκη Κούρκουλου καλείται να μειώσει η Εύη Σαουλίδου.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.