Melancholia

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Lars Von Trier

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, John Hurt, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Οι τελευταίες ώρες δύο αδερφών προτού ο πλανήτης Melancholia συγκρουστεί με τον πλανήτη Γη και αφανίσει κάθε ζωντανό οργανισμό. Μαζί και τον δημιουργό της ταινίας, τον προβοκάτορα Lars Von Trier που για ακόμα μια φορά προκάλεσε σούσουρο στη συνέντευξη τύπου εκτοξεύοντας ασυναρτησίες. Μπορεί οι μέθοδοι που προμοτάρει το προϊόν του να μας είναι απεχθείς, ωστόσο εξίσου απεχθής είναι και η πρωτοφανής απόφαση του φεστιβάλ να του απαγορεύσει την είσοδο στους χώρους που διεξάγεται από δω και στο εξής - ένα φεστιβάλ που υποτίθεται πως φημίζεται για τις τολμηρές επιλογές του και την ανοχή του στις διαφορετικές 'φωνές'.

ΣΥΝ:
Ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε για τον Lars Von Trier, δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να τον κατηγορήσουμε ότι το σινεμά του είναι αδιάφορο. Κι ας μας βγάζει ενίοτε απ' τα ρούχα μας.

ΠΛΗΝ:
Ο συνήθης διχασμός στις κριτικές που συνοδεύουν τις τελευταίες ταινίες του Δανού (εξαιρουμένου του τραγελαφικού «The Boss of it All» που γνώρισε καθολικό 'θάψιμο') αυτή τη φορά αντικαταστάθηκε από μια γενική μετριοπαθή γραμμή, που μας προκαλεί κάποιες ανησυχίες...

Trailer - Melancholia

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.