Four Weddings And A Funeral

Four Weddings And A Funeral (1994)

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Τέσσερις Γάμοι Και Μία Κηδεία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mike Newell
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Hugh Grant, James Fleet, Simon Callow, John Hannah, Kristin Scott Thomas

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116'

Γράφει η Ελευθερία Φίλη

Αποτελεί πλέον μια από τις κλασικές ρομαντικές κομεντί των νεώτερων χρόνων. Το story ιδιαιτέρως απλό: Ο έξυπνος και γοητευτικός Charles (Hugh Grant) ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετήσει την εργένικη ζωή. Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει σε έναν ιδιαίτερο γάμο την ξεχωριστή Carrie (Andie Mc Dowell)! Θα πρέπει όμως να ξανασυναντηθούν σε άλλους 2 γάμους και μια κηδεία για να καταλάβουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.

Φλεγματικό βρετανικό χιούμορ, εκκεντρικοί χαρακτήρες, κοφτερές ατάκες και καταπληκτικές ερμηνείες από ένα πολυσυλλεκτικό καστ. Ρομαντισμός, συγκίνηση και πάνω από όλα γέλιο. Το «4 Weddings And A Funeral» είχε απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία και είναι η βρετανική ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου ενώ το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει το τραγούδι 'Love Is All Around' των Troggs σε διασκευή των Wet Wet Wet το οποίο παρέμεινε No 1 στα βρετανικά charts για δεκαπέντε ολόκληρες εβδομάδες!

Γράφει ο Νεκτάριος Σάκκας

Μία θεότρελη παρέα Βρετανών συναντιούνται, ξεφαντώνουν και βιώνουν τα γλυκόπικρα όσο και περιπετειώδη τερτίπια του έρωτα στο πλαίσιο της τέλεσης ενός από τους πλέον διαδεδομένους κοινωνικούς θεσμούς. Μέσα από τέσσερις γάμους - και μία παρεμβαλλόμενη κηδεία - η αξέχαστη παρέα του Charles (Hugh Grant), της Fiona (Kristin Scott Thomas), του Gareth (Simon Callow), του Matthew (John Hannah) και των υπολοίπων έρχεται να ολοκληρωθεί από την αερική παρουσία μίας ακαταμάχητης Αμερικανίδας, της Carrie (Andie MacDowell). Στο προσκήνιο φυσικά, ο κεραυνοβόλος έρωτας του Charles για εκείνη που περνά από σαράντα κύματα προτού συναντήσει το πεπρωμένο του.

Η ταινία του Mike Newell σε σενάριο του Richard Curtis, λατρεύτηκε όσο λίγες στο είδος της, έμελλε να γίνει τεράστια εισπρακτική επιτυχία, γνώρισε την αποθέωση από κοινό και κριτικούς και απολύτως φυσιολογικά κατέληξε να θεωρείται all-time-classic. Ξυραφένιο βρετανικό χιούμορ, χαρακτήρες να τους πιεις στο ποτήρι, ιδανική αναλογία γέλιου-δακρύων, μουσική επένδυση που αμέσως γίνεται ένα με το φιλμ, με λίγα λόγια, η με διαφορά καλύτερη Rom.Com της τελευταίας 20ετίας. Επιπλέον, απογείωσε και καθόρισε συνάμα την καριέρα του Hugh Grant, ενώ μας έδωσε έναν ακόμα λόγο για να ερωτευτούμε παράφορα το πιο γλυκό μουτράκι του σινεμά, μετά την Audrey Hepburn: την Andie MacDowell. Γιατί στη θέα του αφοπλιστικού χαμόγελού της, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να σιγοτραγουδάς "you know I can't smile without you"!

Everyone Says I Love You

French Kiss

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.