Απονεμήθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Θανάσης Γεντίμης  |  07-03-2010
Απονεμήθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 07 Μαρτίου, οι «νικητές» των 30ων Χρυσών Βατόμουρων... των βραβείων για τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς. Στην σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Barnsdall Gallery Theatre του Hollywood έξι ταινίες παραγωγής 2009 έλαβαν τουλάχιστον ένα χρυσό βατόμουρο. Μεγάλος 'νικητής' της βραδιάς ήταν το «Transformers: Revenge Of The Fallen» που παρά τις μεγάλες εισπράξεις που σημείωσε στο box office κέρδισε τον τίτλο της χειρότερης ταινίας, χειρότερης σκηνοθεσίας και χειρότερου σεναρίου για το 2009.

Το «βραβείο» της χειρότερης γυναικείας ερμηνείας πήγε στην Sandra Bullock για την εμφάνισή της στην ταινία «All About Steve», ταινία που «βραβεύτηκε» και για το καλύτερο δίδυμο (Sandra Bullock - Bradley Cooper). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Bullock που και στο παρελθόν έχει βραβευτεί με χρυσό βατόμουρο, φέτος είναι υποψήφια (με πολύ καλές πιθανότητες) για βραβείο Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία «The Blind Side».

Για τη χειρότερη ανδρική ερμηνεία το χρυσό βατόμουρο απονεμήθηκε στους Jonas Brothers (και στους 3) για την ταινία «Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience». Στις κατηγορίες δεύτερων ρόλων, τα «βραβεία» πήγαν στον Billy Ray Cyrus («Hannah Montana: The Movie») και Sienna Miller («G.I. Joe: The Rise Of Cobra»). Η ταινία «Land Of The Lost» παρότι είχε επτά υποψηφιότητες για Χρυσό Βατόμουρο, τελικά κέρδισε μόνο ένα, ως η χειρότερη ταινία Remake ή Sequel.

Για τη συμπλήρωση των τριάντα χρόνων τους τα Χρυσά Βατόμουρα απένειμαν φέτος και μερικά επετειακά βραβεία. Ως χειρότερη ταινία της Δεκαετίας βραβεύτηκε το «Battlefield Earth» με τον John Travolta, χειρότερος ηθοποιός της Δεκαετίας ο Eddie Murphy (για ταινίες όπως τα «I Spy», «Meet Dave», «Norbit» και «Showtime» και χειρότερη ηθοποιός της δεκαετίας η Paris Hilton (για ταινίες όπως «The House Of Wax», «The Hottie And The Nottie» και «Repo: The Genetic Opera»).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.