Οριστικά το Μαϊο του 2011 η επιστροφή για τους Πειρατές της Καραϊβικής.

Θανάσης Γεντίμης  |  18-01-2010
Οριστικά το Μαϊο του 2011 η επιστροφή για τους Πειρατές της Καραϊβικής.

Εκμεταλλευόμενοι μια αλλαγή της τελευταίες στιγμής το πολυαναμενόμενο «Pirates Of The Caribbean 4» ανακοίνωσαν επίσημα την ημερομηνία που θα πιάσουν λιμάνι στις αίθουσες: 20 Μαϊου του 2011. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε την πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2011, όμως μια σειρά γεγονότων ελευθέρωσε τη 'θέση' του Μαϊου που θεωρείται προνομιακή. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή παραγωγής της Disney, Oren Aviv. Ας δούμε όμως το παρασκήνιο για τη "μάχη της ημερομηνίας".

Αρχικά ο «Spider-Man 4» είχε «κλειδώσει» την 6η Μαΐου 2011. Όμως, η επιμονή του σκηνοθέτη Sam Raimi να ενσωματώσει στο σενάριο τον κακό ήρωα «Vulture» (για τον οποίο θέλει τον John Malkovich και μόνο) έφερε αναστάτωση. Τελικά ο Raimi έπεισε τα αφεντικά του studio, οι οποίοι αποφάσισαν την αναβολή της εξόδου της ταινίας ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή του Malkovich. 'Όμως σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των γεγονότων, πριν από λίγες μέρες ο Sam Raimi αποχώρησε από το project του «Spider-Man 4», μαζί με τον πρωταγωνιστή του Tobey Maguire.

Το κενό της 6ης Μαΐου 2011 έσπευσε να καλύψει ο «Thor», η μεταφορά του ομώνυμου κόμικ που ετοιμάζει ο Kenneth Branagh με τους Natalie Portman, Anthony Hopkins και Samuel L. Jackson. Η ταινία που είχε αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 20 του Μάη, βρήκε ευκαιρία και μετακινήθηκε στην πρώτη εβδομάδα του μήνα, που θεωρείται για τα blockbusters η αρχή της θερινής περιόδου. Οπότε κάπως έτσι ο Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) και οι Πειρατές του χάραξαν νέα επίσημη πορεία και θα αγκυροβολήσουν στα σινεμά στις 20 Μαΐου 2011.

Η τέταρτη ταινία της σειράς έχει τον επίσημο τίτλο «Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides» και στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο Rob Marshall. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή παραγωγής της Disney, Oren Aviv, οι συγκεκριμένοι 'Πειρατές' θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια νέα τριλογία, δίνοντας και πάλι βάρος στο ρόλο του Sparrow, κάτι που είχε σταδιακά μειωθεί στη δεύτερη και τρίτη ταινία. Επιπλέον, οι νέοι 'Πειρατές' θα είναι πιο μετρημένοι τόσο στο σενάριο όσο και στον προϋπολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι οι ακριβοθώρητοι Keira Knightley και Orlando Bloom δε θα εμφανιστούν στη νέα ταινία.

Το σενάριο θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Tim Powers από το 1988, με τις απαραίτητες προσαρμογές φυσικά για να αντικατασταθεί ο ήρωάς του βιβλίου από τον Jack Sparrow. Ακόμα δεν είναι γνωστό πόσα και ποια μέρη του βιβλίου θα μεταφερθούν, αλλά η ιστορία πιθανόν να περιλαμβάνει την αναζήτηση της Πηγής της Νεότητας (εκεί, δηλαδή, που αφήσαμε τον Jack Sparrow στο τέλος της τρίτης ταινίας), βουντού, ζόμπι, αλλά και διάφορα ιστορικά πρόσωπα όπως ο ισπανός εξερευνητής Juan Ponce de Leon και ο διαβόητος πειρατής Edward Thatch, γνωστός καλύτερα ως 'Μαυρογένης'.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.