Τρεις Ελληνικές Ταινίες στο Φεστιβάλ Ρότερνταμ.

Γιάννης Βασιλείου  |  18-01-2010
Τρεις Ελληνικές Ταινίες στο Φεστιβάλ Ρότερνταμ.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ με την Ελλάδα να δηλώνει δυναμικό παρόν ! Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι ταινίες «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, «Μέσα στο Δάσος» του Αγγελου Φραντζή καθώς και η μικρού μήκους «Δύση» του Γρηγόρη Ρέντη.

Ο «Κυνόδοντας» θα προβληθεί στο πλαίσιο του section 'Bright Future'. Σε αυτό το πρόγραμμα του Φεστιβάλ προβάλλονται ιδιοσυγκρατικές και πρωτοποριακές ταινίες από όλον τον κόσμο. Κυρίως προβάλλονται οι πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών. Ο «Κυνόδοντας» έχει ήδη αποσπάσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας και Νεότητας στο πρόγραμμα 'Ένα Κάποιο Βλέμμα' του Φεστιβάλ των Καννών, 2 βραβεία στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σεράγιεβο, Α' βραβείο Louve d' Or στο Φεστιβάλ Νέου Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ SITGES και το 'Μπρούντζινο Αλογο΄ στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης.

Για την ταινία «Μέσα στο Δάσος» του Αγγελου Φρατζή, το Ρότερνταμ αποτελεί την πρεμιέρα της φεστιβαλικής πορείας της (δίχως να υπολογίζουμε την παρουσίασή της ως live performance στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών). Θα προβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος 'Spectrum'. Στην ταινία δυο αγόρια και ένα κορίτσι βρίσκονται σε ένα τοπίο άγνωστο. Χωρίς αποσκευές. Ολομόναχοι. Μόνο ένα δάσος, μια λίμνη, μια απομονωμένη ειδυλλιακή παραλία, τα βουνά, ο ουρανός και μια μυητική διαδρομή με ενδιάμεσους σταθμούς την φύση των φύλων, την πολλαπλή υπόσταση του έρωτα, την εξερεύνηση των σεξουαλικών ταυτοτήτων και το άδυτο των ανθρώπινων επιθυμιών.

Το 39ο φεστιβάλ του Ρότερνταμ θα διεξαχθεί από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.