Νέος Σκηνοθέτης για το «New Moon», sequel του «Twilight».

Μάρα Θεοδωροπούλου  |  18-01-2009
Νέος Σκηνοθέτης για το «New Moon», sequel του «Twilight».

Το fandom του «Twilight» ταρακουνήθηκε από μια αναπάντεχη εξέλιξη στην προετοιμασία του ήδη πολυαναμενόμενου sequel «New Moon»: την ανακοίνωση της αποχώρησης της Catherine Hardwicke και της αντικατάστασής της από τον Chris Weitz («The Golden Compass»). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Summit Entertainment, η Hardwicke διαφώνησε με το στούντιο σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, καθώς θεώρησε ότι δεν είχε στη διάθεσή της αρκετό χρόνο προετοιμασίας έτσι ώστε να την έχει έτοιμη στα "τέλη του 2009" - "αρχές του 2010".

Πίσω από την απόφαση για την απομάκρυνσή της, όμως, κρύβονται διαφορετικοί λόγοι, καθώς ήταν γνωστές οι διαμάχες της με το στούντιο σχετικά με το ύφος και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής μεταφοράς των best seller της Stephenie Meyers. Το γεγονός ότι ήταν μια γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο στουντιακό περιβάλλον έπαιξε επίσης ρόλο, στην 'εκδικητική' απόλυσή της, σύμφωνα με διάφορες πηγές. Ο Weitz, από την άλλη, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κορυφαίους στην ιεραρχία της Summit και θεωρείται πιο έμπειρος στο χειρισμό των ειδικών εφέ και όλων των υπόλοιπων απαιτήσεων ενός τόσο μεγάλου project (σίγουρα του μεγαλύτερου και του πιο κερδοφόρου στην ιστορία της Summit.)

Σε post της στο επίσημο site της, η Meyers κράτησε ουδέτερη στάση, ευχαριστώντας τη Hardwicke για το "όραμα που έφερε στην ταινία" και καλωσορίζοντας το Weitz, αν και το επίπεδο εμπλοκής της στην παραγωγή των ταινιών σίγουρα δεν αγγίζει εκείνο της J.K. Rowling στις ταινίες «Harry Potter». Το «New Moon» βρίσκεται στο στάδιο του pre-production στο Βανκούβερ, ενώ η Hardwicke δεν έχει βρει ακόμα το επόμενο σκηνοθετικό της βήμα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.