Το Afi Τιμά Τον Warren Beatty.

Θανάσης Γεντίμης  |  20-06-2008
Το Afi Τιμά Τον Warren Beatty.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου απένειμε στον Warren Beatty το ετήσιο βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, μέσα από τα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας του. Η εντυπωσιακή τελετή της απονομής έγινε στο Kodak Theatre του Λος Αντζελες και στη διάρκειά της προβλήθηκαν σκηνές από ταινίες στις οποίες συμμετείχε είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες.

Από το βήμα της τελετής πέρασαν διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, όπως ο Jack Nicholson, ο Dustin Hoffman, η Diane Keaton, ο Robert Downey Jr., η Jane Fonda, ο Barry Levinson και ο Quentin Tarantino. Το παρόν έδωσαν επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton και ο γερουσιαστής George McGovern, τον οποίο είναι βοηθήσει ενεργά ο Beatty στην προσπάθεια του να εκλεγεί πρόεδρος το 1972, χάνοντας από τον Richard Nixon.

O 71χρονο Warren Beatty παρέδωσε το βραβείο ο Al Pacino και στην ευχαριστήρια ομιλία του δεν παρέλειψε να τονίσει: "είμαι ακόμα φιλελεύθερος". Στη συνέχεια ευχαρίστησε την αδελφή του, επίσης διάσημη ηθοποιό, Shirley MacLaine, που τον έβαλε στο χώρο του κινηματογράφου αλλά και τις ταινίες που του έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσει τον μεγάλο του έρωτα, την ηθοποιό Annette Bening.

Ο Warren Beatty άρχισε την καριέρα του από την τηλεόραση για να γίνει παγκόσμια γνωστός στην ταινία «Bonnie And Clyde» (1967). Εκτός από την υποκριτική δοκίμασε τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία, την παραγωγή και τη συγγραφή σεναρίου. Κέρδισε το βραβείο Oscar Σκηνοθεσίας το 1982 για το «The Reds» (Οι Κόκκινοι) ενώ ξεχωρίζουμε τις παρουσίες του στις ταινίες «Shampoo», «Bugsy», «Heaven Can Wait», «Splendor Ιn Τhe Grass», «Dick Tracy» και «The Parallax View».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.