Η Επιστροφή Του Κώστα Γαβρά.

Θανάσης Γεντίμης  |  23-04-2008
Η Επιστροφή Του Κώστα Γαβρά.

«Eden Is West» (Παράδεισος Στη Δύση) είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία βρίσκεται ήδη σε φάση γυρισμάτων. Οι πρώτες λήψεις έγιναν στις Γαλλικές Αλπεις με τη συμμετοχή δύο εκ των Ελλήνων πρωταγωνιστών, του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και της Αννυς Λούλου. Μαζί τους ο Ιταλός Riccardo Scamarcio (γνωστός από το «My Brother Is An Only Child»).

Το «Eden Is West» αφηγείται την πορεία του Ηλία (Riccardo Scamarcio), ενός εμιγκρέ που είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τα όνειρά του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα που επικεντρώνεται στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο πολυεθνικό cast της ταινίας συναντάμε επίσης τους Ulrich Tukur, Juliane Kohler, Anny Duperey ενώ την Ελληνική συμμετοχή συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη, Αρτο Απαρτιάν και ο Τάσος Κωστής.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο δημοφιλής σκηνοθέτης πραγματοποιεί γυρίσματα στην Ελλάδα, ενώ έχουν περάσει 39 χρόνια από την ταινία που τον καθιέρωσε στη διεθνή σκηνή και του έφερε το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας. Το «Ζ», μια καταγγελία για την Χούντα των Αθηνών, το οποίο όμως είχε γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αλγερία. Μετά το «Le Couperet» και το «Amen» o Γαβράς συνεργάζεται ξανά με τον Jean-Claude Grumberg στη συγγραφή του σεναρίου, ενώ τη φωτογραφία έχει αναλάβει άλλος ένας τακτικός συνεργάτης του, ο Patrick Blossier.

Η παραγωγή με αρχικό προϋπολογισμό 12 εκ. δολάρια, συνεχίζει τα γυρίσματα στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Μαϊου. Επόμενος σταθμός της παραγωγής θα είναι η Κρήτη όπου οι συντελεστές θα παραμείνουν για πέντε εβδομάδες. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου και η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2009.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.