Αγρίεψε ο Norton για το μοντάζ του Hulk;

Εύα Παραδείση  |  21-03-2008
Αγρίεψε ο Norton για το μοντάζ του Hulk;

Όλοι παραξενεύτηκαν με την είδηση ότι ο Edward Norton συμφώνησε να υποδυθεί τον Bruce Banner στην νέα ταινία για τον σούπερ ήρωα της Marvel «Hulk» και δεν ήταν λίγα τα κακόβουλα σχόλια περί 'απλήρωτων λογαριασμών'. Έπειτα ακολούθησε η είδηση ότι ο ηθοποιός ανέλαβε να γράψει και το σενάριο. Το «The Incredible Hulk» δεν είναι sequel, ούτε remake, ούτε απάντηση στην ταινία του Ang Lee. Πρόκειται για reboot, διήγηση εκ νέου της γνωστής ιστορίας (κάτι αντίστοιχο έκανε ο Nolan με το «Batman Begins»).

Ο Norton υπερασπίστηκε από την αρχή την επιλογή του δηλώνοντας, εκτός από φαν του κόμικ., την πρόθεσή του να πάρει την ιστορία στα σοβαρά. Δεν είναι σωστό να υποτιμάς το υλικό που έχεις, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη 'σοβαρά' με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. "Αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο σε σχέση με τα κίνητρα του Banner είναι ένα αίσθημα ενοχής, η αίσθηση ότι κορόιδεψε τη φύση. Η αλαζονεία που επέδειξε στη δουλειά του, το ότι πίστεψε ότι μπορεί να δαμάσει δυνάμεις που δεν θα έπρεπε να σκαλίζει και η ενοχή του για αυτό. Θέλει να βάλει πάλι το τζίνι μέσα στο μπουκάλι".

Και αν αυτά ακούγονται λίγο ακαδημαϊκά, προσθέτει "Νομίζω μου αρέσει η ιδέα μιας πρωτόγονης οργής στον καθένα, η ιδέα της κρυμμένης δύναμης που αν αποδεσμευτεί...Η ιστορία δεν είναι για τον Hulk, έχει στις ρίζες της τον Bruce Banner. Αυτό αρέσει στο κοινό. Η ιστορία ενός καταπιεσμένου και κυνηγημένου ανθρώπου, που είναι ηθικός και προσπαθεί να συγκρατήσει αυτό που έχει μέσα του, να προστατέψει άλλους ανθρώπους από αυτό, αλλά ταυτόχρονα αντιδρά δικαιολογημένα όταν τον πιέσεις πάρα πολύ. Αυτό ακουμπά πολλές χορδές σε όλους τους ανθρώπους. Όταν αισθάνεσαι αποξενωμένος ή αδύναμος είναι μια εκπληκτική φαντασίωση: μέσα σου παραμονεύει ένα τέρας που θα σε υπερασπιστεί όταν σε ενοχλήσουν".

Προϋπόθεση για την τελική του απόφαση να αναλάβει το ρόλο, ήταν η εμπλοκή του όχι μόνο στο σενάριο αλλά και σε κάθε άλλο επίπεδο της παραγωγής. Και ενώ το trailer της ταινίας βγήκε επιτέλους στον αέρα, φαν του κόμικ, αλλά και του Norton ανυπομονούν για την ταινία, τα πρώτα συννεφάκια εμφανίστηκαν την προηγούμενη βδομάδα. Μόλις τρεις μήνες πριν την έξοδο του «The Incredible Hulk» στους κινηματογράφους το Deadline Hollywood επικαλείται διάφορες ανώνυμες πηγές και αναφέρει τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το τελικό μοντάζ της ταινίας ανάμεσα στον ηθοποιό και το στούντιο, με ολονύκτιες διαβουλεύσεις για να βρεθεί λύση.

Οι Κασσάνδρες φοβούνται ότι τα πράγματα μπορεί να φτάσουν σε τέτοιο σημείο, ώστε η δυσαρέσκεια του Norton να τον κάνει να μην προωθήσει την ταινία, ενώ πιο ψύχραιμες φωνές αναφέρουν: «Γίνεται μια υγιείς ανταλλαγή ιδεών. Οι συζητήσεις είναι πιο έντονες, αλλά όλα θα λυθούν σύντομα». Η εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε: "Ο Edward προσελήφθη από την Marvel ως παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός, λοιπόν δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν το ότι έχει δημιουργική άποψη για την διαδικασία του post production. Η συμφωνία του ήταν και για τα τρία και παίρνει πολύ σοβαρά τα καθήκοντά του. Οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της δημιουργίας μιας ταινίας, όλοι προσπαθούν για να γίνει η καλύτερη δυνατή ταινία". Οι δηλώσεις της εμφανίζονται καθησυχαστικές και αν και ο Norton έχει χαρακτηριστεί δύσκολος και ισχυρογνώμων οι μέχρι σήμερα επιλογές του έχουν αποδείξει ότι καλά θα κάνει η Marvel να τον εμπιστευτεί τυφλά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.