Στα Γυρίσματα του 'Δεν Θα Γίνεις Έλληνας Ποτέ'

Θανάσης Γεντίμης  |  02-03-2008
Στα Γυρίσματα του

Η νέα ταινία του Φίλιππου Τσίτου («My Sweet Home»), πρώτη του κινηματογραφική δουλειά στην Ελλάδα, είναι μια παράλογη τραγικωμωδία με πολιτική χροιά. Πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Καφετζόπουλος, στο ρόλο ενός μεσήλικα άντρα που αναγκάζεται να επανεκτιμήσει την εθνική αλλά και ανθρώπινη ταυτότητά του. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν σε 9 εβδομάδες.

Στο «Δεν Θα Γίνεις Έλληνας Ποτέ», ο Σταύρος είναι ένας πενηντάρης ψιλικατζής που ζει σε μια υποβαθμισμένη συνοικία της Αθήνας. Μένει μαζί με την 70χρονη μητέρα του, την κυρία Χαρίκλεια, η οποία πάσχει από γεροντική άνοια. Η πρώην γυναίκα του, η Ντίνα, αρνείται να του δώσει άλλη μία ευκαιρία. Ο Σταύρος πάσχει από... χρόνια ξενοφοβία, η οποία μεγαλώνει, όσο η γειτονιά του αλλάζει πληθυσμιακά. Η ζωή και οι πεποιθήσεις του Σταύρου θ' ανατραπούν ολοκληρωτικά, όταν ο Μαρενγκλέν, ο Αλβανός μπογιατζής της γειτονιάς, θα δει στο πρόσωπο της κυρίας Χαρίκλειας και του γιου της, τη χαμένη του οικογένεια! Ο Σταύρος θα συνειδητοποιήσει ότι τον συνδέουν δεσμοί αίματος μ' εκείνους που θεωρούσε βολικά μακριά του.

Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν σ' ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι στο κέντρο του Κολωνού όπου έκανε 'κατάληψη' το συνεργείο του «Δε θα Γίνεις Ελληνας Ποτέ». Από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια αντικριστών πολυκατοικιών κρεμάστηκε ένα μεγάλο σκίαστρο κρύβοντας τον έντονο χειμωνιάτικο ήλιο. Παρκαρισμένα τριγύρω, ελαφρώς τσαλαπατημένα οικογενειακά αυτοκίνητα της μιας παλιότερης εποχής, ενώ τρία άδεια μικρομάγαζα μεταμορφώθηκαν σε ψιλικατζίδικα και λίγο παρακάτω, μια πολυμελής ομάδα Κινέζων στήνει, σιγά - σιγά (όπως και στην πλοκή της ταινίας) το κινέζικο κατάστημα της γειτονιάς.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.