Ο Dali Ενώνει Al Pacino και Cillian Murphy.

Θανάσης Γεντίμης  |  22-09-2007
Ο Dali Ενώνει Al Pacino και Cillian Murphy.

Ο ανερχόμενος Cillian Murphy μας συστήθηκε με τα «Breakfast On Pluto» και «The Wind That Shakes The Barley» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση των Neil Jordan και Ken Loach αντίστοιχα. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με ένα ακόμα καταξιωμένο σκηνοθέτη, τον Andrew Niccol («The Truman Show»), υποδυόμενος ένα νεαρό έμπορο τέχνης ο οποίος συναντιέται με τον Salvador Dali στην ταινία «Dali & I: The Surreal Story». Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή για το ρόλο του διάσημου ζωγράφου του Al Pacino, γνωστού στον Niccol από τη συνεργασία τους στο «Simone».

Το σενάριο της ταινίας από τον John Salvati βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του έμπορου έργων τέχνης Stan Lauryssens, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην αυτοβιογραφία του με τίτλο 'Dali and I'. Η ταινία θα ακολουθεί τη ζωή του σπουδαίου ζωγράφου για το χρονικό διάστημα από τα 60's μέχρι τα τέλη των 80's, όταν είχε περάσει τη φάση της δημιουργικής του έξαρσης και γίνονταν ολοένα και πιο εκκεντρικός. Στην περίοδο αυτή ο Dali ανέπτυξε μια σχέση μέντορα-μαθητή με τον νεαρό έμπορο έργων τέχνης Stan Lauryssens.

Βάσει του τωρινού σχεδιασμού τα γυρίσματα του «Dali & I: The Surreal Story» θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2008 στην Ισπανία και τη Νέα Υόρκη ενώ είναι άγνωστη ακόμη η ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.