Τι θέλουν όλοι από τον Mark Protosevich;

Θανάσης Γεντίμης  |  15-08-2007
Τι θέλουν όλοι από τον Mark Protosevich;

Μας συστήθηκε ως σεναριογράφος των «Poseidon» και «The Cell» και φέτος έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ευρύτερη αναγνώριση. Αρχικά ο Mark Protosevich ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη - για τρίτη φορά - το δημοφιλές βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Richard Matheson 'I Am Legend'. Ένα πρώτο draft του σεναρίου από τον Protosevich γράφτηκε πριν 10 χρόνια όταν ξεκίνησε η προεργασία για την παραγωγή υπό την καθοδήγηση του Ridley Scott. Τότε για τον πρώτο ρόλο προόριζαν τον Arnold Schwarzenegger. Τα εμπόδια στην παραγωγή ξεπεράστηκαν και τελικά μετά από τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του σεναρίου την ταινία σκηνοθέτησε ο Francis Lawrence με τον Will Smith στον βασικό ρόλο. Το «I Am Legend» αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον από τους σινεφίλ και συζητείται ήδη, παρότι η πρεμιέρα του τοποθετείται στις 14 Δεκεμβρίου του 2007.

Όπως όμως δήλωσε πρόσφατα ο Protosevich έχει ήδη έτοιμο ένα σενάριο για το sequel του «I Am Legend», το οποίο έχει συζητήσει και με τον παραγωγό της ταινίας. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές και όπως είναι φυσικό η τύχη του sequel θα εξαρτηθεί από την πορεία της ταινίας μετά την έξοδό της στις αίθουσες.

Σαν να μην έφτανε αυτό το όνομα του Protosevich ενεπλάκη τις τελευταίες ημέρες σε ένα ακόμα από τα πιο 'καυτά' project. Μετά από συνέντευξη του σκηνοθέτη Matthew Vaughn («Layer Cake», «Stardust») επιβεβαιώθηκε η έναρξη των προετοιμασιών για τη μεταφορά στον κινηματογράφο ενός ακόμη ήρωα της Marvel Comics. Ο Σκανδιναβός ήρωας Thor είναι στα επόμενα πλάνα της Marvel και μαντέψτε ποιος έχει γράψει το σενάριο της ταινίας... O Mark Protosevich και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει αποκαλύψει σε ποιο τμήμα της μακράς ιστορίας του ήρωα έχει βασίσει το σενάριο του O Thor έκανε το ντεμπούτο του στα comic της Marvel το 1962 και πρόσφατα το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά από μια ανανέωση από τον σχεδιαστή Michael Strazynski.

Το σίγουρο είναι πως ο Mark Protosevich βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των μεγάλων studio για τα πιο φιλόδοξα project τους και αυτό κάτι σημαίνει για την αξία του ως σεναριογράφου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.