Συμπόσιο για την Karen Blixen.

Θανάσης Γεντίμης  |  29-09-2006

Με το ανδρικό ψευδώνυμο Isak Dinesen, η Δανέζα συγγραφέας, Karen Blixen σαγήνευσε ανθρώπους σε όλη την υφήλιο με τις ιστορίες της. Όταν δε η συγγραφέας του 'seven Gothic Tales' επισκέφτηκε τις ΗΠΑ το 1959, την υποδέχτηκαν ως διεθνή διασημότητα. Η ταινία «Out of Africa» την έκανε ακόμα πιο γνωστή και σήμερα διαβάζεται πλέον παγκοσμίως.

H Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Μουσείο Karen Blixen, την Στοά του Βιβλίου, το Cine ΦΙΛΙΠ και τον πολυχώρο Αθηναίς οργανώνει συμπόσιο αφιέρωμα στην Karen Blixen. Το συμπόσιο διαρκεί από τις 2 έως και τις 14 Οκτωβρίου και επιχορηγείται από την Διεύθυνση Τεχνών του υπουργείου πολιτισμού της Δανίας και από τους Έλληνες συνεργάτες.

Το Συμπόσιο αποτελείται από τις εξής ενότητες:

2/10. Out of Africa (Στοά του Βιβλίου). Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει ομιλίες Δανών ειδικών, όπως της Διευθύντριας του Μουσείου Karen Blixen, Μαριάννας Ασμουσεν, και του Καθηγητή Πανεπιστημίου Λάσσε Χόρνε Κέρσγκορντ. Προλογίζει η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Παράλληλα θα φιλοξενηθεί έκθεση πάνω στην ελληνική γλώσσα με τη ζωή της συγγραφέα. Η έκθεση περιλαμβάνει και το ταξίδι της στην Ελλάδα.

5/10-11/10. Out of this World (Σινε Φιλιπ). Φιλμ φεστιβάλ με ταινίες μεγάλου μήκους όπως το «Out of Africa», Η «Babette's Feast » και τα ντοκιμαντέρ «Karen Blixen: Α Story Teller» και «Out of this World». Τα φιλμ χορηγούνται από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας και από το Nordisk Film. Υποτιτλίζονται στην ελληνική από το Φεστιβάλ Ολυμπίας.

7/10. Dinner A La Babette: Σε συνεργασία με τον πολυχώρο Αθηναίς γίνεται αναπαράσταση του γεύματος της Babette και στη διάρκεια του φαγητού διαβάζει η ηθοποιός Καρυοφιλιά Καραμπέτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.