Έρχεται Το Digital Wave

Παντελής Φραντζής  |  27-07-2006

DigitalWave, ή αλλιώς ένα διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο σε κινηματογραφικές δημιουργίες γυρισμένες σε κάθε είδους ψηφιακό format, από HD κάμερα μέχρι...την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου! Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αναζητά τους πιο ανήσυχους Έλληνες σκηνοθέτες και καλωσορίζει με τη σειρά του μία πραγματικότητα υπαρκτή και σύντομα (καλώς ή κακώς) κυρίαρχη. Τα δοξασμένα 35mm σπρώχνονται σταθερά στην άκρη, σε μία εποχή που επιζητά την ταχύτητα και το ελάχιστο δυνατό κόστος πραγματοποίησης μία ταινίας. Καλόγουστο ή μη, το ψηφιακό format κερδίζει έδαφος και τα όρια της δημιουργίας ανοίγουν όσο ποτέ άλλοτε, αφού σχεδόν όλοι έχουν στη διάθεσή τους μία κάποια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Βέβαια, όλοι μπορούν να βρουν ένα μολύβι, ένα πινέλο, μία παρτιτούρα, αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα και συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες. Απλώς, το σινεμά φέρει την ατυχία του αυταπόδεικτου. Όσο αυταπόδεικτο είναι ωστόσο το κινηματογραφικό έργο, άλλο τόσο και η υπαρκτή ή ανύπαρκτη σημασία του.

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους Έλληνες δημιουργούν να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής, με τρόπο αιχμηρό και τολμηρό. Οι υποψήφιες ταινίες θα πρέπει να είναι μεγάλου μήκους (άνω των 45 λεπτών), γυρισμένες μέχρι και ένα χρόνο από την έναρξη της διοργάνωσης. Αποκλειστικά σε ψηφιακό format και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το tranfer, μιας και το χρηματικό έπαθλο του νικητή προορίζεται για την κάλυψη αυτής ακριβώς της δαπάνης. Πενταμελής επιτροπή με εκπρόσωπο του ΕΚΚ θα εκλέξει την νικήτρια ταινία, η οποία δεν μπορεί να συμμετέχει στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, διαγωνίζεται όμως και για το Βραβείο του Κοινού. Φυσικά, η προβολή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι και η παρθενική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το υλικό τους μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στα γραφεία του Φεστιβάλ. Πληροφορίες και η αίτηση για την υποβολή συμμετοχών στη διεύθυνση http://www.filmfestival.gr.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.