Φεστιβάλ Κινηματογράφος & Πραγματικότητα

Παντελής Φραντζής  |  07-02-2006

Για 19η συνεχόμενη χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Κινηματογράφος & Πραγματικότητα". Από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) θα προβληθούν μία σειρά επιλεγμένων ντοκιμαντέρ από την Γαλλία και την Αγγλία, καθώς επίσης σπάνιο υλικό του Βασίλη Μάρου, ελληνικά Ντοκιμαντέρ, πορτρέτα επιφανών Ελλήνων καλλιτεχνών και η τελευταία ταινία του Rithy Pahn «Les Artistes du Theatre Brule" σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό μπορεί να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη τα ντοκιμαντέρ του Αγγλου Humphrey Jennings, με θέμα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, το δυσεύρετο ντοκιμαντέρ του Stephane Metze για τη ζωή και το έργο του Patrice Chereau, αλλά και τρία ντοκιμαντέρ-πορτρέτα της Μαίρης Κουτσούρη στα οποία ο Βασίλης Βασιλικός συναντά τον Γιάννη Κόκκο, τον Γιάννη Κουνέλη και τον Κώστα Γαβρά. Σημειώνουμε, τέλος, τα πορτρέτα της Αντιγόνης Βαλάκου, του Ιάκωβου Καμπανέλη, της Κατίνας Παξινού και του Μίνωα Βολονάκη, γυρισμένα από επιφανείς ντοκουμαντερίστες της χώρας μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και οι ξενόγλωσσες προβολές συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.