Ο Γιώργος Χωραφάς Πρόεδρος Του Φεστιβάλ.
Ο Γιώργος Χωραφάς αναλαμβάνει πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Πολιτισμού. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου αναφέρει πως «Το υπουργείο Πολιτισμού πιστό στην πολιτική που έχει χαράξει εδώ και ενάμιση χρόνο, ανοίγει τις πόρτες του και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας, πάντα με μοναδικό γνώμονα την περαιτέρω ενδυνάμωση του ελληνικού πολιτισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».
Το Γιώργο Χωραφά υποδέχτηκε στα γραφεία του Φεστιβάλ την Πέμπτη η διευθύντρια Δέσποινα Μουζάκη. Μετά τη συνάντησή τους, ο νέος πρόεδρος δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα και εξίσου μεγάλη πρόκληση το να αναλαμβάνω τη θέση του προέδρου μιας μεγάλης γιορτής του σινεμά όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης», συμπληρώνοντας πως «Το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σημαίνει πολλά προσωπικά για μένα. Έχω ζήσει πολλές ωραίες στιγμές και ως καλεσμένος και ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα. Είναι πρόκληση το να αναδειχθεί το νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου και να συντονιστεί με τα αντίστοιχα νέα ρεύματα της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής».
Ο Γιώργος Χωραφάς έδειξε ορεξάτος και ικανοποιημένος από τις πρώτες επαφές με τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καθώς και από τη πρόοδο οργάνωσης του 46ου Φεστιβάλ. Κλείνοντας υποσχέθηκε να ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά του σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν μένει παρά να του ευχηθούμε να είναι σιδεροκέφαλος στη δύσκολη αυτή θέση.
Επικαιρότητα - Απόψεις: Τα Πιο Πρόσφατα
Το Πρόγραμμα των Προβολών