Οδηγός Streaming No73: Η επιστροφή ενός Δόκτωρα, αφιέρωμα στον Satyajit Ray κι ένα βωβό αριστούργημα

Οδηγός Streaming No73: Η επιστροφή ενός Δόκτωρα, αφιέρωμα στον Satyajit Ray κι ένα βωβό αριστούργημα

Βαγγέλης Βίτσικας  |  18-05-2024

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

DISNEY+

O "Doctor Who" επιστρέφει στις οθόνες μας, για πρώτη φορά με τη μορφή του Ncuti Gatwa ("Sex Education"). Η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, που υφίσταται από το 1963 - με ένα διάλειμμα, βεβαίως, από το 1989 μέχρι το 2005 - δε δείχνει σημάδια κόπωσης, αφού εξακολουθεί να συναρπάζει τους θεατές, να έχει φανατικό κοινό και να αγαπιέται, τόσο εντός της χώρας παραγωγής της, της Βρετανίας, όσο και εκτός αυτής.

MUBI

Ψηφιακά αποκατεστημένη, μια από τις κορυφαίες πειραματικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, το «Return to Reason» (1923) του διεθνούς φήμης Αμερικανού φωτογράφου και καλλιτέχνη Man Ray είναι διαθέσιμο στην πάντα ενήμερη για τις arthouse εξελίξεις πλατφόρμα του Mubi. Από τις αγαπημένες ταινίες του Jim Jarmusch, το φιλμ του Ray έσπρωξε τα όρια της νεότευκτης τότε κινηματογραφικής τέχνης ένα βήμα παραπέρα, καταδεικνύοντας τη μέγιστη σημασία του μοντάζ αλλά και της ίδιας της εικόνας. Ένας μικρού μήκους θησαυρός που δεν πρέπει να χάσετε.

CINOBO

Μετά τα «The Big City» (1963) και «Charulata» (1964), η πλατφόρμα συνεχίζει το αφιέρωμά της στο έργο του κορυφαίου Ινδού δημιουργού Satyajit Ray με δύο ακόμα ταινίες του. Στο «The Coward» (1965), ο σκηνοθέτης εξερευνά την αγωνία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας και του χαμένου έρωτα σε ένα φιλμ πολύ μικρής διάρκειας, μόλις 70 λεπτών, όπου αφηγείται την ιστορία ενός συγγραφέα ο οποίος ταξιδεύει σε ένα χωριό σε αναζήτηση έμπνευσης για το επόμενό του σενάριο. Εκεί θα συναντήσει έναν παλιό του έρωτα, μια γυναίκα η οποία είναι πλέον παντρεμένη με έναν ντόπιο, η σκέψη της οποίας θα τον στοιχειώσει. Στο «The Hero» (1966), ο σκηνοθέτης ψυχογραφεί τη διασημότητα, στοχάζεται πάνω στην τέχνη, τη φήμη και την απογοήτευση, μέσα από την ιστορία ενός διάσημου σταρ του σινεμά, ο οποίος εκπλήσσεται όταν μια δημοσιογράφος του εκφράζει την περιφρόνησή της.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.