Relatos Salvajes

Ιστορίες Για Αγρίους

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 122'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Damian Szifron

Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darin, Oscar Martinez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese

Κριτική: Μαριάννα Ράντου

Ένα αεροπλάνο γεμάτο με ανθρώπους που, κατά διαβολική σύμπτωση, φαίνεται να σχετίζονται όλοι με το ίδιο πρόσωπο. Μια σερβιτόρα που συναντά τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά της και έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της. Ένας οδηγός που έβρισε κάποιον στο δρόμο περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε. Ένας οικογενειάρχης που πήρε μερικές παραπάνω κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας. Ένας πλούσιος ασυνείδητος νεαρός που χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια έγκυο γυναίκα. Ένας άντρας που παραστράτησε λίγο πριν από τον γάμο του. Λάθη μικρά ή μεγάλα, ασήμαντα ή σημαντικά, που όμως σίγουρα δε θα μείνουν ατιμώρητα.

Έξι σπονδυλωτές ιστορίες, έξι ιστορίες οργής, καταπιεσμένης έντασης και αιματηρής εκδίκησης. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας στην Αργεντινή του σήμερα, μικρές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν λάθη, που προδόθηκαν ή πρόδωσαν, που πληγώθηκαν, που καταπιέστηκαν, που δεν άντεξαν άλλο και εξερράγησαν. Κοινός παρονομαστής όλων, η λυτρωτική, βίαιη, κατάμαυρη εκδίκηση.

Κατάμαυρο χιούμορ, πολύ αίμα, έντονος σαρκασμός, έξυπνη υπερβολή αλλά και κοινωνικό σχόλιο σε μια ταινία που, αν δεν διαδραματιζόταν στην Αργεντινή, πολύ εύκολα θα μπορούσε να αναφέρεται σε χαρακτήρες με ταμπεραμέντο ελληνικό. Βίαιες, εκρηκτικές αντιδράσεις που πηγάζουν είτε από προσωπικές διαφορές είτε από κοινωνική πίεση και που οδηγούν σε μια αμφιλεγόμενη λύτρωση με, συνήθως, όχι τόσο αθώα θύματα.

Από τους πανέξυπνους τίτλους αρχής (που θα ενθουσιάσουν τους φανατικούς του National Georgaphic) και την προσεγμένη μουσική επένδυση του παλιού γνώριμου και οσκαρικού Gustavo Santaolalla («Babel», «Brokeback Mountain») μέχρι την παρουσία του μόνιμου πρωταγωνιστή σε όλες τις αργεντίνικες παραγωγές που φτάνουν στη χώρα μας, Ricardo Dar?n («Nine Queens», «El Secreto De Sus Ojos») αλλά και στην συμμετοχή της εταιρίας του Pedro Almodovar στην παραγωή, αυτές οι "Ιστορίες για Αγρίους", εκτός από το δυνατό τους χαρτί, που είναι αναμφισβήτητα το πανέξυπνο σενάριο με το κατάμαυρο χιούμορ, είναι μια ταινία που είναι προορισμένη να διασκεδάσει και να αγαπηθεί από το κοινό.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-10-2014  |  Διανομή: Seven Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.