Αθηνά, Εκ του Μηδενός

Αθηνα, Εκ του Μηδενος

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 53'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Φοίβος Κοντογιάννης

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ζούμε στην εποχή που παραδοσιακά καΐκια καταστρέφονται για χάρη της επιδότησης, μπροστά στα μάτια των θαλασσοδαρμένων ιδιοκτητών τους. Όμως η Ελληνική ναυπηγική τέχνη επιβιώνει ακόμα και ο αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης ανέλαβε να καταγράψει την κατασκευή μιας Συμιακής σκάφης, ενός παραδοσιακού ιστιοπλοϊκού σκάφους. Ξεκινώντας από το μηδέν παρατηρούμε βήμα-βήμα το χτίσιμο του σκάφους. Από τη χάραξη του σχεδίου, την επίπονη διαδικασία της κατασκευής μέχρι το σαλπάρισμα της "Αθηνάς" στα νερά του Αιγαίου. Πάνω απ' όλα όμως γνωρίζουμε τις προσωπικότητες των ανθρώπων που ανέλαβαν αυτό το δύσκολο το εγχείρημα και την ιδιαίτερη στάση ζωής που τους διακατέχει.

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Φοίβου Κοντογιάννη, έχει ήδη καταγράψει τη φεστιβαλική του πορεία, ενώ έχει εξασφαλίσει την τηλεοπτική προβολή του και στην Ευρώπη. Η "Αθηνά" παραμένει ακμαία έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών το 2011 και το 2012.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-01-2014  |  Διανομή: Ανεξάρτητη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.