Παμπτωχοι Α.E.

Πάμπτωχοι Α.Ε.

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ανώνης Κόκκινος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ρένια Λουιζίδου, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Κοτανίδης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Κατά τη διάρκεια μιας πολυήμερης απεργίας αποκομιδής σκουπιδιών στην Αθήνα, τρεις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται κάτω από ανορθόδοξες συνθήκες. Ο Οδυσσέας Χιτώνας (Γιάννης Μπέζος) μια κλασσική περίπτωση επιστήμονα, που ζει στον κόσμο του, παραμελεί τη γυναίκα του (Ρένια Λουιζίδου) και η αφέλειά του τον οδηγεί μέχρι τη φυλακή. Εκεί γνωρίζει το Νώντα (Χρήστο Βαλαβανίδη) έναν παλιατζή από τα Λιόσια που του αρέσει να αυτοαποκαλείται αντικέρ, και τον Χλωρίδη (Δημήτρη Τζουμάκη) έναν Ρωσοπόντιο αστροφυσικό. Η τυχαία αυτή γνωριμία θα σταθεί αφορμή να αλλάξει η ζωή και των τριών. Μαζί με τα πιο κοντινά τους πρόσωπα, αλλά και πολλούς άλλους που κυνηγούν τη μεγάλη ευκαιρία, θα ιδρύσουν μια ιδιόμορφη εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ Α.Ε., η οποία αξιοποιεί ένα σύστημα ανακύκλωσης σκουπιδιών που εμπνεύστηκε ο Οδυσσέας. Ξαφνικά τα σκουπίδια αποκτούν οικονομική αξία, γεγονός που προκαλεί μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και νομικές συγκρούσεις με ένα ζητούμενο: Σε ποιον ανήκουν τα σκουπίδια;

Μετά το Τέλος Εποχής και το Ο Αδερφός Μου Κι Εγώ, ο Αντώνης Κόκκινος επιστρέφει. Πρωταγωνιστεί μια παράδοξη παρέα που συνθέτουν ο Γιάννης Μπέζος, ο Χρήστος Βαλαβανίδης, η Ρένια Λουιζίδου, ο Δημήτρης Τζουμάκης και ο Γιώργος Κοτανίδης που υπογράφει και το σενάριο. Τα γυρίσματα της σουρεαλιστικής αυτής κωμωδίας ξεκίνησαν στην Αττική στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και κόστισε 250.000.000 Δρχ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-01-2001  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.