Το Γάλα

Το Γαλα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας

Πρωταγωνιστούν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ομηρος Πουλάκης, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρης Μαύρος

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Η Ρίνα (Ιωάννα Τσιριγκούλη) μετράει ήδη πολλά χρόνια στην Ελλάδα από τότε που έφυγε από την Τιφλίδα με τους δύο γιους της, Αντώνη (Όμηρος Πουλάκης) και Λευτέρη (Προμηθέας Αλειφερόπουλος). Τα δύο παιδιά είναι πλέον νεαροί που βλέπουν τη ζωή από ολότελα διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ο πρώτος ρίχνει το βλέμμα προς το μέλλον και λειτουργεί με γνώμονα την κοινωνική ανέλιξη, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού και σχεδιάζει να την παντρευτεί. Ο δεύτερος πάλι, διακατέχεται από ανασφάλεια και η παράδοξη συμπεριφορά του μαρτυρά άτομο ευκολόπιστο και ασταθές. Από τη στιγμή που ο Αντώνης αποφασίζει να ανακοινώσει το γάμο του στη μητέρα και τον αδερφό του, η ζωή τους δε θα είναι ποτέ πια η ίδια.

«Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα βασίζεται στο επιτυχημένο θεατρικό του Βασίλη Κατσικονούρη, ο οποίος αναγνωρίζοντας το όραμα του πρώτου όχι μόνο έδωσε τη συγκατάθεσή του για την κινηματογραφική μεταφορά, αλλά δέχθηκε να αναλάβει ο ίδιος τη διασκευή του σεναρίου. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, το οικογενειακό αυτό δράμα μιλάει μέσα από τα αρχέτυπα της μητέρας, της πατρίδας και της ανάγκης μας να αγαπηθούμε και να ενταχθούμε. Ο Σιούγας, ύστερα από επτά μικρού μήκους και έντονη τηλεοπτική εμπειρία στη σκηνοθεσία σειρών ("Βέρα Στο Δεξί", "Μυστικά Της Εδέμ"), πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε μεγάλου μήκους ταινία.

Ο ρόλος του Λευτέρη προοριζόταν αρχικά για τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη κολλητό φίλο σκηνοθέτη. Ο αιφνίδιος θάνατός του όμως έφερε τελικά στο «Γάλα» δύο άλλους φίλους του εκλιπόντα, τους Πουλάκη και Αλειφερόπουλο, με τους οποίους ο Σιούγας έμελλε να μοιραστεί πέραν από την οδύνη, το πάθος για μία ταινία που θα αφιερωνόταν σε εκείνον.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 29-09-2011  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.