Ενας Κι Ενας

Ένας Κι Ένας

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Μίμης Χρυσομάλλης, Εβελίνα Παπούλια, Μίμης Χρυσομάλης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ορέστης (Γιώργος Κιμούλης), τρόφιμος ψυχιατρείου και ο Πελοπίδας (Νίκος Καλογερόπουλος) τρόφιμος φυλακών, βγαίνουν με πενθήμερη άδεια και συναντώνται με αφορμή ένα τρακάρισμα στη μέση του πουθενά. Την ίδια στιγμή, ένας ψυχίατρος (Μίμης Χρυσομάλλης) με τη βοηθό του (Μαρία Πρωτόπαππα), παρακολουθούν τον Ορέστη, με σκοπό να μελετήσουν τη συμπεριφορά του, ενώ δυο μπάτσοι (Νίκος Ορφανός - Αναστάσιος Βασιλείου) τον Πελοπίδα προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα κρυμμένα χρήματα μιας ληστείας. Ψυχίατροι και μπάτσοι πιστεύουν ότι περνούν απαρατήρητοι, σε αντίθεση με τους Ορέστη και Πελοπίδα, που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά παριστάνουν τους αδιάφορους. Οι ετερόκλητοι και περιθωριακοί αυτοί άνδρες με διαφορετικούς στόχους - ο φυλακισμένος να φτάσει στα χρήματα και ο τρελός να βρει έναν φίλο - μαζί και με τη θεία του Ορέστη (Εβελίνα Παπούλια), μία απελευθερωμένη Ελληνοαμερικάνα που εμπλέκεται στην ιστορία, ακολουθούν μια κοινή πορεία γεμάτη φευγάτες και κωμικές καταστάσεις, σε μια ταινία δρόμου και φυγής.

Η ταινία του Νίκου Ζαπατίνα αρίστευσε στο πρόσφατο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κατακτώντας έξι κρατικά βραβεία ποιότητας μεταξύ των οποίων Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και 1ο Βραβείο Καλύτερης ταινίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-12-2000  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.