The Women

Γυναίκες

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Diane English

Πρωταγωνιστούν: Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett-Smith

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

H εύπορη Mary (Meg Ryan), η διευθύντρια γυναικείου περιοδικού Sylvia (Annette Bening), η δυναμική Alex (Jada Pinkett Smith) και η 'νοικοκυρά με παιδιά' Edie (Debra Messing) συνθέτουν μία κλασσική γυναικοπαρέα Νεοϋορκέζων, η οποία διαταράσσεται όταν οι υπόλοιπες μαθαίνουν πως ο άνδρας της Mary είναι άπιστος, χωρίς όμως να της το πουν. Όταν τα μαντάτα φτάσουν στα αυτιά της παθούσης, ο κόσμος της κλονίζεται, μαζί και η εμπιστοσύνη στις φίλες της. Όμως περισσότερο απ' όλα, σημασία έχουν η εμπιστοσύνη στον εαυτό και η φιλία.

Μετά τα κολλαριστά δολάρια που μάζεψε το «Sex And The City» (σε τηλεόραση και σινεμά), πώς να μη βγει στην αγορά οτιδήποτε παρεμφερές; 'Τι παρόμοιο υπάρχει στα συρτάρια; Εκείνο το ομώνυμο remake της επιτυχημένης κλασσικής κομεντί του 1939 σε σκηνοθεσία George Cukor;'. Φαντάζομαι πως η σκέψη όσων ενεπλάκησαν στην πορεία του νέου «The Women» προς τις αίθουσες δε θα διαφέρει και πολύ...

Γυναίκες όμορφες, δυναμικές και φαινομενικά επιτυχημένες, με φόντο τη Νέα Υόρκη, περνούν την ώρα τους κουτσομπολεύοντας, ψωνίζοντας ακριβά, κάνοντας μανικιούρ κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Όπως συμβαίνει και στο πρωτότυπο φιλμ, σε κανένα σημείο της ταινίας δεν εμφανίζεται άνδρας εξαιρουμένης της τελευταίας σκηνής. Οι λιωμένες απ' την επανάληψη, γλυκανάλατες καταστάσεις που βιώνουν σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σκηνοθετικής άποψης της Diane English, μπορούν να φέρουν οποιονδήποτε ελαφρώς σκεπτόμενο εγκέφαλο που περιμένει να δει κάτι περισσότερο απ' το τίποτα σε κατάσταση νέκρωσης. Ναζιάρικες, υπερτονισμένες κι αδιάφορες ερμηνείες, έρχονται να δέσουν με τον αχαλίνωτο διδακτισμό και τη νουθεσία προς το γυναικείο κοινό. Ό,τι δηλαδή για χρόνια κάνει το «Sex And The City», με τη διαφορά ότι εκείνο ξέρει να το κάνει, περισσότερο ευρηματικά και πολύ πιο εντυπωσιακά (σε επίπεδο επίδειξης και φίρμας) απ' το φτωχό του συγγενή.

Όμως το απόγειο της υποκρισίας αποκαλύπτεται στους τίτλους τέλους, όταν προβάλλεται σύντομο βιντεάκι-καμπάνια για την αληθινή ομορφιά. Ότι δηλαδή η αληθινή ομορφιά βρίσκεται μέσα μας. Κι εκείνες που μιλούν είναι οι βασικές πρωταγωνίστριες, εκ των οποίων τις δύο γηραιότερες τρομάζεις να αναγνωρίσεις απ' το 'φούσκωμα' και το 'τράβηγμα'...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-11-2008  |  Διανομή: Hollywood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.