The Invisible

Ο Αόρατος

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: David S. Goyer

Πρωταγωνιστούν: Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden, Chris Marquette, Alex O'Loughlin

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Ο τελειόφοιτος μαθητής Nick Powell (Justin Chatwin) σχεδιάζει εν αγνοία της μητέρας του να φύγει στη Γαλλία για σπουδές. Δε θα προλάβει όμως ποτέ να πετάξει όταν κατόπιν παρεξήγησης δέχεται επίθεση από την ατίθαση πιτσιρίκα Annie Newton (Margarita Levieva). Εκείνη κι η παρέα της τον θεωρούν νεκρό και τον παρατούν στο δάσος, εκείνος όμως διατηρείται σε μία μεταίχμια φάση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, όπου μπορεί να περιφέρεται ανάμεσα στους ζωντανούς χωρίς εκείνοι να μπορούν να τον αντιληφθούν. Την ώρα που το βαριά τραυματισμένο του σώμα ψυχορραγεί και πλήθος κόσμου τον αναζητά, καλείται να βρει τρόπο να βοηθήσει ώστε να γλιτώσει τον ίδιο του το θάνατο.

Από τους παραγωγούς της 'Έκτης Αίσθησης' δε θα πρέπει να προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι προκύπτει ταινία μεταφυσικής θεματολογίας. Το «Invisible» είναι ένα almost-thriller που αναφέρεται σ' εφήβους και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σ' αυτούς. Εξαιρουμένης της 'αντιπαθητικής μητέρας' Marcia Gay Harden, χρησιμοποιούνται ημι-άσημοι ή άγνωστοι νεαροί ηθοποιοί, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι δύο πρωταγωνιστές, με πρώτη και καλύτερη την όμορφη κι αρκετά υποσχόμενη Ρωσίδα Margarita Levieva.

Το στοιχείο της έκπληξης αποτελεί ξένη έννοια για την ταινία του David S. Goyer, σκηνοθέτη του «Blade: Trinity» και συν-σεναριογράφου του «Batman Begins». Παρά το ότι τίποτα δε δείχνει ικανό να ιντριγκάρει σε αξιοσημείωτο βαθμό, η πλοκή διατηρεί ένα βασικό, χαλαρό ρυθμό που αρκεί μονάχα για μία απρόσκοπτη θέαση. Η άνευρη και συμβατική σκηνοθεσία όμως αποκλείει την πιθανότητα να αναδειχθεί περαιτέρω η οποιαδήποτε σεκάνς. Το πρόβλημα βεβαίως ξεκινά από το ότι σεναριακά προκύπτει σημαντική δυσκολία να βρεθεί πτυχή της ιστορίας που να ενδιαφέρει περισσότερο από το φιμωμένο έρωτα των δύο πρωταγωνιστών, κάτι που θα μπορούσε να συγχωρεθεί αν αναφερόμασταν σ' ένα αισθηματικό δράμα ή μία κομεντί, όχι όμως και σ' ένα - έστω και light - θρίλερ. Χωρίς ξεκάθαρο χαρακτήρα και με εμφανή δυσκολία να μεταδώσει κάποια ιδιαίτερη ένταση περί του μεταφυσικού, το «Invisible» μοιάζει περισσότερο μ' ένα απλό εφαλτήριο καριέρας για την 23χρονη Levieva. Όσο για τον Chatwin, μετά τις συμμετοχές του στα «Taking Lives» και «War Of The Worlds», μπορεί να στοχεύει υψηλότερα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-01-2008  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.