Aliens Vs Predator: Requiem

Αλιεν Εναντίον Κυνηγού 2

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 86'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Colin Strause, Greg Strause

Πρωταγωνιστούν: Steven Pasquale, Reiko Aylesworth, John Ortiz, Johnny Lewis, Ariel Gade

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Μία (νέα) εμπλοκή μεταξύ των Aliens και Predators θα φέρει τα δύο... κουκλίστικα είδη στον πλανήτη μας και για να είμαστε ακριβείς σε μία πόλη των Η.Π.Α.. Το κυνηγητό τους σε... ξένο αχυρώνα έχει όμως πολλά ανθρώπινα θύματα και σύντομα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μερικοί πολίτες, οι πιο τυχεροί, καθώς κι η εθνοφρουρά θα κληθούν να ανατρέψουν τα δεδομένα που θέλει τα δύο εξωγήινα είδη να επικρατούν έναντι των ανθρώπων.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους κινηματογραφική αναμέτρηση κι ενώ είχε ήδη υπάρξει προεργασία στην κόντρα των δύο θρυλικών χαρακτήρων μέσα από video-games, έρχεται το sequel που αποδεικνύεται σαφώς χειρότερο του πρώτου φιλμ. Κάτι τέτοιο φαντάζει όμως αναμενόμενο, μιας και η σκηνοθετική εμπειρία των αδελφών Strause είναι μάλλον ανύπαρκτη και το σενάριο των Shane Salerno και Dan O'Bannon δεν καταφέρνει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία στοιχειωδώς ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Υποτυπώδεις χαρακτήρες, άγνωστοι ηθοποιοί - ώστε να είναι απροβλημάτιστα αναλώσιμοι για τα εξωγήινα τερατάκια - σκοτεινά σκηνικά, πιτσιλιστό αίμα και γενικότερα ό,τι χρησιμοποιείται για να στηθεί μία ταινία τρόμου/επιστημονικής φαντασίας του συρμού που ελάχιστα θυμίζει τον πρώτο 'Κυνηγό' ή τα καλύτερα της σειράς «Alien».

Η παραγωγή της ταινίας πλασάρεται ως προσεγμένη, τουλάχιστον στον τομέα των ειδικών εφέ, όμως από μόνο του αυτό δε μπορεί να είναι αρκετό. Το ζητούμενο της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο από την πολυαναμενόμενη μάχη μεταξύ των δύο outer-space φυλών για πρώτη φορά εντός αστικού πλαισίου, ξεσπά με καθυστέρηση και στερείται νεύρου κι έντασης. Οι φίλοι τόσο της σειράς των video-games όσο και των γνωστών ταινιών αναμένεται ν' απογοητευτούν, συναντώντας στο «Alien Vs Predator: Requiem» μόνο ένα κακέκτυπο αυτού που θα φαντάζονταν ως την ιδεατή μάχη. Αλλωστε, το να θέτεις αντιμέτωπους δύο θρυλικούς χαρακτήρες-ήρωες θυμίζει περισσότερο παιδιάστικη φαντασίωση, βγαλμένη από μία εποχή που συγκρίναμε νοερά τους καλύτερους και κουβεντιάζαμε ποιος θα επικρατούσε σε ενδεχόμενη σύγκρουση. Απολύτως φυσιολογικά, επομένως, ακολουθώντας ανάλογη λογική και λειτουργώντας με ωφελιμιστικά κίνητρα ώστε να καρπωθούν τα κέρδη της πρώτης ταινίας, είναι απίθανο να προκύψει ακόμα και μία απλώς διασκεδαστική περιπέτεια της προκοπής. Τελικά, το μόνο στο οποίο παραπέμπει το «Alien Vs Predator: Requiem» είναι αυτό που μαρτυρά κι ο τίτλος του, ένα μνημόσυνο δηλαδή για τις κλασσικές ταινίες των δύο διάσημων χαρακτήρων.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-01-2008  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.