Η Εύκολη" Λία

Η Ευκολη" Λια

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 84'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σεϊτανίδης

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Εύα Θεοτοκάτου, Πάνος Κρανιδιώτης

Κριτική: Μανώλης Δούνιας

Ο Σάββας (Ιωάννης Παπαζήσης) είναι πορτιέρης σε «in» club της Αθήνας. Ζει μόνος του σε ένα υπέροχο σπίτι και «κρισάρει» με την ανωριμότητα των γύρω του. Η κολλητή του τον πειράζει ότι συμπεριφέρεται σαν μεσήλικας. Απλά, ο Σάββας έτσι σκέφτεται και έτσι λειτουργεί. Η τουλάχιστον προτού τρακάρει (με όλη τη σημασία της λέξεως) με τη Λία (Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους), κόρη μεγαλοεπιχειρηματία, με σαδομαζοχιστικές τάσεις. Ο Σάββας αρχίζει ξαφνικά να πιστεύει στον έρωτα, την αγάπη, τα θεϊκά σημάδια. Πιστεύει ότι η Λία είναι εγκλωβισμένη και στην προσπάθειά του να τη σώσει θα καταστραφεί ο ίδιος.

Δυστυχώς η «Εύκολη Λία» θα αποδειχθεί μάλλον Αδύσκολη υπόθεσηΑ για όσους την παρακολουθήσουν. Η έντονη βιντεοκλιπίστικη διάθεση του σκηνοθέτη μπορεί στην αρχή να εντυπωσιάζει, σύντομα όμως κουράζει, καταλήγοντας μάλιστα να θυμίζει περισσότερο μια καλογυρισμένη τηλεοπτική σειρά παρά κινηματογραφική ταινία. Δυστυχώς το ευφάνταστο της υπόθεσης τελικά εξαντλείται στον τίτλο της ταινίας. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα βρίσκεται στο σενάριο, όχι μόνο στη δράση αλλά κυρίως στη δομή. Οι πολλαπλές κορυφώσεις και η τεράστια τρίτη πράξη φανερώνουν μια σεναριακή αμηχανία που δεν μας βοηθάει να ενδιαφερθούμε πραγματικά για την ιστορία του ήρωα Σάββα.

Ο πρωταγωνιστής Ιωάννης Παπαζήσης (Hardcore) είναι καλός σε ένα ρόλο που όμως φυσιογνωμικά δεν του ταιριάζει καθόλου, όμως η ψυχή της ταινίας είναι ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης που την έγραψε και τη σκηνοθέτησε. Και ενώ στους δύο βασικούς ρόλους είχε αρκετά προβλήματα, ο Σεϊτανίδης τα κατάφερε πολύ καλύτερα στην διεύθυνση φωτογραφίας δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα για την δράση των ηρώων του. Ο εντυπωσιακός όμως φωτισμός και η ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα δεν είναι αρκετά για να γίνει μια καλή ταινία, ειδικά όταν λείπει ο σεναριακός κορμός.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-01-2006  |  Διανομή: Filmcenter

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.