King Kong
King Kong
Παραγωγή: 2005 | Διάρκεια 187'

Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Jamie Bell
Η ιστορία είναι λίγο έως πολύ γνωστή: Κατά την διάρκεια της δύσκολης δεκαετίας του 30 όπου η Αμερική βρίσκεται μέσα στη φτώχια και την ανέχεια, ο σκηνοθέτης Carl Denham (Jack Black) αποφασίζει να διασώσει μέρος της ταινίας που έχει ήδη γυρίσει με το να μισθώσει ένα καράβι και α μεταφερθεί μαζί με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς του σε ένα χαμένο νησί η ύπαρξη του οποίου ήταν άγνωστη. Με την βοήθεια ενός χάρτη που πέφτει τυχαία στα χέρια του, ο Denham προσλαμβάνει την κωμικό Ann Darrow (Naomi Watts) και τον συγγραφέα - πρώην πιλότο μαχητικών αεροσκαφών Jack Driscoll (Adrien Brody) και βάζει πλώρη για το μυστηριώδες νησί. Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, το πλήρωμα και οι συντελεστές της ταινίας θα ανακαλύψουν το τρομερό μυστικό ενός νησιού που έμεινε χαμένο στον χρόνο.
Ένα έργο αγάπης. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το νέο έπος του Peter Jackson (Lord Of The Rings) που βασίζεται στην αγαπημένη του ταινία με το ίδιο όνομα του 1933. H ταινία έχει γίνει ήδη remake το 1976 σε μια παραγωγή του Dino de Laurentiis με πρωταγωνιστές την Jessica Lange και τον Jeff Bridges, σε μια πιο ρομαντική και μελοδραματική προσέγγιση της αρχικής ταινίας. Το Κινγκ Κονγκ και τότε και τώρα αποτελεί ένα θεαματικότατο blockbuster. Όλα τα λεφτά είναι τα εφε. Ο King Kong με την βοήθεια του Andy Serkis (Gollum στο Lord Of The Rings) και της εταιρίας Weta Digital αποκτά πραγματική σάρκα και οστά. Αυτός εδώ ο ΑπίθηκοςΑ είναι το πιο ρεαλιστικό τέρας που αποτυπώθηκε στο σελίλοιντ. Κάθε κίνηση, κάθε βλέμμα και κάθε ήχος που βγαίνει από τον Κονγκ σου κόβει την ανάσα.
Το ίδιο δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε για όλα τα εφε της ταινίας. Ενώ η αναπαράσταση της Νέας Υόρκης εν έτη 1933 αποτελεί ένα απίστευτο ταξίδι στο χρόνο, οι ομηρικές μάχες του Κονγκ με Τυρανόσαυρους, τεράστιες νυχτερίδες αλλά και τους ανθρώπους κυνηγούς αποτελεί ότι πιο πειστικό και θεαματικό όσον αφορά τα ψηφιακά εφε, κάποιες μικρολεπτομέρειες χαλάνε το γενικό σύνολο της ταινίας. Ένα κοπάδι Βροντόσαυρων που τρέπεται σε φυγή και κυριολεκτικά μπουρδουκλώνεται ανάμεσα στο πλήρωμα του Denham αλλά και κάποια κοντινά του χεριού του Κονγκ καθώς κρατάει στο χέρι του την Ann δεν αποτυπώνονται σωστά, παρουσιάζουν θολά σημεία και Αμοιάζουν ψεύτικαΑ. Πάντα όμως μιλάμε για μικρολεπτομέρειες που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την εικόνα μας για την εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει.
Όσον αφορά τους ηθοποιούς είναι περιττό να πούμε πως ο Jackson κατάφερε να πάρει το Α110 τοις εκατόΑ από όλους. Δεν υπάρχει φτωχή ερμηνεία, ενώ την παράσταση κλέβουν πέρα από τους πρωταγωνιστές, ο Andy Serkis τόσο ως Kong και ως μάγειρας Lumpy και ο Kyle Chandler στον ρόλο του ζεν πρεμιέ Bruce Baxter. Η Naomi Watts είναι εκπληκτική ως άπορη ηθοποιός αλλά και πανέμορφη ηρωίδα που κλέβει την καρδιά του ήρωα Jack αλλά και του τέρατος, ο Jack Black έχει κάτι από την τρέλα του Όρσον Ουέλς και εν μέρει αποτελεί τον ΄κακό΄ της υπόθεσης και τέλος ο Adrien Brody πείθει ως πολύπλοκος και λιγομίλητος ήρωας.
Το στοιχείο του συναισθήματος παίζει μεγάλο ρόλο στο King Kong. Μπορεί να μην φτάνουμε στα άκρα του remake του 1976 αλλά ούτε και στην ερωτική έλξη μεταξύ του Kong και της Ann όπως στην πρώτη ταινία του 1933. Όμως το στοιχείο αυτό μένει μάλλον ανεκπλήρωτο αφού νοιώσαμε πως σε μια ταινία των τριών όρων δεν είχε το χρόνο που χρειαζόταν. ΠαρΑ όλα τα μικρά προβληματάκια το King Kong του Peter Jackson αποτελεί μια εκπληκτική περιπέτεια, ίσως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων, ότι πρέπει για την περίοδο των γιορτών.
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-12-2005 | Διανομή: UIP | Επίσημο Site
Σας Προτείνουμε Ακόμη
Το Πρόγραμμα των Προβολών