Riders Of Justice

Οι Εκκεντρικοί

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2020  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Anders Thomas Jensen

Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Lars Brygmann, Nicolas Bro

Κείμενο: Βαγγέλης Βίτσικας

Ο Markus (Mads Mikkelsen), επαγγελματίας στρατιωτικός, πρέπει να γυρίσει σπίτι στην έφηβη κόρη του, Mathilde (Andrea Heick Gadeberg), όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε ένα τραγικό δυστύχημα. Όλα δείχνουν πως ο θάνατος της γυναίκας του Markus, όπως και των υπόλοιπων επιβατών του ίδιου τρένου που έχασαν τη ζωή τους στο συμβάν, ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Σύντομα, όμως, ο Markus θα υποψιαστεί πως επρόκειτο για μια άψογα ενορχηστρωμένη και προσεκτικά εκτελεσμένη δολοφονική ενέργεια, της οποίας η γυναίκα του ήταν μια τυχαία, παράπλευρη απώλεια. Όταν βεβαιωθεί πως η υποψία του ευσταθεί, θα αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Εδώ και δύο δεκαετίες, ο Δανός σκηνοθέτης Anders Thomas Jensen γυρίζει ταινίες που ισορροπούν ανάμεσα σε κάποιο κινηματογραφικό είδος, όπως η ταινία δράσης ή το αστυνομικό φιλμ, και την κωμωδία. Συχνότατα, δε, έχει χρειαστεί τη βοήθεια του Mads Mikkelsen, ενός ηθοποιού με αποδεδειγμένο ταλέντο και ικανότητα να ερμηνεύει ευρεία γκάμα ρόλων. Δυστυχώς, αυτές οι ταινίες δεν έχουν βρει διανομή στη χώρα μας, ως επί το πλείστον, ενώ παραμένουν δυσεύρετες και στον τομέα του home entertainment. Έτσι, δεν μπορούμε να έχουμε ιδία γνώμη γι' αυτές. Είμαστε, όμως, ευτυχείς που η τελευταία συνεργασία των Jensen και Mikkelsen έφτασε στη χώρα μας, μιας και πρόκειται για ένα πραγματικά απολαυστικό φιλμ.

Μολονότι η αφετηρία του «Riders of Justice» είναι μια οικογενειακή τραγωδία και το αίσθημα της απώλειας συνοδεύει όλους τους χαρακτήρες του έργου από την αρχή μέχρι το φινάλε, ο σκηνοθέτης δεν παραλείπει να προσθέσει πινελιές χιούμορ σε αυτή την ιστορία εκδίκησης. Στο πλευρό του Markus, που υποδύεται έξοχα ο Mikkelsen, θα συγκεντρωθούν τρεις ακόμα απολαυστικοί χαρακτήρες, κι η αναπάντεχη αυτή συντροφιά θα ξεκινήσει την αναζήτηση των υπεύθυνων του "ατυχήματος". Φυσικά, με την εξαίρεση του στρατιωτικού Markus, όλοι οι άλλοι χαρακτήρες είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα να πέσει ξύλο ή πιστολίδι, η απειρία και η αδεξιότητά τους χαρίζει το φιλμ τις απαραίτητες ενέσεις χιούμορ.

Το σενάριο δεν είναι τόσο σφιχτοδεμένο όσο, ίσως, θα έπρεπε, η αφήγηση σε κάποια σημεία πλατειάζει, όμως το φιλμ του Jensen δε χάνει ποτέ την ψυχαγωγική του δύναμη. Μολονότι το σκανδιναβικό, και μάλιστα το δανέζικο, σινεμά μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο "σκοτεινά" και δραματικά φιλμ, το «Riders of Justice» είναι μια φρέσκια, κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη πρόταση, που αξίζει να απολαύσουμε σε μια σκοτεινή αίθουσα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-09-2021  |  Διανομή: Rosebud.21  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2021 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.