Dr T. And The Women

Ο Dr T. και οι Γυναίκες

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 122'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Altman

Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Helen Hunt, Farrah Fawcett, Kate Hudson, Liv Tyler

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ένας ακόμη κινηματογραφικός ήρωας που οι γυναίκες - σε όλες τους τις εκφάνσεις - ταλαιπωρούν τη ζωή του. O Dr Travis (Dr T) είναι ένας από τους καλύτερους γυναικολόγους του Dallas. Οι πελάτισσες κάνουν ουρά στο ιατρείο του και ο συνωστισμός είναι συχνό φαινόμενο. Η γυναίκα του έχει αναπτύξει μια σπάνια ψυχική νόσο, επιστρέφοντας στην παιδική ηλικία. Η κουνιάδα του που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ μετακόμισε σπίτι του, μαζί με τις τρεις κόρες της. Η μια από τις κόρες του ετοιμάζεται να παντρευτεί, ενώ η άλλη του κόρη ζηλεύει και αντιτίθεται στο γάμο. Στην παρέα έρχεται και η παράνυφος για το γάμο, που θα προκαλέσει επιπλέον αναστάτωση. Ο Dr T γνωρίζει στην λέσχη του, την εκπαιδεύτρια γκολφ Bree και δεν αργεί να του τραβήξει την προσοχή. Όλες οι γυναίκες γύρω του, τον έχουν ανάγκη οδηγώντας τον στα όρια αντοχής του. Όσο πλησιάζουμε στο γάμο της κόρης του, τα προβλήματα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα και ο Dr T αποφασίζει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

O Richard Gere είναι γοητευτικότατος όχι απλά σαν γυναικολόγος αλλά και σαν ένας ήρωας βασανισμένος από το γυναικείο φύλο. Οι δευτερεύουσες ιστορίες που αναπτύσσονται, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον στρέφοντας αλλού κάθε φορά την προσοχή μας. Η κλιμάκωση της ταινίας δεν είναι ότι καλύτερο, αν και είναι προφανές το "δίδαγμα" που θέλει να περάσει ο Robert Altman. Πάντως η ταινία μπορεί να θεωρηθεί και διδακτική" δείχνοντας ενδιαφέρουσες ιατρικές σκηνές (πιστέψτε με δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα). Θα με καταλάβετε όταν τη δείτε"

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-03-2001  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.