CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» The Enforcer (2022)
» Before I Wake (2016)
» Still Alice (2014)
» Homefront (2013)
» The Warrior's Way (2010)
» 21 (2008)
» Superman Returns (2006)
» Bee Season (2005)
» Beyond The Sea (2004)
» Wonderland (2003)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Kate Bosworth

Η πανέμορφη Catherine Ann Bosworth, σταθερή επιλογή στις λίστες των πιο σέξι γυναικών τα τελευταία χρόνια, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1983 στο Los Angeles. Το σήμα κατατεθέν της εμφάνισής της είναι τα διαφορετικού χρώματος μάτια της (καφεπράσινο και γαλάζιο), μια κατάσταση γνωστή ως ετεροχρωμία.

Όταν η Kate έγινε εννέα ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στο San Francisco. Παρότι η οικογένεια της δεν αντιμετώπισε ποτέ οικονομικά προβλήματα και απολάμβανε δημοσιότητα (λόγω της επαγγελματικής επιτυχίας του πατέρα της), η Kate δεν επαναπαύτηκε και ήθελε να κάνει πολλά για τον εαυτό της. Έτσι εκτός από άριστη μαθήτρια, ξεκίνησε στα δεκατρία της να εργάζεται σε στάβλους φροντίζοντας άλογα για να βγάζει το χαρτζιλίκι της για να εξελιχθεί σε πρωταθλήτρια ιππασίας. Την ίδια περίοδο άρχισε να δείχνει την έφεσή της στο τραγούδι αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον της για την υποκριτική.

Φοίτησε στο Cohasset High School όπου καλλιεργήθηκε περαιτέρω το ενδιαφέρον της για την υποκριτική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διάφορες οντισιόν για διαφημιστικά, μικρούς ρόλους για τη τηλεόραση και για κινηματογραφικές παραγωγές. Η Kate Bosworth βρέθηκε στην οντισιόν του «The Horse Whisperer», οπού ο Robert Redford αναζητούσε μια νεαρή κοπέλα. Κέρδισε το ρόλο, όμως δείλιασε και σκέφτηκε να απορρίψει την πρόταση, όμως μετά από προτροπή της μητέρας της δέχτηκε το ρόλο και έτσι το 1998 έπαιξε στην ταινία.

Μετά από αρκετούς μήνες εμπειρίας της δίπλα στον Redford και παρά τους ρόλους που της προσφέρθηκαν, η Kate επέλεξε να αφοσιωθεί στη μόρφωση της ενώ ανησυχούσε για τις αντιδράσεις των φιλών και συμμαθητών της. Ο χρόνος τη βοηθά να ωριμάσει και έτσι μετά από δύο περίπου χρόνια αποφασίζει να πάρει την υποκριτική τέχνη στα σοβαρά. Έτσι το 2000 έκανε τρεις εμφανίσεις στις ταινίες «The Newcomers», «Remember The Titans» με τον Denzel Washington και στην τηλεταινία 'Young Americans'.

Αποφοιτώντας το 2001 από το λύκειο, δέχεται την προτροπή του πατέρα της να συνεχίσει στο Princeton, σπουδάζοντας λογοτεχνία. Η Kate όμως φοβόταν την συνύπαρξη της με τους 'γαλαζοαίματους' του Princeton και πίστευε πως εκεί η ζωή της θα άλλαζε δραματικά. Για το λόγο αυτό εγκατέλειψε την ιδέα για περαιτέρω σπουδές και αφοσιώθηκε στην υποκριτική. Μετακόμισε στη γενέτειρά της το Los Angeles όπου συνάντησε τον Matt Czuchry, συμπρωταγωνιστή της στη σειρά 'Young Americans'. Οι δύο τους έγιναν ζευγάρι και κυνήγησαν μαζί τα όνειρά τους.

Μετά από αναζήτηση πήρε το ρόλο στο «Blue Crush» (2002) δίνοντας μια καλή ώθηση στην καριέρα της για να ακολουθήσουν ρόλοι στα «The Rules Of Attraction» (2002), «Wonderland» (2003) και «Win A Date With Tad Hamilton!» (2004). Την περίοδο εκείνη χώρισε από τον αγαπημένο της και βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του Orlando Bloom. Το ζευγάρι ήταν πολύ καυτό για τους παπαράτσι, έχοντας εξασφαλισμένη μια θέση στα πρωτοσέλιδα των κουτσομπολίστικων έντυπων. Αν και το ζευγάρι δήλωνε ευτυχισμένο, η σχέση τους φαίνεται να έληξε οριστικά το Σεπτέμβριο του 2006.

Το 2003 η Bosworth εμφανίστηκε στη ταινία μικρού μήκους 'Advantage Hart' του Jeff Seidenick και αμέσως μετά συνάντησε τον Kevin Spacey στο «Beyond The Sea» (2004). Ακολούθησε η συνεργασία της με τον Richard Gere και την Juliette Binoche στο «Bee Season» (2005). Το λαμπερό της πρόσωπο της εξασφάλισε την κεντρική θέση στα διαφημιστικά της Revlon.

Η μεγάλη της ευκαιρία ήρθε το 2006 με το ρόλο της Lois Lane στο «Superman Returns», μαζί με τον παλιό της συνεργάτη Kevin Spacey. Μάλιστα εκείνος ήταν που την πρότεινε για το συγκεκριμένο ρόλο τονίζοντας στους υπεύθυνους του casting τον επαγγελματισμό της. Η ίδια έχει δηλώσει πως οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα στην προσωπική της ζωή, τη βοήθησαν να καταλάβει καλύτερα τα συναισθήματα της Lois Lane. Για τις ανάγκες του ρόλου, μελέτησε ταινίες της Katharine Hepburn, αφού πίστευε πως η δυνατή και ταυτόχρονα εύθραυστη φύση της ταίριαζε στη Lois Lane.

Το 2008 πρωταγωνίστησε στο «21», για τρίτη φορά με τον Kevin Spacey, σε μια ταινία με αφορμή την πραγματική ιστορία μιας ομάδας φοιτητών με έφεση στα μαθηματικά, που έβαλαν στόχο τα καζίνο του Las Vegas. Στα επόμενα σχέδιά της βρίσκονται ρόλοι στο «The Laundry Warrior» με τον Geoffrey Rush και στο θρίλερ «After.Life».

Με συμμετοχή σε μόλις δεκατέσσερις ταινίες και χωρίς σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό της, η 25χρονη Kate Bosworth έχει μόλις ξεκινήσει την καριέρα της και όλα δείχνουν πως η πορεία της θα είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ