CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» Hellboy (2019) (2019)
» Resident Evil: The Final Chapter (2016)
» Survivor (2015)
» Cymbeline (2014)
» Resident Evil: Retribution (2012)
» Resident Evil: Afterlife (2010)
» Stone (2010)
» The Fourth Kind (2009)
» Resident Evil: Extinciton (2007)
» .45 (2006)
» Resident Evil: Apocalypse (2004)
» No Good Deed (2002)
» Resident Evil (2002)
» Zoolander (2001)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Milla Jovovich

Αλλοτε ξανθιά, άλλοτε κοκκινομάλλα άλλοτε μελαχρινή αλλά πάντα σούπερ σέξι. Η Milla Natasha Jovovich με τα πρασινογάλαζα μάτια, γεννήθηκε στη σημερινή Ουκρανία (τότε ΕΣΣΔ) στις 17 Δεκεμβρίου 1975, ο πατέρας της ήταν Σέρβος παιδίατρος και η μητέρα της ρωσίδα ηθοποιός του θεάτρου. Το 1981 όταν η Milla ήταν πέντε χρόνων η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από την Σοβιετική ένωση για πολιτικούς λόγους και να εγκατασταθεί στο Λονδίνο..

Σε ηλικία ένδεκα ετών η Jovovich έκανε ένα διαφημιστικό σποτ για τη Revlon και τον Οκτώβριο του επόμενου χρόνου -1987- έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στο Ιταλικό περιοδικό μόδας 'Lei'. Ακολούθησαν πολλά αλλά συμβόλαια και εξώφυλλα για τα περιοδικά 'The Fae', 'Vogue' και 'Cosmopolitan'. Από πολύ νωρίς ήθελε να ασχοληθεί εκτός από το modelling και με την υποκριτική. Η μητέρα της ήταν παραγωγός της πρώτης της ταινίας και ήταν η αιτία να γραφτεί σε σχολή υποκριτικής στη California. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή υποκριτικής, αριστεύοντας παράλληλα στη σχολή μπαλέτου που είχε ξεκινήσει από τα πρώτα της χρόνια.

Το 1988 εμφανίστηκε στην πρώτη της ταινία με τίτλο «Two Moon Junction», όμως η απογείωση της καριέρας της ήρθε το 1991 οπότε και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρομαντική περιπέτεια «Return To The Blue Lagoon» με τον Brian Krause. Η ερμηνεία της στο ρόλο της ναυαγού, της έφερε μια υποψηφιότητα για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού. Συνειδητά επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε άλλα είδη κινηματογράφου που της ταίριαζαν καλύτερα σε σχέση με τις ρομαντικές κομεντί.

Έτσι την ξεχωρίσαμε την ερμηνεία της στην περιπέτεια «The Fifth Element» (1997) παρέα με τον Bruce Wiilis αλλά και στο ιστορικό δράμα «Joan Of Arc» (1999). H Milla σφράγισε όμως με την παρουσία της, την ταινία τρόμου «Resident Evil» (2002) αλλά και το sequel «Resident Evil: Apocalypse» (2004), βασισμένες στo ομότιτλο Video Game. Οι εισπράξεις για τις δύο πρώτες ταινίες «Resident Evil» ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμετοχή της στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ultraviolet» (2006) δεν αρκούσε για να έρθει η επιτυχία, ενώ στη χώρα μας το φιλμ κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η Jovovich χωρίς την εμφάνισή της δεν θα δεχόταν τόσες προτάσεις για να συμμετάσχει σε ταινίες, η ίδια απαντάει ότι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με ηθοποιούς όπως ο Mel Gibson, o Denzel Washington, o Bruce Willis και να καθοδηγηθεί από σκηνοθέτες όπως τον Spike Lee στο «He Got Game» (1998) ή τον Wim Wenders στο ρομαντικό «Α Million Dollar Hotel» (2000).

Τη σεζόν που διανύουμε θα βγει στις αίθουσες η ταινία «.45» ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τρίτης συνέχειας του «Resident Evil» όπου η Milla υποδύεται ξανά την Alice, που αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά να σώσει την ανθρωπότητα στο «Resident Evil: Extinction». Οι παραγωγοί της ταινίας προβλέπουν πως η τρίτη συνέχειά θα καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τα έσοδα των δύο πρώτων παραγωγών.

Στη Milla Jovovich δεν έφταναν τα υποκριτικά της καθήκοντα και έτσι ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική. Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο 'The Divine Comedy' ενώ δημιούργησε και δικό της συγκρότημα με τίτλο 'Plastic Has Memory' το οποίο έκανε πολλά σόου στο Λος Αντζελες και στη Νέα Υόρκη. Το 1998 έβγαλε το CD, 'People tree Sessions' και το 2004 το 'Legion of Bloom'. Ακόμα ηχογράφησε και το Cd Single 'Rocket Collecting' το οποίο περιεχόταν και στο Soundtrack της ταινίας «Underworld».

Η Jovovich είναι διεθνές μοντέλο για τη εταιρία καλλυντικών L' Oreal και το 2004 χρίστηκε με τον τίτλο του 'supermodel της χρονίας'. Το 2006 ήταν το μοντέλο για τις εταιρίες ρούχων Mango και Etro. Παράλληλα και σε συνεργασία με το μοντέλο Cameron Hawk έβγαλαν μια σειρά ρούχων με την επωνυμία 'Jovovich - Hawk'. Είναι πολύγλωσση, μιλάει άπταιστα Ρωσικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Σέρβικα και σχεδιάζει πολύ σύντομα να δημοσίευσει τα προσωπικά της ημερολόγια ως αυτοβιογραφία.

Παρότι η καριέρα της προχωρά εντυπωσιακά, η κατάσταση στα προσωπικά της είναι κάπως μπερδεμένη. Τον Οκτώβριο του '97 αρραβωνιάζεται τον ηθοποιό Shawn Andrews, αλλά ο γάμος δεν έγινε ποτέ, αφού ο γαμπρός δεν είχε την έγκριση της μητέρας της. Λίγους μήνες μετά η Milla παντρεύτηκε τον παραγωγό του «The Fifth Element» και γνωστό σκηνοθέτη Luc Besson. Ο χωρισμός τους ήρθε δυο χρόνια μετά, ενώ οι φήμες λένε πως ακόμη εκκρεμεί η αίτηση διαζυγίου.

Αργότερα έβγαινε επί μεγάλο χρονικό διάστημα με τον κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers, John Frusciante ενώ περιστασιακά συναντούσε τον ηθοποιό Stephen Dorff και τον μπασίστα Stuart Zender. Τελευταία έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις με τον ποδοσφαιριστή Hidetoshi Nakata όμως κυκλοφορεί η πληροφορία πως είναι αρραβωνιασμένη με τον συγγραφέα και παραγωγό (μεταξύ άλλων και του «Resident Evil»), Paul W. S. Anderson.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ