CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» jOBS (2013)
» New Year's Eve (2011)
» No Strings Attached (2011)
» Killers (2010)
» Valentine's Day (2010)
» Spread (2009)
» What Happens In Vegas (2008)
» The Guardian (2006)
» Open Season (2006)
» A Lot Like Love (2005)
» Guess Who (2005)
» The Butterfly Effect (2004)
» My Boss's Daughter (2003)
» Just Married (2003)
» Dude Where Is My Car? (2000)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Ashton Kutcher

Ο Ashton Kutcher γεννήθηκε στην Cedar Rapids της Iowa στις 7 Φεβρουαρίου1978. Οι γονείς του Larry Kutcher και Diane Finnegan ήταν και οι δυο εργάτες εργοστασίου. Ο πατέρας του εργαζόταν στο εργοστάσιο General Mills και η μητέρα του στο Procter & Gamble. Ο Ashton έχει μια μεγαλύτερη αδερφή την Tausha και έναν δίδυμο αδελφό τον Michael. Φοίτησε στο Clear Creek-Amana High School. Ήταν πολύ καλός μαθητής, έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν ενεργό μέλος της θεατρικής ομάδας του σχολείο του, γενικά ήταν αρκετά δημοφιλής. Ο δίδυμος του αδερφός όμως είχε πολλά πρόβλημα υγείας. Έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και σε ηλικία δεκατριών ετών έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.

Την περίοδο εκείνη η κατάσταση στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολη, ο Kutcher τότε φρόντιζε να βρίσκετε συχνά εκτός σπιτιού, αποφεύγοντας να ζει τη δύσκολη κατάσταση που περνούσε αυτή την περίοδο η οικογένεια του. Λίγο μετά χώρισαν και οι γονείς του. Ο Kutcher έπαψε να είναι τόσο καλό παιδί. Στο Λύκειο μαζί με ένα ξάδελφο του διέρρηξαν το σχολείο αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και πιάστηκαν από την αστυνομία. Κατηγορήθηκαν για διάρρηξη και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών χρόνων με αναστολή και 180 ώρες κοινωνική εργασία. Έτσι όμως έχασε την υποτροφία του και εκδιώχτηκε από το σχολείο.

Παρ' όλες της δυσκολίες κατάφερε να γραφτεί και να φοιτήσει στο University of Iowa για να σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός με την ελπίδα να βρει θεραπεία για την αρρώστια του αδερφού του, παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο του δούλευε στη General Mills ως υπεύθυνος καθαριότητας ενώ συχνά συμμετείχε σε αιμοδοσίες για να μπορεί να σπουδάσει. Την περίοδο που σπούδαζε - κρυφά από τους γονείς του - παρακολουθούσε σεμινάρια υποκριτικής, τότε πήρε μέρος και σε ένα διαγωνισμό modeling και κέρδισε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Πηγαίνοντας εκεί αποφασίζει να παρατήσει της σπουδές του για να γίνει μοντέλο. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του modeling ο Ashton Kutcher όπως ήταν φυσικό μετακόμισε στο L.A. Όντας από τους τυχερούς με την πρώτη του κιόλας οντισιόν του δόθηκε ένας ρόλος στη τηλεοπτική σειρά του 1998 'That 70's Show'.

Ο νεαρός Ashton κέρδισε δόξα και του δόθηκε μια σειρά από ρόλους. Αν και πέρασε από οντισιόν για το «Pearl Hardor» το 2001 τελικά δεν πήρε το ρόλο. Πρωταγωνίστησε όμως σε δημοφιλείς ταινίες όπως οι «Dude, Where`s My Car?» (2000), «Just Married» (2003), στην οικογενειακή ταινία «Cheaper By The Dozen» (2003), αλλά και στην επιτυχία «The Butterfly Effect». Στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του στην κωμωδία παίζοντας στο «Guess Who» (2005) για να επιστρέψει στις κομεντί με το «A Lot Like Love» (2005). Παράλληλα το 2003 ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής της δικής του σειράς στο MTV με τίτλο 'Punk' d' και το 2005 ήταν επίσης παραγωγός του Reality Show 'Beauty and the Geek'. Την τηλεοπτική σαιζόν που διανύουμε πρόκειται να ετοιμάσει αλλά δυο Reality Show με τίτλους: 'Three 6 Mafia' και 'Wedding Crashers'.

Οι πιο πρόσφατες ταινίες του είναι ο ρόλος του στο «The Guardian» (2006), δίπλα στον Kevin Costner, ένα θρίλερ που έκανε πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 στις αμερικάνικες αίθουσες. Δάνεισε επίσης τη φωνή του στη παιδική παραγωγή «Open Season» (2006) ενώ σύντομα θα βγει στις αίθουσες ανά τον κόσμο η τελευταία του δουλειά με τίτλο «Bobby» (2006) για τη ζωή του Robert Kennedy.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις η προσωπική του ζωή παρουσιάζει εξίσου ενδιαφέρον, μιας και δεν την κρύβει καθόλου. Στην αγκαλιά του Kutcher έχουν βρεθεί πολλές διασημότητες. Αλλες απλώς πέρασαν και άλλες έμειναν για πολύ. Στη λίστα του συμπεριλαμβάνονται η τραγουδίστρια Nelly Furtado, η ηθοποιός Junuary Jones που η σχέση τους κράτησε τρία χρόνια και έληξε το 2001. Aμέσως σχεδόν την αντικαθιστά η επίσης ηθοποιός Ashley Scott έως το 2002, ακολουθεί η ανερχόμενη Monet Mazur όπου του κρατά συντροφιά λίγους μόνο μήνες του 2002 για να δώσει τη σκυτάλη στη συμπρωταγωνίστρια του Ashton στη ταινία «Just Married», Brittany Murphy έως το 2003. Την καρδιά του τελικά έκλεψε η κατά δεκαέξι χρόνια μεγαλύτερη του Demi Moore. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2005 με μια παραδοσιακή τελετή Kabbalah, αφού και οι δυο είναι πιστοί ακόλουθοι αυτού του είδους Ιουδαιστικου μυστικισμού, καλεσμένοι ήταν εκατό στενοί φίλοι και οι οικογένειες του ζευγαριού καθώς και ο πρώην σύζυγος της Moore, Bruce Willis αλλά και τα παιδία τους.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ