Hugo

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Martin Scorsese

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Asa Butterfield, Chloe Moretz, Sacha Baron Cohen, Jude Law, Ben Kingsley

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ορφανό πιτσιρίκι, που ζει στους δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός σταθμού τρένου, μπλέκει σε μια μαγική περιπέτεια, όταν συναντά τον ξεχασμένο από όλους πρωτοπόρο του σινεμά Ζορζ Μελιέ. Έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο το τεχνικό του επιτελείο, ένα αξιοζήλευτο cast και μπόλικα φράγκα για ξόδεμα, ο Martin Scorsese προσπαθεί να γίνει Spielberg στη θέση του Spielberg και να αλλάξει την αρνητική άποψη που δείχνουν να σχηματίζουν κοινό και θεωρητικοί για τις αρετές του 3D. Θα τα καταφέρει;

ΣΥΝ:
Με μια πρώτη ματιά το υλικό φαντάζει ξένο σε σχέση με την υπόλοιπη φιλμογραφία του Νεοϋρκέζου δημιουργού, λαμβάνοντας όμως υπόψη τη σημαντική θέση που φαίνεται να κατέχει ο Μελιέ στο μύθο, υποψιαζόμαστε ότι κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι το μέσο που ο σκηνοθέτης του αγαπά, όσο τίποτε άλλο: το ίδιο το σινεμά!

ΠΛΗΝ:
Με τους ρυθμούς που αυξάνεται η μεγαλοπρέπεια του φιλμικού του σύμπαντος, δε θα μας έκανε καμία εντύπωση αν η επόμενη ταινία του Scorsese ήταν ένα remake των 'Δέκα Εντολών' του DeMile. Όχι ότι μας πειράζει δηλαδή, αλλά μας έχει λείψει λιγάκι το low profile σινεμά που έκανε, όταν ήταν νεότερος.

Trailer - Hugo

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.