A Dangerous Method

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
David Cronenberg

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Michael Fassbender, Keira Knightley, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Sarah Gadon (II)

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Βασισμένο σε ένα θεατρικό του Christopher Hampton που με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα βιβλίο του John Kerr, το φιλμ περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στις εμβληματικές φυσιογνωμίες της ψυχιατρικής Sigmund Froyd και Carl Young για τα μάτια μιας ασθενούς τους. Η σάρκα, το σεξ και οι ψυχαναλυτικές συνιστώσες τους απασχόλησαν τον David Cronenberg στο σύνολο της φιλμογραφίας του. Επόμενο ήταν το συγκεκριμένο project να κεντρίσει το ενδιαφέρον του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παραδώσει μία από τις ωριμότερες δημιουργίες της καριέρας του.

ΣΥΝ:
Με τις τελευταίες του δουλειές ο Cronenberg κατόρθωσε να ανοίξει τον φιλμικό του κόσμο σε ένα ευρύτερο κοινό, χωρίς να προχωρήσει σε συμβιβασμούς ως προς το καλλιτεχνικό του όραμα.

ΠΛΗΝ:
Η σκοτεινή φύση και η γραφική βία των ταινιών του Καναδού σκηνοθέτη ποτέ δεν γοήτευσε την Ακαδημία, που τον αγνοεί συστηματικά. Μα είναι δυνατόν o Cronenberg να μην έχει ούτε μια υποψηφιότητα για Oscar και ο Barry Levinson να έχει Oscar;

Trailer - A Dangerous Method

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.