Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα στο φεστιβάλ της Tribeca και όχι μόνο.

Θανάσης Γεντίμης  |  26-03-2004

Αφού ξεπέρασε τα 1.250.000 εισιτήρια πανελλαδικά σε 22 εβδομάδες, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα δοκιμάζει τις δυνάμεις της και εκτός των συνόρων. Έχοντας εξασφαλίσει διανομή σε δεκάδες χώρες, η «κουζίνα» θα προβληθεί στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca (2004 Tribeca Film Festival). Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη το διάστημα 1- 9 Μαΐου, για τρίτη χρονιά φέτος. Θεσπίστηκε το 2002 από τον Robert De Niro, τον Martin Scorcese και την Jane Rosenthal με σκοπό να προβάλει την πόλη της Νέας Υόρκης ως διεθνές κέντρο παραγωγής ταινιών, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις δύο πρώτες χρονιές το φεστιβάλ παρακολούθησαν περισσότεροι από 700.000 θεατές. Οι προβολές της «κουζίνας» έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 8 Μαΐου παρουσία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της Τάσου Μπουλμέτη.

Παράλληλα, η εταιρία Capitol Films η οποία έχει αναλάβει τη διανομή της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κουζίνας» στο εξωτερικό, έχει ήδη πουλήσει την ταινία στις εξής χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Μέση Ανατολή, Νότιος Αφρική, Χονγκ - Κονγκ, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Χιλή, Βραζιλία, και Μεξικό. Η ταινία έχει ήδη διανομή σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία καθώς και στην Τουρκία (που είναι και συμπαραγωγός χώρα), ενώ οι πωλήσεις της ταινίας αναμένεται να συνεχιστούν και στην κινηματογραφική αγορά των Καννών τον προσεχή Μάιο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.