The Good Dinosaur

Ο Καλόσαυρος

Κινούμενο Σχέδιο  |  Παραγωγή: 2015  |  Διάρκεια 93'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peter Sohn

Πρωταγωνιστούν: Raymond Ochoa, Jeffrey Wright, Steve Zahn, A.J. Buckley, Anna Paquin

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Τι θα συνέβαινε αν εκατομμύρια χρόνια πριν ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, άλλαζε πορεία και περνούσε ξυστά επιτρέποντας στους τεράστιους δεινόσαυρους να συνεχίσουν τη ζωή τους; Σε αυτόν τον κόσμο, όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός... Απατόσαυρος με το όνομα Arlo γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό θαρραλέο αγόρι των σπηλαίων. Ο Arlo και ο Σπόρος θα διασχίσουν μαζί έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο, σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης που θα δείξει στον νεαρό Απατόσαυρο πως να αντιμετωπίζει τους φόβους του, ανακαλύπτοντας όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

H κλασσική ταινία της Pixar για το 2015 ήταν το «Inside Out». Ο "Καλόσαυρος" -τί τίτλος- ούτε την σχετική στόφα διαθέτει, ούτε στοχεύει και τόσο ψηλά όμως. Πρόκειται απλά για ένα ευγενές, διδακτικό παραμυθάκι με αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο ζητούμενο για κάθε ανήσυχο ανθρώπινο ον, που είναι να αφήσει το στίγμα του σε αυτό τον κόσμο, κάνοντας κάτι σπουδαίο. Όχι να γράψει την "Οδύσσεια" ή να ζωγραφίσει την "Γκουέρνικα", απαιτείται κι ένα ειδικότερο ταλέντο για αυτό, άλλωστε δεν μιλά για τέτοια κατορθώματα η ταινία, αλλά κάτι σπουδαίο για τα μέτρα και τα σταθμά του. Κι αν στιγμή δεν παύει να αναφέρεται στην δύναμη και την θέληση του ατόμου -πάντα διδακτικά, είπαμε, για παραμυθάκι πρόκειται-, δεν ξεχνά να υπενθυμίζει πως είναι χρήσιμη, αν όχι απαραίτητη, και η χείρα βοηθείας από έναν φίλο. Κι αυτό το ανεβάζει λίγο ακόμα στα μάτια μου.

Κατά τα άλλα ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου είναι ανατριχιαστικά ρεαλιστικός, οι φατσούλες των χαρακτήρων ακαταμάχητες, σκηνές ικανές να διεγείρουν τους δακρυγόνους αδένες σου υπάρχουν κι εδώ, ένα τμήμα της ταινίας φλερτάρει με το γουέστερν, λίγο μελανό σημείο η μεταγλώττιση, που δεν είναι το καλύτερο δείγμα του είδους, αλλά ευτυχώς δεν σε πετάει κι εκτός ταινίας. Εμείς τα παιδάκια περάσαμε μια χαρά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-12-2015  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.