The Immigrant

Κάποτε Στη Νέα Υόρκη

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Gray

Πρωταγωνιστούν: Marion Cotillard, Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Dagmara Dominczyk, Angela Sarafyan

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Αναζητώντας ένα καινούριο ξεκίνημα και κυνηγώντας το "Αμερικάνικο όνειρο" η Ewa Cybulski (Marion Cotillard) και η αδελφή της η Magda (Angela Sarafyan) μεταναστεύουν στη Νέα Υόρκη του 1920 αφήνοντας πίσω τους την Πολωνία. Φτάνοντας στο Νησί Έλλις, τόπο υποδοχής και ελέγχου των μεταναστών, οι γιατροί διαγιγνώσκουν ότι η Magda είναι άρρωστη και χωρίζουν τις δύο αδελφές. Στους δρόμους του Μανχάταν η Ewa μόνη και απεγνωσμένη, πέφτει θύμα του γοητευτικού Bruno Weiss (Joaquin Phoenix) που τελικά θα την οδηγήσει στην πορνεία. Μέχρι που μια μέρα η Ewa θα γνωρίσει τον μάγο Orlando, εξάδελφο του Bruno, ο οποίος θα τη γοητεύσει και σύντομα θα γίνει η μόνη της πιθανή διέξοδος από τον εφιάλτη που ζει.

Ο James Gray («Two Lovers», «We Own the Night»), ικανότατος στις ατμοσφαιρικές ταινίες, αναλαμβάνει ένα φιλόδοξο project που συζητήθηκε μετά την προβολή του Κάννες. Η Marion Cotillard ξεχωρίζει ενώ ο Joaquin Phoenix (με τον οποίο συνεργάζεται σταθερά ο Gray) μάλλον κινείται εκ του ασφαλούς με τη συνήθη μανιέρα του. Δεν πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρότι η ταινία προβλήθηκε στις Κάννες τον Μαΐο του 2013, η ευρεία της διανομή μετακινήθηκε ανεξήγητα για το 2014 αποδυναμώνοντας τις πιθανότητές της για μια Οσκαρική πορεία.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-07-2014  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.