Maleficent

Maleficent

Φαντασίας  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 98'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Robert Stromberg

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Μια φορά κι έναν καιρό μια κακιά μάγισσα θύμωσε πάρα πολύ και καταράστηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι, την πριγκίπισσα Aurora. Στην χιλιοειπωμένη ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης όλοι ξέρουν την τύχη της πριγκίπισσας, ελάχιστοι όμως θυμούνται το όνομα της μάγισσας. Στην μεταφορά του παραμυθιού από την Disney το 1959 η Maleficient, η κακιά μάγισσα, ήταν μια εμβληματική μορφή της ιστορίας. Πάνω από μισό αιώνα είναι η ώρα για να μάθουμε την ιστορία της και να καταλάβουμε τι της συνέβη και την οδήγησε να ρίξει την σκοτεινή της κατάρα.

Δεν είναι sequel. Δεν είναι spin-off. Η ταινία που ξεκίνησε ως project του Brad Bird για να καταλήξει στον Robert Stromberg αποτελεί την αφήγηση μιας γνωστής ιστορίας μέσα από μια διαφορετική οπτική. Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Stromberg, ο οποίος έχει ήδη δύο βραβεία Oscar Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης για τις ταινίες «Alice in Wonderland» και «Oz the Great and Powerful» και μια υποψηφιότητα για Oscar οπτικών εφέ (για το «Master and Commander: The Far Side of the World»). Φυσικά όλα τα βλέμματα βρίσκονται ήδη πάνω στην Angelina Jolie, η οποία (μετά και την περιπέτεια της υγείας της) επιστρέφει σε ένα κόντρα-ρόλο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 29-05-2014  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.