jOBS

Jobs

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 128'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Joshua Michael Stern

Πρωταγωνιστούν: Ashton Kutcher, Josh Gad, Dermot Mulroney, Matthew Modine, J.K. Simmons

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Όταν ο νεαρός Steve Jobs "συνάντησε" την πλακέτα υπολογιστή που είχε δημιουργήσει ο Steve Wozniak, κατάλαβε πως αυτή η εφεύρεση θα άλλαζε τη ζωή του... καθώς και χιλιάδων άλλων ανθρώπων. Η επιτυχία του να πείσει έναν ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών να παραγγείλει 100 κομμάτια αυτού του πρωτόλειου υπολογιστή θα οδηγήσει στο ξεκίνημα της Apple Computers, μιας εταιρίας που αρχικά συναρμολογούσε τα προϊόντα της στο γκαράζ των γονιών του Jobs. Λίγο αργότερα και με την στήριξη του επενδυτή Mike Markkula, αυτός ο πρωτόλειος υπολογιστής θα εξελιχθεί στον πρώτο προσωπικό υπολογιστή στον κόσμο. Περιφρονώντας το κατεστημένο ο Steve Jobs και η Apple μεταμόρφωσε τον κόσμο των υπολογιστών, αναγκάζοντας γίγαντες της εποχής όπως η ΙΒΜ να αλλάξουν πορεία για να προλάβουν τις εξελίξεις...

Η βιογραφική ταινία που σκηνοθετεί ο Joshua Michael Stern («Swing Vote») μας μεταφέρει στη ζωή του Steve Jobs, από την εποχή που δημιούργησε την Apple στο γκαράζ του σπιτιού του, στην εκδίωξή του από την εταιρία και τελικά τη θριαμβευτική επιστροφή. Στο ρόλο του Steve Jobs ο Ashton Kutcher ενώ τον συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak υποδύεται ο Josh Gad.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-09-2013  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.