Et Maintenant On Va Ou?

Όταν Θέλουν Οι Γυναίκες

Δραματική  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nadine Labaki

Πρωταγωνιστούν: Claude Baz Moussawbaa, Leyla Hakim, Nadine Labaki, Yvonne Maalouf, Antoinette Noufaily

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Στον δρόμο που οδηγεί από το νεκροταφείο στο χωριό, μια μεγάλη ουρά από μαυροφορεμένες γυναίκες προχωράνε κάτω από τον καυτό ήλιο του ήλιου. Η Takla, η Amale, η Yvonne, η Afaf και η Saydeh υπομένουν στωικά τη ζέστη, σφίγγοντας πάνω τους τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους αντρών, πατέρων ή και γιών, οι οποίοι χάθηκαν σ' έναν μάταιο πόλεμο που έχει κρατήσει υπερβολικά. Μερικές φορούν μαντίλα, άλλες κρατάνε έναν σταυρό, όμως όλες τους μοιράζονται το ίδιο πένθος. Φτάνοντας στην είσοδο του νεκροταφείου, η πομπή χωρίζεται στα δύο: από τη μια οι μουσουλμάνες, από την άλλη οι χριστιανές. Ενώ η χώρα σπαράσσεται από τον πόλεμο, μια ομάδα γυναικών από διαφορετικές θρησκείες αποδεικνύονται αποφασισμένες να προστατέψουν την οικογένειά τους και το χωριό τους από τις εξωτερικές απειλές.

Η Nadine Labaki, σκηνοθέτιδα του «Caramel», επιστρέφει με μια δραματική ταινία που δεν στερείται πιο εύθυμων στιγμών εμπνευσμένη από ον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-09-2013  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.