Just Like A Woman

Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rachid Bouchareb

Πρωταγωνιστούν: Sienna Miller, Golshifteh Farahani, Bahar Soomekh, Tim Guinee, Roschdy Zem

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Mona (Golshifteh Farahani), μια 26χρονη μετανάστρια από την Βόρεια Αφρική δουλεύει στο μίνι μάρκετ των πεθερικών της στο Σικάγο. Είναι παντρεμένη με τον Mourad, ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να επιβληθεί στην αυταρχική μητέρα του. Από την άλλη, η 29χρονη Marilyn (Sienna Miller), δουλεύει στη γραμματεία μιας εταιρίας επισκευής υπολογιστών και ο γάμος της με τον Harvey κρέμεται από μια κλωστή. Κοινός παρανομαστής για τις δυο γυναίκες η αγάπη για το χορό της κοιλιάς. Όταν όμως η πεθερά της Mona βρίσκεται νεκρή στο κρεβάτι της, εκείνη αποφασίζει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι της, φοβούμενη ότι θα κατηγορηθεί για φόνο. Η Marilyn αποφασίζει ότι θέλει να φύγει μακριά για να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού και έτσι οι δύο γυναίκες καταλήγουν να συνταξιδέψουν για τελείως διαφορετικούς λόγους χτίζοντας μια δυνατή φιλία.

Ο Rachid Bouchareb, σκηνοθέτης του υποψήφιου για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας «Hors La Loi» αλλά και του «London River», επιστρέφει με ένα ιδιότυπο road movie. Εκτός από τη Sienna Miller την παράσταση κλέβει η ανερχόμενη Golshifteh Farahani που είδαμε στα εξαιρετικά «About Elly», «Poulet Aux Prunes» και προσφάτως στο «The Patience Stone».

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-07-2013  |  Διανομή: Strada Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.