Lore

Τα Παιδιά Του Πολέμου

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Cate Shortland

Πρωταγωνιστούν: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Andre Frid, Mika Seidel, Kai-Peter Malina

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Στην ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Γερμανία του 1945, η νεαρή Lore μένει μόνη και αναλαμβάνει να φροντίσει τα μικρότερα αδέρφια της, όταν οι ναζί γονείς της φυλακίζονται. Για να επιβιώσουν, τα παιδιά πρέπει να φτάσουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στο Βορρά, αλλά μέσα στο χάος ενός ηττημένου κράτους, η Lore συναντά το μυστηριώδη Thomas, ένα νεαρό εβραίο πρόσφυγα. Αν και ανεπιθύμητος, ο Thomas τους ακολουθεί, και η Lore βρίσκει την εύθραυστη πραγματικότητα της να καταρρέει από συναισθήματα μίσους κι επιθυμίας. Για να επιβιώσει θα πρέπει να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο, που έχει διδαχτεί να μισεί, την ώρα που οι συνέπειες των πράξεων και των πεποιθήσεων των γονιών της γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Η ταινία της Cate Shortland μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα "The Dark Room" της Rachel Seiffert, καταγράφοντας μια σειρά βραβεύσεων σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ με σημαντικότερο το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (2012).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-03-2013  |  Διανομή: Seven Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.