HH, Hitler In Hollywood

Ο Χίτλερ Στο Χόλιγουντ

Δραματική  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 85'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Frederic Sojcher

Πρωταγωνιστούν: Maria de Medeiros, Wim Willaert, Micheline Presle, Francois Morel, Nathalie Baye

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η ηθοποιός Maria de Medeiros («Pulp Fiction») αποφασίζει να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της βετεράνου ηθοποιού Micheline Presle, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του '30. Γρήγορα η συζήτηση επικεντρώνεται στην ταινία του Luis Aramacheck, με τίτλο «I Don't Love Υou» η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες. Αναζητώντας αυτήν την ταινία, η Maria de Medeiros και η ομάδα της ξεκινούν μια αναζήτηση η οποία αποκαλύπτει ένα άλλο φιλμ με τον αινιγματικό τίτλο "Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ". Αυτό το ντοκουμέντο συνδέει τον αρχηγό των Ναζί με την ανάπτυξη του Χολυγουντιανού σινεμά. Αυτή η αποκάλυψη θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και έτσι η ομάδα των ερευνητών αναζητά την αλήθεια με τη βοήθεια των μεγαλύτερων ονομάτων Ευρωπαϊκού κινηματογράφου (Wim Senders, Andrei Konchalovski, Θόδωρος Αγγελόπουλος και Emir Kusturica). Από τις Κάννες στο Βερολίνο, στη Βενετία η Maria de Medeiros περνά από τις πόλεις - σταθμούς του Ευρωπαϊκού σινεμά μέχρι να φτάσει στη Μάλτα όπου και αποκαλύπτεται η αλήθεια γύρω από την συνωμοσία!

Ένα ενδιαφέρον mockumentary που συνδυάζει το πραγματικό αρχείο με αληθοφανείς αλλά παντελώς φανταστικού περιεχομένου συνεντεύξεις δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό θρίλερ. Ο Frederic Sojcher παίζει με την εναλλαγή έγχρωμου και ασπρόμαυρου, εντείνοντας την αγωνία σε μια ταινία που μέσω της υποτιθέμενης συνωμοσίας σατιρίζει την ίδια τη βιομηχανία του κινηματογράφου, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-06-2012  |  Διανομή: 210 Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.