Being Flynn

Αλλη Μια Νύχτα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Paul Weitz

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Paul Dano, Julianne Moore, Olivia Thirlby, Lili Taylor

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Ο Nick Flynn (Paul Dano) είναι ένας νεαρός κάτοικος της Νέας Υόρκης ο οποίος αποφασίζει να εργαστεί σε ένα άσυλο αστέγων, θέλοντας να αφήσει πίσω το παρελθόν του. Χωρίς ακόμη να έχει συμφιλιωθεί με το θάνατο της μητέρας του (Julianne Moore), πασχίζει να ξεφύγει από τη φιγούρα που στοίχειωσε εν τη απουσία της τα παιδικά του χρόνια. Πρόκειται για τον πατέρα του, Jonathan (Robert De Niro), έναν απατεώνα και αυτοαποκαλούμενο (σπουδαίο) ποιητή τον οποίο ο Nick έχει να δει δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια. Ενώ όμως βρίσκεται στο ξεκίνημα μίας νέας σχέσης με την Denise (Olivia Thirlby), συναντά εκείνον που ήταν αποφασισμένος να ξεχάσει...

Το «Being Flynn» αντλεί έμπνευση από το έργο του Αμερικανού συγγραφέα και καθηγητή Nick Flynn, μέσα από το οποίο αποτυπώνονται ευαίσθητες πτυχές της ζωής του. Την αληθινή ιστορία της επαναπροσέγγισης με τον για χρόνια χαμένο πατέρα του επιχειρεί να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη ο υποψήφιος για Oscar με το «About A Boy» Paul Weitz. Στα αξιοσημείωτα του φιλμ περιλαμβάνεται η συμμετοχή της ηθοποιού Lili Taylor, συζύγου του πραγματικού Nick Flynn.

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται η τραυματική σχέση πατέρα και γιου, η οποία αναδύεται ύστερα από μία απρόσμενη επανεμφάνιση που απειλεί να αλλάξει τα δεδομένα και να ανοίξει κακοφορμισμένες πληγές. Η παρουσία της μητέρας προκύπτει μονάχα μέσα από flashbacks, την ώρα που το μόνο σταθερό συναισθηματικά κομμάτι του ήρωα αντικατοπτρίζεται στη νεαρή Denise. Μέσα σε αυτό το τετράγωνο χαρακτήρων βρίσκουμε τις σταθερές αξίες των Robert De Niro και Julianne Moore, τον ταλαντούχο Paul Dano («Little Miss Sunshine», «There Will Be Blood»), καθώς και την Olivia Thirlby, την οποία έχουμε δει στα «Juno» και «No Strings Attached».

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-08-2012  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.