Underworld: Awakening

Underworld: Η Αναγέννηση

Φαντασίας  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 88'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mans Marlind, Bjorn Stein

Πρωταγωνιστούν: Kate Beckinsale, India Eisley, Michael Ealy, Charles Dance, Theo James

Κείμενο: Νεκτάριος Σάκκας

Ύστερα από 12 χρόνια κράτησης, η μάχιμη βαμπιρίνα Selene (Kate Beckinsale) απελευθερώνεται, για να αντιληφθεί πως στο μεταξύ, το ανθρώπινο είδος είχε ανακαλύψει τα δύο είδη που ζούσαν για καιρό στο σκοτάδι, τους βρικόλακες και τους λυκανθρώπους. Πλέον, το πάνω χέρι ανήκει στους ανθρώπους που έχουν βρει τη θεραπεία, κοινώς τον τρόπο για να αφανίσουν τους νυχτόβιους εχθρούς τους. Με τον έξω κόσμο να είναι απρόσμενα απειλητικός, η Selene εντοπίζει την Eve (India Eisley), ένα σπανιότατο υβριδικό βαμπίρ που μπορεί να καθορίσει τη μάχη ενάντια στα σχέδια του ανθρώπινου γένους.

Από το πρώτο «Underworld» του 2003, η ομώνυμη saga μας έδινε ανά τριετία και μία νέα ταινία, όλο και πιο αδύναμη από την προηγούμενη. Στην τελευταία, μάλιστα, η Rhona Mitra είχε διαδεχθεί την Beckinsale, ενώ τα βαριά χαρτιά (Michael Sheen και Bill Nighy) αδυνατούσαν να αναστήσουν τον προϊόν. Κάτι όμως η έλευση της μόδας του 3D, κάτι η φρενίτιδα της πιτσιρικαρίας με τη σειρά «Twilight», φαίνεται πως επανεκκίνησαν τις διαδικασίες για ακόμα μία συνέχεια των «Underworld». Αυτή τη φορά, η Beckinsale επιστρέφει, ο Steven Rea αναλαμβάνει να προσδώσει κύρος και το υπόλοιπο cast έρχεται πλήρως ανανεωμένο και πιο νεανικό από ποτέ. Μεταξύ αυτών, η νεαρή India Eisley, που τη βλέπεις και λες "αποκλείεται να μη σκέφτονταν την Chloe Moretz με το «Let Me In» όταν την επέλεγαν".

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει το δίδυμο των Mans Marlind και Bjorn Stein («Shelter»), ορμώμενο από τη Σουηδία, εκεί δηλαδή που χτύπησε για τελευταία φορά δυνατά η καρδιά του βαμπιρικού μύθου με το «Let The Right One In» (2008). Όμως, με έξι νοματαίους να παλεύουν το σενάριο του «Underworld: Awakening» και το 3D να υπερπροβάλλεται σαν "τυράκι", τα πράγματα μοιάζουν δυσοίωνα...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-01-2012  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.