You Again

Πάλι Εσύ

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andy Fickman

Πρωταγωνιστούν: Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver, Odette Yustman, Betty White

Κείμενο: Γιάννης Βασιλείου

Όταν ήταν πιτσιρίκα και πήγαινε σχολείο η Marni αποτελούσε αντικείμενο χλευασμού από μερίδα συμμαθητών της, με... κορυφαία του χορού την Joanna, μια σέξι αρχιμαζορέτα. Χρόνια μετά, που η Marni έχει γίνει μια επιτυχημένη επαγγελματίας, επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε για τον γάμο του αδερφού της. Προς μεγάλη της έκπληξη όμως η μέλλουσα σύζυγος του δεν είναι άλλη από την Joanna, το κορίτσι που έκανε τα μαθητικά της χρόνια μια καθημερινή κόλαση! Ο στόχος της τώρα είναι να αποτρέψει το γάμο της Joanna με τον αδερφό της, δείχνοντας στον τελευταίο το πραγματικό της πρόσωπο.

Δεν είναι η υπερφορτωμένη ίντριγκα εκείνη που κάνει το «You Again» μια παντελώς αποτυχημένη κωμωδία. Δεν είναι το γεγονός ότι βάζει ενήλικες γυναίκες να συμπεριφέρονται σαν μεγαλομπεμπέκες, στα πλαίσια ενός ανταγωνισμού με αντικείμενο συχνά λιγότερο ώριμο από το ερώτημα τίνος ο μπαμπάς είναι πιο δυνατός, που αποτελούσε μόνιμο σημείο τριβής, όταν πηγαίναμε νηπιαγωγείο - σε ένα κωμικό φιλμ η υπερβολή είναι θεμιτή, πολλές φορές μάλιστα είναι και το ζητούμενο της υπόθεσης. Δεν είναι ούτε η επεισοδιακή δομή του, που το κάνει να φαντάζει σαν συρραφή από κωμικά σκετσάκια. Είναι το γεγονός ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αστείο.

Αδυνατώντας να σκαρφιστούν μια προσβολή της προκοπής, μια εφευρετική πράξη κακίας, μια ατάκα της προκοπής βρε αδερφέ, οι δημιουργοί καταφεύγουν στη φάρσα, βάζοντας τους χαρακτήρες να πέφτουν στις λάσπες και να τους τσιμπάνε τα μυρμήγκια, να πέφτει το δεντρόσπιτο και να σπάνε τα άκρα τους, να πέφτουν στην πισίνα και να πιτσιλάνε ο ένας τον άλλο σκούζοντας, να πέφτουν σε κατάθλιψη και να πνίγουν τον πόνο τους σε σωληνάρια με τυρί -με το συνεπακόλουθο πασάλειμμα- και άλλα τέτοια 'χαριτωμένα'.

Η Sigourney Weaver και η Jamie Lee Curtis υποβιβάζουν εαυτούς με τη συμμετοχή τους στο φιλμ, καθώς καλούνται να επιδοθούν σε καραγκιοζιλίκια που θα έπρεπε να κάνει ένας ηθοποιός στην αρχή της καριέρας του, όταν προσπαθεί να γίνει γνωστός και όχι όταν έχει καταξιωθεί προ πολλού. Συμμετέχει και η Betty White, φιγούρα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στιγμή που το «The Proposal» από χαριτωμένο γίνεται ανυπόφορο. Μιλάμε για την αχαρακτήριστη σκηνή στο δάσος, που καταλήγει με αυτή και την Sandra Bullock να χορεύουν breakdance. Για κάποιο λόγο κάθε 'χαζοκωμωδία' των τελευταίων ετών, έχει μια σκηνή που στα καλά καθούμενα οι παρευρισκόμενοι το ρίχνουν στο breakdance. Τρέμουμε στην ιδέα ότι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν το συγκεκριμένο gag ξεκαρδιστικό - βέβαια, για να απαντάται τόσο συχνά στα φιλμ του είδους, θα υπάρχουν, αλλά προτιμούμε να μην το σκεφτόμαστε. Εδώ η Betty White τοποθετεί την τελευταία πινελιά στη σκηνή που το «You Again» πιάνει πάτο (για να μην την κακολογούμε, δε φταίει η γυναίκα, αλλά εκείνοι που την βάζουν να κάνει αυτά τα πράματα). Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι και αυτή η σκηνή είναι χορευτική! Σατανική σύμπτωση ή οργανωμένη συνωμοσία αποβλάκωσης του φιλοθεάμονος κοινού με αιχμή του δόρατος την Betty White; Εσύ αποφασίζεις!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-01-2011  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.