Resident Evil: Afterlife

Resident Evil: Τρισδιάστατη Απόδραση

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson

Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller, Kim Coates, Shawn Roberts

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Πέντε χρόνια μετά τη φονική πανδημία του T-virus που μετέτρεψε τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε ζόμπι, η (γενετικά πειραγμένη) Alice (Milla Jovovich) φτάνει μία ανάσα από το να καταστρέψει την Umbrella Corporation στην έδρα της, το αρχηγείο που βρίσκεται περιφρουρημένο κάτω από το Τόκιο. Ο ιθύνων νους που κρύβεται πίσω από την καταστροφή, ο Albert Wesker (Shawn Roberts), καταφέρνει να ξεφύγει. Εκείνο που απομένει τώρα στην Alice είναι να συναντήσει μία ομάδα επιζώντων στην Arcadia, ένα μέρος κάπου στην Αλάσκα που πιθανολογείται ότι είναι το τελευταίο ασφαλές ανθρώπινο οχυρό. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που μαζί με τους συνοδοιπόρους της βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη τόσο με ορδές τεράτων όσο και με τον ίδιο τον Wesker.

Το τέταρτο και απ' ότι φαίνεται όχι τελευταίο «Resident Evil» έρχεται στην πιο πιασάρικη συσκευασία που θα μπορούσε να βρει. Γυρισμένο εξολοκλήρου με την τελευταία λέξη της 3D τεχνολογίας (βλ. «Avatar») κι όχι με τη συνηθισμένη μετατροπή που ακολουθούν άλλες παραγωγές, το επιτυχημένο franchise του διάσημου video-game στοχεύει (πού αλλού;) στο box-office. Ο Paul W.S. Anderson, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, αναλαμβάνει και πάλι την ευθύνη της καρέκλας, παράλληλα με το σενάριο, ενώ εξακολουθεί να συμμετέχει σταθερά στην παραγωγή. Ακλόνητη επίσης παραμένει η λαμπερή πρωταγωνίστρια Milla Jovovich, που για πολλούς αποτελεί επαρκή λόγο καταβολής του αντίτιμου του εισιτηρίου. Την πλαισιώνει ακόμα ένα καυτό θηλυκό, η Ali Larter, που διατηρεί το ρόλο της Claire από την προηγούμενη ταινία («Resident Evil: Extinction»). Για να δέσει όμως το γλυκό και να τονωθεί κάπως και το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού, επιστρατεύεται ο 'Prison Break' Wentworth Miller και μάλιστα σε ρόλο που όπως θα καταλάβετε μέσα από την ταινία του ταιριάζει γάντι.

Είναι γεγονός ότι - τουλάχιστον αναφορικά με τους ορκισμένους οπαδούς του video-game - η κινηματογραφική σειρά έχει προ πολλού ξεστρατίσει από τα πρωτογενή της μονοπάτια. Έχοντας αποδεχθεί τα χαρακτηριστικά ενός (περισσότερο action και λιγότερο horror) zombie movie, το «Resident Evil: Afterlife» υπηρετεί τη λογική ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού που επιβάλλει κλιμάκωση της δυσκολίας των αποστολών. Κι αν από το trailer ακόμα προδίδεται η εξόφθαλμη επιδερμικότητα της πλοκής, αφού ούτως ή άλλως σημασία έχουν μόνο το θέαμα, η δράση και τα εφέ, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ο χείμαρρος των ατάκτως ειρημένων κινηματογραφικών αναφορών που κατακλύζει την ταινία, από τα «Matrix» και το (αντίπαλο - υποτίθεται - δέος) «Silent Hill» μέχρι το «The Island» του Michael Bay και τον James Bond!

Για την ποιότητα του 3D δε γεννάται θέμα, καθώς βασίζεται σε τεχνολογία αιχμής. Αποτελεί άλλωστε και το μοναδικό extra κίνητρο για να μπείτε στη διαδικασία να δείτε το τέταρτο «Resident Evil» στο σινεμά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είστε fan του ομότιτλου παιχνιδιού, της σειράς, των zombie movies γενικότερα ή έστω των ταινιών που ακροβατούν ανάμεσα στο action και το horror στοιχείο. Ούτως ή άλλως, αυξημένες απαιτήσεις από τον Anderson δεν είναι δυνατό να υπάρξουν, αφού αδυνατεί να δείξει οτιδήποτε πέραν από ξερή δράση.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-10-2010  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.